reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No mi dużo przybiera więc nie muszę wybudzac. Ale żeby spała 4-5 godzin , zdarzyło się dwa razy .tak to się budzi co 2-3 godziny :)
Ja nawet nie chce sobie wyobrazac co on musi czuć .. mówię, wspieram. Ale to nic nie daje. On przechodzi jakaś depresję od jakiegoś czasu z którą ja sobie poradzić nie potrafię..
Oprócz jedzenia to dziecko mleczkiem zaspokaja sobie też pragnienie. A w te upały to konieczne. Jak sobie ściągałaś to widziałaś na pewno , że na początku leci takie wodniste mleczko, dopiero potem coraz bardziej tłuste. Jak nie dopajasz wodą to cycuś tak co 3 godz trzeba dać.
Ja myślę , że jak wróci do Was to odżyje. W ogóle to powinien chyba rozejrzeć się za pracą na miejscu. Nie każdy nadaje się do takiego życia w rozłące. Macie zdrową córunię i to niech będzie dla niego wartością ponad wszystko. Inne rzeczy to tylko jakaś tam materia.

Oprócz jedzenia to dziecko mleczkiem zaspokaja sobie też pragnienie. A w te upały to konieczne. Jak sobie ściągałaś to widziałaś na pewno , że na początku leci takie wodniste mleczko, dopiero potem coraz bardziej tłuste. Jak nie dopajasz wodą to cycuś tak co 3 godz trzeba dać.
Ja myślę , że jak wróci do Was to odżyje. W ogóle to powinien chyba rozejrzeć się za pracą na miejscu. Nie każdy nadaje się do takiego życia w rozłące. Macie zdrową córunię i to niech będzie dla niego wartością ponad wszystko. Inne rzeczy to tylko jakaś tam materia.
Daje jej wodę , rzadko bo rz raz czy dwa na dzień ale czkawka ja strasznie męczy i mi jej żal.
Myśli na ten temat właśnie żeby wrócić na stałe do Polski. Co z tego wyjdzie, nie wiem. Bo to pewnie chwilowe załamanie a za chwilę mówi, że za jakiś czas , że najpierw musi zarobić..
A co u Ciebie ? Jak się czujesz ? Jakieś dolegliwości ? Jesteś kolejna na mojej liście po Karokao [emoji23]

Moja Majeczka dziś o 3.20 skończyła już tydzień [emoji33] boże jak to leci.. Zaraz będzie miesiąc, rok [emoji33]
Leci czas[emoji16] też będzie niedługo pulpecikiem[emoji16][emoji16][emoji16]
Juz ci brzuszek zniknął ? Ale super !!! No to warunki w szpitalu wyjątkowo super - niesamowicie sie ciesze , to jakis nowy szpital ? A jak z jedzeniem - tez dobre podają ?

Żółtaczka to całkiem normalna sprawa , jeszcze tylko kilka dni i do domku.
To jest stary szpital w Katowicach, przy Raciborskiej[emoji4] Wiem, bo też tam chce rodzić[emoji4] i tam leżałam itd. Stamtąd mam lekarza. Po prostu jest lekko odnowiony, porodówka i patologia ciąży. Lekko, chociaż porównując ze szpitalem w moim mieście, to można powiedzieć że czasy PRL kontra nowy szpital[emoji23][emoji16]
W Kato przede wszystkim są małe sale z łazienkami w większości i mentalność personelu jest jakaś taka dziwnie normalna i przede wszystkim ma referencyjność[emoji4]

reklama
Daje jej wodę , rzadko bo rz raz czy dwa na dzień ale czkawka ja strasznie męczy i mi jej żal.
Myśli na ten temat właśnie żeby wrócić na stałe do Polski. Co z tego wyjdzie, nie wiem. Bo to pewnie chwilowe załamanie a za chwilę mówi, że za jakiś czas , że najpierw musi zarobić..
A co u Ciebie ? Jak się czujesz ? Jakieś dolegliwości ? Jesteś kolejna na mojej liście po Karokao [emoji23]
O kurcze ☺ ja do terminu 13 dni ale córa wyszła tydz wcześniej to liczę , że mały też może wcześniej się pokusi☺ o przenoszeniu to nawet nie myślę bo nie wiem ile by wtedy ważył. Tydz temu 3300-3400 już było podobno. Jak się okaże błąd pomiaru w dół to lepiej urodzić a co jak w górę?
To Karokao pospiesz się bo ja po Tobie rodzę ☺
Widziałam, ze kilka z was pisało o podawaniu wody dziecku karmionemu tylko piersią. Może kogoś zainteresuje, to samo tłumaczyła mi położna Link do: Niemowlęta i woda – czy niemowlętom woda jest potrzebna do picia i życia
Moja przez 5 mcy była tylko i wyłącznie na cycu i zdrowa i nic jej nie było ☺ wody nie dawałam bo miała awersje do wszystkiego co nie było cycusiem ☺ smoczki butelki stały w szafie☺

Do góry