reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dokładnie tak [emoji39][emoji39] ja też nie wiem dwa tygodnie kiedy zleciało . Może przez to zmęczenie ? Nie wiem [emoji57][emoji57] ale teraz to już czekam żeby wybil miesiąc. Na pewno stanie się to szybciej jak myślę [emoji39]
Leci dzień za dniem :) ja nawet zmęczona nie jestem. Maja wstaje do jedzenia co 2h z zegarkiem w ręce. Najpierw przebieramy, pampersa, karmimy się i znów zasypia. Ja mam case sama się zdrzemnac itp.
Maz w domu to z synem się bawi, obiad odgrzeje, weźmie małego na pole. Także nie mam czym się zmeczyc [emoji23] można powiedzieć że mam czas odpocząć i dojść do siebie póki mąż jest na opiece :)

Kasia , maja nadrobi szybciej niż ci się wydaje. Mój jak wychodziliśmy do domu miał 2620. Tez nogi jak patyki też luźna skóra. Ale szybko nadrabia. Wczoraj O 22.40 wybiło nam 2 tygodnie i mały waży już 3kg i robią mu się zwaleczki tłuszczu :)
A jak ty sie miewasz i maleństwo ? Wszystko u was dobrze ? Do kogo jest podobny ? Forumowi chłopcy to rzeczywiście rodzynki , bo na razie przewaga dziewczyn po drugiej stronie brzuszka .

Mój gin mi wczoraj mówił , że jeśli skurcze co 3-5 min to szpital ☺

Ja się tak rozpłakałam jak pierwszy raz zostawiłam na godz córkę jak jechaliśmy zamówić salę na chrzciny. Natalka miała wtedy miesiąc. Hormony☺
To mi położna wręcz kazała wybudzać dziecko jak za długo śpi. W nocy to co 4 godz ją brałam na śpiku najpierw przewijałam to trochę się przebudziła i do cyca. W te upały to jak najczęściej cycuś żeby się małe nie odwodniło.
Ja pamiętam , że mi pediatra kazała kupić od razu kapsułki z wit D + K i przez 3 mce dawać a potem sama D.
Klaudia Ty jedz owoce i warzywa, bo jeszcze się anemii nabawisz i pokarm stracisz.
Ja się nie dziwię Twojemu , że taki podłamany. Pewnie co chwila wysyłasz mu zdjęcia córci a on ją na żywo tylko jeden dzień widział. Rozmawiaj z nim że szybko zleci i znów będzie z Wami. Zobacz co Ty czułaś jak zostawiłaś na chwilę małą a co dopiero wyjechać na tak długo.
Ja pamiętam jak mój mąż po tych wszystkich urlopach, l4 miał wrócić do pracy niby tylko od pon do pt poza domem ale też aż się popłakał jak wyjeżdżał i miał nas zostawić na te 5 dni. Przykro mu było..

Spokojnie, mały czeka na to chwilowe ochłodzenie ☺ teraz w te upały nie będzie się pchał☺

Luiza to zrozumiałe. Przy jednym dziecku malutkim jest co robić a przy dwójce to urwanie tylka. I Ty jeszcze z tego co pamiętam dwóch synów masz. A gdzie czas dla siebie? Ja też nie wiem czy dam radę ogarniać forum jak mały się urodzi.
W każdym razie życzę Ci dużo siły i wytrwałości ale Ty ją podwójnie czerpiesz z uśmiechów swoich dziewczyn☺
Jeszcze byś nas uszczęśliwiła zdjęciami małych na koniec ☺
Powodzenia i wszystkiego dobrego ☺

To moja teściowa taka sama. Niby pomaga nam dużo i bez naszych próśb nawet to ile mądrości przy okazji chce na nas przelać jakbyśmy jacyś niedorozwinięci byli ☺
Całe szczęście tym razem mieszkamy już na swoim i te mądrości to zazwyczaj puszczamy drugim uchem i robimy po swojemu ☺

No mi dużo przybiera więc nie muszę wybudzac. Ale żeby spała 4-5 godzin , zdarzyło się dwa razy .tak to się budzi co 2-3 godziny :)
Ja nawet nie chce sobie wyobrazac co on musi czuć .. mówię, wspieram. Ale to nic nie daje. On przechodzi jakaś depresję od jakiegoś czasu z którą ja sobie poradzić nie potrafię..

Proszę, to mój Filipek :)

Nie martwcie się o ubranko, w szpitalu jest klima [emoji16]
Zobacz załącznik 884794
Śliczny☺
Ja chcę już mojego☺
Ale póki co to wysyp w większości dziewuszek jest a chłopaki czekają na lepsze czasy. Chłopaki jak to chłopaki. Nigdzie im się nie śpieszy, u mamy wiadomo najlepiej, przytulnie , bezpiecznie a na dworze taki żar.. ☺
Mam nadzieję, że już urodziła i nie musi się już męczyć tyle czasu :)
A jeszcze zamilkła, więc może akurat odpoczywa po [emoji7]

Boże wszystkie Wasze dzieciaki to takie pulpeciki cudowne [emoji7] a moja to patyczek dosłownie [emoji23]Zobacz załącznik 884796
Drobniutka jest a u takich dzieci to kg więcej to już widać różnicę. Najważniejsze , że zdrowa i śliczna a fałdek się zaraz doczekasz☺

reklama
Mi położna akurat sama powiedziała to co maszyna to maszyna. A co Pani czuje to inna sprawa. A lekarz jak sprawdził te moje skurcze? Jak szedł miałam mówić i przykładal rękę do brzucha i czuł. Ze brzuch się napina i ile to trwa.
Z synem z kolei się nie pisały bo były krzyżowe. A jak to mi wtedy położna powiedziała czujnik jest na brzuchu a nie na plecach. Teraz też skurcze miałam od dołu, a czujnik u góry...
Moje skurcze te takie już bardzo mocne też na ktg pisały się słabo. Ale jak zobaczyli że mam już rozwarcie na 5cm przy tym, to od razu do porodu. I nikt nie podważał czy mam te skurcze czy nie. Nie wiem czemu myślicie, że lekarze źle na to patrzą, przecież oni wiedzą, że sprzęt to tylko sprzęt :)

Do góry