reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kurcze niby tak jest ale odpowiednia temperatura to chyba 23 stopnie dla dziecka to wtedy może tak.. a jak u mnie akurat jest 28 stopni to mały by się zagotował jakby miał jakiegoś ciuszka i jeszcze przykryty w czymś .
Na początku przez kilka dni był w pajacu a teraz w ciągu dnia leży w krótkim body i jak ma ciepły kark to ani go nie nakrywam
Nie no jasne, ja tez nie jestem za gotowaniem dziecka w ciuchach, bo takie są 'zasady' chodzi mi o te naprawdę pierwsze dni, ale zakładając szpital 3 dni to właśnie będą te pierwsze. Uwazam, ze trzeba obserwować dziecko i według tego ubierac, żeby ani nie przegrzać, ani nie zaziebic :)

@Ewka34 tak jak zrobiłaś...rozebrać się i jakoś wytrzymać[emoji4] Mężowi zostaw teściową [emoji4]
Powiedzmy dziewczyny, ze jako tako Ogarnelam się z pokojem małej, na tyle żeby Wam pokazać jak wyglada. 'Ubrałam' łóżeczko z ciekawości, żeby zobaczyć. Nie podobają mi się te ochraniacze, chyba materac jest za wysoki i przez to dziwnie to odstaje i wyglada :/ z tego klina chyba tez zrezygnuje, bo wtedy jest tak wysoko, ze dziecko chyba mogłoby wypaść ;o Literki z imieniem lepiej będą wyglądały na ścianie, bo tak pusto jakos i myśle jeszcze nad polka wisząca, żeby poukładać jakies pluszaki może książki w przyszłości ;) Zobacz załącznik 884532
Zobacz załącznik 884533
Zobacz załącznik 884534
@klaudiaa975 co do brokatu na ścianach to na tych zdjęciach prawie wg tego nie widać. Troszkę jak światło padnie, ale na żywo jest lepszy efekt :) Zobacz załącznik 884537
Zobacz załącznik 884538
Ja klinu nie daje pud materac[emoji4]będę docelowo go kłaść w razie potrzeby[emoji4]

Ja teraz tez jej zdjelam body.. i tez jej dobrze patrz Zobacz załącznik 884540 :D
[emoji7][emoji7][emoji7]
Sama słodycz [emoji173][emoji173][emoji173]

A co do słodycz to opierdzieliłam właśnie ostatni kawałek czekolady z Lidla takiej z chrupkami [emoji23] zajęło mi to 3h - nowy rekord [emoji12] oby poszło w cycki [emoji23]

Powiedzmy dziewczyny, ze jako tako Ogarnelam się z pokojem małej, na tyle żeby Wam pokazać jak wyglada. 'Ubrałam' łóżeczko z ciekawości, żeby zobaczyć. Nie podobają mi się te ochraniacze, chyba materac jest za wysoki i przez to dziwnie to odstaje i wyglada :/ z tego klina chyba tez zrezygnuje, bo wtedy jest tak wysoko, ze dziecko chyba mogłoby wypaść ;o Literki z imieniem lepiej będą wyglądały na ścianie, bo tak pusto jakos i myśle jeszcze nad polka wisząca, żeby poukładać jakies pluszaki może książki w przyszłości ;) Zobacz załącznik 884532
Zobacz załącznik 884533
Zobacz załącznik 884534
@klaudiaa975 co do brokatu na ścianach to na tych zdjęciach prawie wg tego nie widać. Troszkę jak światło padnie, ale na żywo jest lepszy efekt :) Zobacz załącznik 884537
Zobacz załącznik 884538
Mam pytanie co łóżeczka, jak otwierasz szufladę ciągnąc tylko z jednej strony tam gdzie są te wycięcia to nie wypada Ci szuflada z prowadnic? Bo mam takie samo i mi już kilka razy szuflada wypadla i teraz otwieram nie za te wyciecia tylko centralnie na srodku chwytam i jest ok.

reklama
Mój do mnie po 14 przyjedzie. Ja głodna jak wilk, bo przez te skurcze nie ruszyłam tego „super” śniadania. To zajadam biszkopty i leżę po prysznicu. Czas leci w miarę szybko, bo leżę tu od wczoraj od 9 rano a już 12 dziś. Ale boje się jak cholera, ze tak będę leżeć leżeć i dupa. Mam nadzieje ze jak nie ruszy to mi przyspiesza czymś..

Mojemu zrobiłam listę marzeń z jedzenia i mi przywiezie bułeczki, kabanosy, serki do kanapek, warzywka, słodycze jakieś itd i najważniejsze książka i Gazeta, bo jednak nudno. Później pospaceruje po korytarzu, może schody tez po obiadku żeby coś pomoc tym skurczybykom.z
Cipcia a TY się rozpakuj w końcu a nie zadowolona jak w sanatorium menu smakołykowe ustalasz co chwilę hehe żartuję a tak na serio to życzę szybkiego i bezbolesnego porodu, rach ciach na blok porodowy i do domu z małą i tatusiem :-)

Do góry