reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Myślę że nawet jak się nic nie zmieni za godzinę dwie pojadę. Ma 9 mam ktg ale to już bezsensu lepiej na porodówkę:) chyba że się uspokoi kto to wie :)niby mówią jak co 6 minut to jechać.
Ja wlasnie tez bym nie chciala za szybko jechac jak u mnie sie zacznie :) chociaz w Twoim przypadku,czyli drugiej ciazy, nie trzeba czekac na ostatnia chwile, bo akcja moze szybciej postepowac. moze wez prysznic, zeby sprawdzic czy ustapia czy sie rozkreca?

reklama
@Vanilia120 @Karokao @Biedroneczka10 niezla noc :) trzymam za was kciuki !!

@megalija super , ze napisałaś - śliczny dzidziuś i mimo złych przezyc po porodzie dobrze , ze masz miłe wspomnienia . Duzo zdrówka dla was.

@miloscwczasachpopkultury na tych zdjęciach ze spaceru Kornelia uśmiechnięta wygląda jak ty. Moja malutka tez ma moje minki niektóre i uśmiech .

@karkula309 super poznać Twojego synusia - istne cudo :)

Cos nie moge spac..

Ja wczoraj miedzy 22-24 mialam okropne skurcze co parę minut. Już byliśmy gotowi aby ruszyć do szpitala. Ale później zaczęło się wyciszac i poszłam spać. Ciekawe co dziś dzień przyniesie.
Wczoraj byłam na czwartym ktg .
Skurcze pisały się lekko ale położna mowila ze mam sie tym nie sugerowac tylko patrzec na skurcze na brzuchu. Akurat dyżur miała położna która pracuje u nas na porodowce to wypytalam o znieczulenie zzo czy warto oraz o lewatywe.

Powodzenia dziewczyny! Trzymamy kciuki ;*

Ja się ogarniam i jadę do labolatorium, ciekawe ile jeszcze wizyt mnie tam czeka. Kolejna teoretycznie za dwa tygodnie czyli Dzien przed terminem :D a później chyba co 6 tygodni po porodzie

Co za noc dzisiaj. Ja też co chwila się budzę z bólem brzucha. Dalej kłuje mnie na dole. Marta też o 5 się obudziła i chciała do nas. W sumie dopiero usnęła. Tez bym chciała jeszcze pospać, ale co przymknę oko to budzę się z bólem.

Dziewczyny trzymam mocno kciuki!!!!

@Kasiula8989 owodzenia. Oby wyniki były dobre!

reklama
Nie, tylko 2 razy dziennie maścią bepanthen do sutkow jest i do pielegnacji pupy. Więcej nie, bo położna odradza, bo nie jest to korzystne dla skory dziecka, która przez zbyt duża ilość kremów oliwki itd zatyka się i nie oddycha i jest jeszcze gorzej niż gdyby w ogóle nie smarować. Także minimum. Pępek tez raz dziennie tylko. Pupę przemywam max 2 chusteczki nawilżone a później i tak przemywam tetrowa i woda czysta letnia. A kąpiel co 2gi dzień bo włoski i główka i ciałko się poci i w takim 2w1 bambino do włosów i ciała ;)
Ja córkę od urodzenia kąpałam codziennie. Głowę też. Później głowę to już rzadziej. Teraz 2 razy w tygodniu. Ale kąpanie to codzienny rytuał u nas od zawsze. Ona nawet jak jest padnięta po jakimś wypadzie czy dłuższej posiadówce u kogoś i zaśnie w aucie w drodze do domu to i tak w domu nie zaśnie z powrotem bez mycia.
Małego też zamierzam kąpać codziennie. Łącznie z myciem głowy teraz.
Tak ja myślę , że tym bardziej teraz w te upały to konieczne, z resztą sama nie wyobrażam sobie nie umyć się chociaż raz dziennie.

Do góry