reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moj dostał w szpitalu z moim wypisem. Tylko u nas to opieka na dziecko. Bo na tym pisało że ja nie jestem w stanie sprawować opieki nad dzieckiem że względu na swój stan zdrowia przez 14 dni.
Ale to jest to lepsze wyjście. Bo w razie nie daj boże czego jakby miał na mnie a ja bym do szpitala wróciła to by
Prxerywalo ta opiekę na mnie i musiałby kombinować opiekę na Maje. A tak nic nie trzeba kombinować

Dzień dobry.

Widzę, że u was coś sie szykuje pomału. Ja w poniedzialek zaczynam 38tc i nic zero skurczy, zero czopa, żadnego śluzu, nic nie boli, nie kluje, brzuch się nie stawia. Od poniedzialku mam bezpieczny termin i mogłoby się zacząć już coś dziać.
Gienio, też się zastanawiałam czy nie podzialać coś przed cc. Przed drugim cc wzięli mnie jeden dzień wcześniej na patologię ciaży i w nocy dostalam skurczy do rana były dość regularne więc fajnie bo mlody widocznie już się szykowal do porodu. Teraz jak chcą mnie ciąć 13dni przed terminem to pewnie jeszcze nic się nie rozkręci samo i nie wiem czy to dobrze tak na zimno wyciągać dziecko.

Ja też mam humor do dupy, wczoraj też sobie poplakałam 2 razy. Dopadają mnie wątpliwości jak ja dam radę z 3ką dzieci choć chłopaki są samodzielni bardzo i grzeczni dużo mi pomagają gorzej z mężem ten całe dnie w pracy, fizycznie mało mi pomaga w domu.
Zaraz przyjeżdza męża siostra, ma mi umyć okna, powiesić firany, poodsówać szafki i pomyć podlogi. Sama sie zaoferowała to się zgodziłam. Jeszcze muszę podjechać dziś, jutro co sklepu i kupić wyprawkę do szkoly i zerówki, kapcie, jakies dresy dla chłopaków, żeby pod koniec sierpnia już z małą nie latać.

Raanyy. W końcu mogę iść spać. Wstałam wczoraj o 9 i dopiero teraz położę się spowrotem .. mała nie spała od północy ..

15332873880611884698.jpg

Załączniki

• 15332873880611884698.jpg
    15332873880611884698.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 496
A ja leżę i czekam. Dziś się nachodziłam ostro ale nic się nie dzieje. Pi... mnie tylko rwie, zgagę mam okropną bo zjadłam jogurt i na to kefir z bananem i waszą cudotwórczą pietruszką ;) mała się przepycha ale coś przebić się nie może ;) już chyba będę takie półpłynne rzeczy zjadać. Czytałam gdzieś wypowiedź położnej że przy parciu główki często coś potrafi jeszcze się wycisnąć i maluch wtedy w to wpada czy się chce czy nie. Mi tak tak łatwo nie idzie z 2 więc muszę już działać :)
No nic chyba jakieś seksy trzeba będzie wykonać. Skoro tylko to pomaga.....
Jak chcesz to w szpitalu zrobią Ci lewatywę w trakcie porodu :)

Czy to normalne , że dziecko nie chce spać .. od 24 walczymy ze snem .. na oczy nie widzę , a ona pełna życia :o
Przepraszam że się wtrace ale moim zdaniem małej jest gorąco, widziałam na wcześniejszym zdjęciu które wystawiła że jest cała upocona łącznie z włoskami, spróbuj zrobić jej letnią kapiel i zostaw w samym pampersie. U nas mały całe dnie tylko w pampersie a i tak mu gorąco. Długich rękawów i kocykow nie używamy wcale w takie upały.

Wspolczuje teściowej tak złego samopoczucia , to musi byc bardzo sfrustrowana osoba , bo nie wyobrażam sobie jak mozna nie chcieć poznać wnuczki ? Moze i do was cos ma,ale dziecko niczego winne . A swoją droga wiadomo o co jej chodzi ? Czemu taka jest niemiła i obojętna ? Ty to sie w ogóle nie przejmuj -traktuj jak powietrze .
Dzieki ;) tez tego nie rozumiem ;) spoko,traktuje jak powietrze ;) Michasia nie musi jej znac ,ma nas ❤ tylko boje sie ze mnie zahaczy o byle gowno ,a ja troszke jestem nerwowa i porywcza ,w ciazy sie hamowalam ;)

reklama
Do góry