G
gosc12
Gość
A nie happy baby ??Baby boom, ale wybierasz tryb dzieciątka bardzo mi pomaga i ułatwia opiekowanie się małą
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A nie happy baby ??Baby boom, ale wybierasz tryb dzieciątka bardzo mi pomaga i ułatwia opiekowanie się małą
Ja tak zostawiłam po synu i teraz mimo że córka to dużo się przydało z najmniejszych rozmiarów bo miałam uniwersalne ciuszki a jak kupowałam to typowo dziewczęce jeszcze [emoji23] typowo chłopiec h po Aleksie też sporo. Więc na trzecie niezależnie od płci od groma ciuszków będzie [emoji23]
Tzn pierwszy raz jej sie to zdarzylo , a kolek nie ma podejrzewam ze goraczki i niestrawila, a pila duzo.. moze tez niepotrzebnie ziuzialam wozekMój tak ulewal serkowato smierdzaco jak zaczęły się kolki
Jaki masz ten laktator moge zdjMniam [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Na zdjęciu na nóżce widać krostki. Mały ma krostki wokół których jest lekko zaczerwienione. Pytałam położnych o to i to od proszku lovela który jest niby hipoalergiczny. A po proszku dzidziuś to dzieci podobno jeszcze gorszą skórę mają. Mój to ma tylko kilka tych plamek. Ciekawe co? Położne mówią, że spojrzą na wysypkę i wiedzą w jakim proszku prane były ubranka. Albo mu to przejdzie albo trzeba będzie zmienić proszek. Położne polecają biały jeleń płatki mydlane.To tak jak mój grzeczny i prawie nie płacze. Je i śpi☺
Zobacz załącznik 886108
Czyli jednak tak jak mówilyśmy że niepotrzebne [emoji16][emoji16] przy drugim będziesz wiedzieć [emoji16]Mój brat będzie miał dziecko w grudniu. I zastanawiam się czy wydawać rzeczy typu , przewijak. Bo nie mam gdzie tego chować. A im się przyda. Ale w sumie trochę kasy też nam na wyprawkę poszło. Powiedziałabym , że sporo za dużo. Bo jak teraz pomyślę to 50 % nie potrzebne. I dlatego nie wiem czy zostawiać czy jak. Oni niby chcieli by odkupić ale mi głupio brać kasę od rodziny ..
Ja piore w zwyklym i malej nic nie jestNa zdjęciu na nóżce widać krostki. Mały ma krostki wokół których jest lekko zaczerwienione. Pytałam położnych o to i to od proszku lovela który jest niby hipoalergiczny. A po proszku dzidziuś to dzieci podobno jeszcze gorszą skórę mają. Mój to ma tylko kilka tych plamek. Ciekawe co? Położne mówią, że spojrzą na wysypkę i wiedzą w jakim proszku prane były ubranka. Albo mu to przejdzie albo trzeba będzie zmienić proszek. Położne polecają biały jeleń płatki mydlane.
Dlatego połóż się do szpitala , jutro, pojutrze. Będą kontrolować wody i przepływy. A jeszcze mierza miednicę , będą wiedzieć czy dasz radę sn. Powyżej 4 lub 4.5 to CC , tak mi się wydaje myślałam , że masz termin na koniec sierpnia. A to już dziś więc wszystko może się wydarzyćKlaudia dziś planowy tp 2 tygodnie temu miał 3300 a jeśli przyjdzie do wywołania to przecież jeszcze tydzień pochodzę nie wiem właśnie od jakiej wagi robią cc ale ja mam stosunkowo wąskie biodra więc myślę niestety że nawet niewiele ponad 4kg może stanowić problem. Pociesza mnie jedynie fakt że szpital w którym planuje rodzic raczej znany jest z tego że nie odwlekają cesarek. Liczę że jak będzie takie wskazanie to mi ja po prostu zrobią A nie będą męczyć czy coś. No i jeszcze o kolor wód się martwię....
No moja mama mi kupiła glukozęChodzi o oszukanie dziecka, tak jakbyś podała wodę z cukrem. U mnie w szpitalu chyba by mnie zgromily wzrokiem za podanie glukozy. Widzę że bardzo różne praktyki.
Moja mama takie rzeczy robiła 30 lat temu i pewnie wasze mamy też