reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No mi dużo przybiera więc nie muszę wybudzac. Ale żeby spała 4-5 godzin , zdarzyło się dwa razy .tak to się budzi co 2-3 godziny :)
Ja nawet nie chce sobie wyobrazac co on musi czuć .. mówię, wspieram. Ale to nic nie daje. On przechodzi jakaś depresję od jakiegoś czasu z którą ja sobie poradzić nie potrafię..
Oprócz jedzenia to dziecko mleczkiem zaspokaja sobie też pragnienie. A w te upały to konieczne. Jak sobie ściągałaś to widziałaś na pewno , że na początku leci takie wodniste mleczko, dopiero potem coraz bardziej tłuste. Jak nie dopajasz wodą to cycuś tak co 3 godz trzeba dać.
Ja myślę , że jak wróci do Was to odżyje. W ogóle to powinien chyba rozejrzeć się za pracą na miejscu. Nie każdy nadaje się do takiego życia w rozłące. Macie zdrową córunię i to niech będzie dla niego wartością ponad wszystko. Inne rzeczy to tylko jakaś tam materia.

Oprócz jedzenia to dziecko mleczkiem zaspokaja sobie też pragnienie. A w te upały to konieczne. Jak sobie ściągałaś to widziałaś na pewno , że na początku leci takie wodniste mleczko, dopiero potem coraz bardziej tłuste. Jak nie dopajasz wodą to cycuś tak co 3 godz trzeba dać.
Ja myślę , że jak wróci do Was to odżyje. W ogóle to powinien chyba rozejrzeć się za pracą na miejscu. Nie każdy nadaje się do takiego życia w rozłące. Macie zdrową córunię i to niech będzie dla niego wartością ponad wszystko. Inne rzeczy to tylko jakaś tam materia.
Daje jej wodę , rzadko bo rz raz czy dwa na dzień ale czkawka ja strasznie męczy i mi jej żal.
Myśli na ten temat właśnie żeby wrócić na stałe do Polski. Co z tego wyjdzie, nie wiem. Bo to pewnie chwilowe załamanie a za chwilę mówi, że za jakiś czas , że najpierw musi zarobić..
A co u Ciebie ? Jak się czujesz ? Jakieś dolegliwości ? Jesteś kolejna na mojej liście po Karokao [emoji23]

Moja Majeczka dziś o 3.20 skończyła już tydzień [emoji33] boże jak to leci.. Zaraz będzie miesiąc, rok [emoji33]
Leci czas[emoji16] też będzie niedługo pulpecikiem[emoji16][emoji16][emoji16]
Juz ci brzuszek zniknął ? Ale super !!! No to warunki w szpitalu wyjątkowo super - niesamowicie sie ciesze , to jakis nowy szpital ? A jak z jedzeniem - tez dobre podają ?

Żółtaczka to całkiem normalna sprawa , jeszcze tylko kilka dni i do domku.
To jest stary szpital w Katowicach, przy Raciborskiej[emoji4] Wiem, bo też tam chce rodzić[emoji4] i tam leżałam itd. Stamtąd mam lekarza. Po prostu jest lekko odnowiony, porodówka i patologia ciąży. Lekko, chociaż porównując ze szpitalem w moim mieście, to można powiedzieć że czasy PRL kontra nowy szpital[emoji23][emoji16]
W Kato przede wszystkim są małe sale z łazienkami w większości i mentalność personelu jest jakaś taka dziwnie normalna i przede wszystkim ma referencyjność[emoji4]

reklama
Daje jej wodę , rzadko bo rz raz czy dwa na dzień ale czkawka ja strasznie męczy i mi jej żal.
Myśli na ten temat właśnie żeby wrócić na stałe do Polski. Co z tego wyjdzie, nie wiem. Bo to pewnie chwilowe załamanie a za chwilę mówi, że za jakiś czas , że najpierw musi zarobić..
A co u Ciebie ? Jak się czujesz ? Jakieś dolegliwości ? Jesteś kolejna na mojej liście po Karokao [emoji23]
O kurcze ☺ ja do terminu 13 dni ale córa wyszła tydz wcześniej to liczę , że mały też może wcześniej się pokusi☺ o przenoszeniu to nawet nie myślę bo nie wiem ile by wtedy ważył. Tydz temu 3300-3400 już było podobno. Jak się okaże błąd pomiaru w dół to lepiej urodzić a co jak w górę?
To Karokao pospiesz się bo ja po Tobie rodzę ☺
Widziałam, ze kilka z was pisało o podawaniu wody dziecku karmionemu tylko piersią. Może kogoś zainteresuje, to samo tłumaczyła mi położna Link do: Niemowlęta i woda – czy niemowlętom woda jest potrzebna do picia i życia
Moja przez 5 mcy była tylko i wyłącznie na cycu i zdrowa i nic jej nie było ☺ wody nie dawałam bo miała awersje do wszystkiego co nie było cycusiem ☺ smoczki butelki stały w szafie☺

Do góry