reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Zobacz załącznik 885482
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

[emoji214][emoji214][emoji214][emoji214][emoji214][emoji847]

reklama
Dziewczyny właśnie wyszłam z gabinetu od gina. Mam już rozwarcie na 2 i pół palca czyli połowę. W każdej chwili może się zacząć na poważnie. Tym bardziej że cały dzień czuje mocne kłucia w kroku i napinanie brzucha. Zrobił mi jeszcze masaż szyjki i to ma tym bardziej przyspieszyć w tej sytuacji
Trzymajcie kciuki [emoji5] wracam do domu i czekam co się będzie działo [emoji5]

Zobaczymy czy dostaniemy jeszcze dzisiaj prezent z mężem na 7 rocznicę ślubu [emoji5]
A w nocy mi się śniło , że odeszły mi wody i urodziłam już [emoji5]
Dlatego do auta wzięłam ceratke i ręcznik na drogę [emoji5]
No to super :) ile Ci zostalo do terminu, ze Ci masaz robil? :)

Apetyt miałaś taki duży od porodu ? Bo ja jestem 8 dzień po i jem na dzień paczkę biszkoptów, z dwie kanapki i miskę zupy lub parę ziemniaków i kawałek mięsa. Ale wpycham na siłę , najchętniej nie jadła bym nic. Nie mam siły, kręgosłup mi w tyłek wchodzi , a na twarzy widać tylko mega cienie pod oczami , nic więcej ..

Od kiedy nosi rozm 2 ? Ile ma kg ?
Na drugi dzień od porodu mam taki apetyt :) cały czas bym coś jadła mimo że goraco to mam apetyt :) mnie tak tydzień przez tydzień od porodu bolał kręgosłup barki ..wszystko jakbym była po siłowni i to bardzo ale przeszlo już .
Pampersy 2 już z tydzień uzywamy bo skończyły mi się 1 a miałam już 2 to takie już zakładałam i teraz takie będę kupować . Dużej różnicy nie ma jak przylozylam 1 i 2 do siebie . W Biedronce te zielone 144 szt były akurat ostatnia paczkę mąż kupił :)

Na drugi dzień od porodu mam taki apetyt :) cały czas bym coś jadła mimo że goraco to mam apetyt :) mnie tak tydzień przez tydzień od porodu bolał kręgosłup barki ..wszystko jakbym była po siłowni i to bardzo ale przeszlo już .
Pampersy 2 już z tydzień uzywamy bo skończyły mi się 1 a miałam już 2 to takie już zakładałam i teraz takie będę kupować . Dużej różnicy nie ma jak przylozylam 1 i 2 do siebie . W Biedronce te zielone 144 szt były akurat ostatnia paczkę mąż kupił :)
Ja mam zapas pampersow 2 :) wydaje mi sie, ze dadza rade od poczatku :D

Dziewczyny właśnie wyszłam z gabinetu od gina. Mam już rozwarcie na 2 i pół palca czyli połowę. W każdej chwili może się zacząć na poważnie. Tym bardziej że cały dzień czuje mocne kłucia w kroku i napinanie brzucha. Zrobił mi jeszcze masaż szyjki i to ma tym bardziej przyspieszyć w tej sytuacji
Trzymajcie kciuki [emoji5] wracam do domu i czekam co się będzie działo [emoji5]

Zobaczymy czy dostaniemy jeszcze dzisiaj prezent z mężem na 7 rocznicę ślubu [emoji5]
A w nocy mi się śniło , że odeszły mi wody i urodziłam już [emoji5]
Dlatego do auta wzięłam ceratke i ręcznik na drogę [emoji5]

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Trzymajcie kciuki ☺ wracam do domu i czekam co się będzie działo ☺

Zobaczymy czy dostaniemy jeszcze dzisiaj prezent z mężem na 7 rocznicę ślubu ☺
A w nocy mi się śniło , że odeszły mi wody i urodziłam już ☺
Dlatego do auta wzięłam ceratke i ręcznik na drogę ☺
Trzymam z calej sily kciuki. Czy przed wizytą spodziewalas się takich informacji? Ja mam wizytę jutro i jestem ciekawa co mi powie. Jestem dwa dni po terminie.

Właśnie wracam z ktg które oczywiście jakieś skurcze pisze ale nic nowego w moim przypadku bo tak już jest 2 miesiące. Bez zastrzeżeń. Nast ktg w czwartek.

Jeśli nie urodze do poniedziałku to w poniedziałek otrzymam magiczną kartkę zatytułowaną "skierowanie do szpitala".

Ktg to tylko maszyna i ja jej nie ufam, nie pisze wzyztskich skurczy. Ja miałam dzień przed porodem niby jakieś tam 50-80 pare skurczy a na drugi dzień poszło z bicza i o 7-8 rano rozwarcie 8 cm i później pełne i o 8:25 urodziłam :)

reklama

Tak :)

O 13 wypis dostałam swój i małej :) mała miała przy porodzie 3050 g, a dziś 2860 g także wypuścili bez problemu, bo radzę sobie dobrze z opieka, karmieniem i krocze również się goi. Chociaż siadać nadal ciężko i przeważnie leze.

Nie ma to jak w domku być :)
Mój właśnie poszedł do sklepu po bagietki czosnkowe, winko bezalkoholowe i będzie robił sałatkę grecka, jestem głodna jak wilk po tym porodzie i szpitalu. A sen jakoś mnie nie bierze, także od czwartku max 12 h spałam i jakoś żyje. Ale dziś z 4-6 pospie oczywiście nie ciągiem, ale w nocy jak mała nie będzie się budziła np 3-4 h to dam jej tyle pospać i cyca dam po max 4 h snu. W ciągu dnia co 2-1,5 h bo upał i żeby była nawadniana. Pokarm coraz bardziej leci, cycuskzi twarde i bolą i pod pachami tez zaczyna bolec.. :( oprócz smarowanie maścią jakieś sposoby na to?

Bo to dopiero początek zabawy z karmieniem, to później mi odpadną chyba te cycuchy przez te jej niewidzialne zęby [emoji28][emoji28]

A tutaj brat z siostra [emoji5]Zobacz załącznik 885511Zobacz załącznik 885512Zobacz załącznik 885513
IMG_1113.JPG
IMG_1115.JPG
IMG_1116.JPG

Załączniki

• IMG_1113.JPG
    IMG_1113.JPG
    336,5 KB · Wyświetleń: 468
  • IMG_1115.JPG
    IMG_1115.JPG
    326,2 KB · Wyświetleń: 460
  • IMG_1116.JPG
    IMG_1116.JPG