reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja przygotowałam Mężowi trzy zestawy ubranek za radą dziewczyn.
1. Na upał taki jak teraz: rampers
2. Na takie 25 stopni body z krótkim i spodenki
3. A jakby jakimś cudem był chłodniejszy dzień to bodziak z długim i pajac.
I przygotowałam też czapeczkę i niedrapki oraz kocyk i pieluchę do przykrycia w razie czego. Ale jeśli wytrzymam jeszcze tydzień to będę rodziła prywatnie i tam Maluszka nam ubiorą do wyjścia :)
A to nie jest tak, ze dzidzia musi mieć minimum dwie warstwy? Coś mi się obiło o uszy, ze Przynajmiej w pierwszych dniach, bo dziecko szybko traci temperaturę i marznie Hmm... Nie wiem.
Czapeczkę tez oczywiście mam, a niedrapki, pieluszki i kocyk pakuje już sobie do mojej torby szpitalnej, żeby miała już od początku coś swojego :)

reklama
A to nie jest tak, ze dzidzia musi mieć minimum dwie warstwy? Coś mi się obiło o uszy, ze Przynajmiej w pierwszych dniach, bo dziecko szybko traci temperaturę i marznie Hmm... Nie wiem.
Czapeczkę tez oczywiście mam, a niedrapki, pieluszki i kocyk pakuje już sobie do mojej torby szpitalnej, żeby miała już od początku coś swojego :)
Kurcze niby tak jest ale odpowiednia temperatura to chyba 23 stopnie dla dziecka to wtedy może tak.. a jak u mnie akurat jest 28 stopni to mały by się zagotował jakby miał jakiegoś ciuszka i jeszcze przykryty w czymś .
Na początku przez kilka dni był w pajacu a teraz w ciągu dnia leży w krótkim body i jak ma ciepły kark to ani go nie nakrywam

No tak, Ty najlepiej wiesz z jakim przypadkiem masz do czynienia. Ale jak już wejdziesz z nią w konfrontacje, to nie daj się wyprowadzić z równowagi, bo będzie miała cholerna satysfakcję... współczuję Ci bardzo:(
Dzieki :* Dlatego wolę z nia nie wchodzic w zadne rozmowy, bo wiem, ze bym jej wycedziła ;) na tyle siebie znam.. jestem porywcza ;) a jeszcze bardziej gdy chodzi o moje dzieci i rodzine ;)

Lepiej nie bo @Ewka34 jeszcze by nie wytrzymała i gonga by jej sprzedala haha :D
Hahaha :-D Wyobraziłam sobie jak Ewa z Misią na rękach wali w gębę teściowej :-D tylko w tym moim wyobrażeniu teściową była moja wścibska sąsiadka z domu rodzinnego :p
Niby tak powinno być, ale tak jak pisze Karkula, że w taki upał nie ma co dzieciaka ubierać w dwie warstwy, bo się tylko Maluszek zagotuje... A jeśli będzie mu faktycznie zimno to go przykryję pieluchą lub kocykiem, ale znając życie w aucie będzie jeszcze goręcej jak na podwórku, więc jak coś to przebiorę już małego w domu. Tak mi się wydaje ;)

Powiedzmy dziewczyny, ze jako tako Ogarnelam się z pokojem małej, na tyle żeby Wam pokazać jak wyglada. 'Ubrałam' łóżeczko z ciekawości, żeby zobaczyć. Nie podobają mi się te ochraniacze, chyba materac jest za wysoki i przez to dziwnie to odstaje i wyglada :/ z tego klina chyba tez zrezygnuje, bo wtedy jest tak wysoko, ze dziecko chyba mogłoby wypaść ;o Literki z imieniem lepiej będą wyglądały na ścianie, bo tak pusto jakos i myśle jeszcze nad polka wisząca, żeby poukładać jakies pluszaki może książki w przyszłości ;)
IMG_0530.JPG

IMG_0532.JPG

IMG_0533.JPG

@klaudiaa975 co do brokatu na ścianach to na tych zdjęciach prawie wg tego nie widać. Troszkę jak światło padnie, ale na żywo jest lepszy efekt :)
image.jpg

image.jpg

Załączniki

• IMG_0530.JPG
    IMG_0530.JPG
    1,6 MB · Wyświetleń: 496
  • IMG_0532.JPG
    IMG_0532.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 486
  • IMG_0533.JPG
    IMG_0533.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 484