reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nie daje i nawet położna nic nie mówiła takiego w szpitalu. Tylko witaminę tą K podaje jej raz dziennie wyciskam do buziorka o tej samej porze dnia. Tak to nie mam z nią problemów. Może spróbuj smoczka jej dać?? Ale wiesz, co godzinę co dwie to norma w ksrmieniu, tak trzeba robić i położna kazała co 2 h karmić w ciągu dnia, bo jest lato ciepło i dziecko musi być nawodnione itd ;) a w nocy tak co 3-4 h karmić i pieluchę sprawdzić oczywiście. Także no niestety. A leci Ci dużo pokarmu?? Ściągałas już laktatorem mleko? Ja tak robię i ściągam tak 100 ml i mam to na 2-3 karmienia i wtedy tatuś jà karmi, moje piersi odpoczywają i akurat lakatator przynosi mega ulgę jak ściąga mi nadmiar mleka i odciąża. Tak trzeba nawet bo mogą się zastoje zapalenia zrobić. A powiem, ze ten laktator tak fajnie ciągnie mleko ze podoba mi się to uczucie hahah .

Mówię spróbuj smoka, ale wydaje mi się ze Twoja jak już jest starsza to normalne ze potrzebuje 100 ml mleka. Moja wypiła dziś z butli naraz jej rekord bo 50 ml bo łatwo się pije itd. I pospi pewnie łącznie 3 h :) a z cyca się meczy ssaniem i jak chce co 1-1,5 h jesc to possie nieraz 5-10 min max i już śpi xd
Wit D chyba? ;)

reklama
Mój brat będzie miał dziecko w grudniu. I zastanawiam się czy wydawać rzeczy typu , przewijak. Bo nie mam gdzie tego chować. A im się przyda. Ale w sumie trochę kasy też nam na wyprawkę poszło. Powiedziałabym , że sporo za dużo. Bo jak teraz pomyślę to 50 % nie potrzebne. I dlatego nie wiem czy zostawiać czy jak. Oni niby chcieli by odkupić ale mi głupio brać kasę od rodziny ..
Ja bym im daka tylko, zeby przy Waszym nastepnym oddali :D ja tak planuje, jesli siostra zajdzie w ciaze

Dlatego połóż się do szpitala , jutro, pojutrze. Będą kontrolować wody i przepływy. A jeszcze mierza miednicę , będą wiedzieć czy dasz radę sn. Powyżej 4 lub 4.5 to CC , tak mi się wydaje ;) myślałam , że masz termin na koniec sierpnia. A to już dziś ✊❤️ więc wszystko może się wydarzyć :)
Kochana do szpitala pojadę jak będzie taka konieczność tzn jak coś się zadzieje bądź gin mnie już skieruje. Widzę się z nim 2.razy w tygodniu więc mam nadzieję że dba o nas należycie. Jak pojadę do szpitala będę musiała zostawić córki w domu. A wierz mi bardzo nie chce tego robić jeśli nie ma ku temu wyraźnych wskazań. Pod tym względem pierwsza ciąża jest najlepsza, za nikim nie tęsknisz i nikt nie tęskni za Tobą:) A dzieci to nawet na oddział na odwiedziny nie wpuszcza :( zwłaszcza że jak pamiętasz lub nie kompletnie nie mam na kogo liczyć. Tylko ja, mąż i dzieci. Żadnych dziadków, cioc, wujkow, kuzynek..nawet sąsiedzi najblizsi właśnie są w Hiszpanii

Kochana sliczny jest ❤❤❤ wierze ci ze plakalas.. ja tez ,jak mi ja naswietlali.. i oddawali tylko na karmienie i te klucia itd.. no serce peka :( ale to juz za nami :* pokarmem sie nie stresuj poradzisz sobie :*
A po porodzie.. jejus.. masakra ,a to mialas jakis krwotok?
Robiliście po wypisie jdszcze kontrolę bilirubiny? My w piątek jedziemy do szpitala sprawdzić ale to może być dlatego że u nas było naprawdę dużo bo 20.0
Taki jednorazowy uplyw miałam. Wstałam z łóżka i chlup... Potem poszłam się umyć ale tak bardzo bałam się brać prysznic po pierwszej akcji że najpierw siedziałam na kiblu 10 minut i dochodziłam do siebie. Dalej już było ok i naprawdę myśl o porodzie jest dla mnie radosna i ciepla :)

Ja bym im daka tylko, zeby przy Waszym nastepnym oddali :D ja tak planuje, jesli siostra zajdzie w ciaze
Ja tak zrobiłam. Oddałam wszystko po moich chłopakach dla bratanka z zastrzeżeniem, że ma do nas wrócić bo planujemy w przyszlosci 3cie dziecko. Teraz większość rzeczy mam tylko wózek kupowałam bo sprzedałam. A że bratowa 2lata temu urodziła jeszcze córkę to mam teraz od niej ubranka dla swojej:)

U mnie skurcze od godziny 14 co 20-30 minut. Ciekawe czy się coś rozbuja :cool:

Trzymam kciuki [emoji110]
Ja zaczęłam liczyć po obiedzie od 16:30 i są średnio 9-11 minut, mam nadzieje ze sie rozkręci już.. [emoji120]
Chociaż miałam nadzieje na taka piękna datę 08.08.18 [emoji3] ale chyba nadzieja ginie z minuty na minutę [emoji3]

reklama
Megalija, gratuluję. Śliczny chłopczyk:)

Klaudia, 250g w 5dni to dużo więcej pewnie Alicja się najadą twoim mlekiem. Może wręcz się przejada. Skoro tak ładnie przybiera ja bym nie karmiła z butelki ani mm. Może po prostu jest z tych dzieci, które potrzebują mniej snu, a że jeszcze jest malutka i nie umie się niczym zająć to grymasi.

Do góry