reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez nie wiedziałam, ze tata tez może wziac. Ale mój to gdzieś wyczytał i mówię jeśli rzeczywiście tak ma to wygladac to spoko, bo on ma 50km w jedna strone do pracy, wiec zaoszczędzi na paliwie i będzie z nami w domu. Jak coś będzie trzeba to będzie pod reka ;)
No i super! Mój mąż jest do 01.09 w domu. Teraz jest cały czas na zwolnieniu. A powiedz mi Twój skladal wniosek te 7 tyg wcześniej?

reklama
No i super! Mój mąż jest do 01.09 w domu. Teraz jest cały czas na zwolnieniu. A powiedz mi skladal wniosek te 7 tyg wcześniej?
Mój mąż pracuje jeszcze w przyszłym tygodniu, później ma dwa tyg urlopu, ja mam termin tak jak Ty 24 sierpnia, to by załapało na końcówkę jego urlopu jakby tak się urodziła w terminie, a później już ten elternzeit, a ja jeszcze 8 tyg mutterschutz i dopiero elternzeit. Tak on składał u swojego pracodawcy Ok 8 tyg nawet przed terminem, bo to nigdy nie wiadomo tak naprawdę, ale coś mi wspominał, ze lepiej jak to będą pełne miesiące czyli np cały wrzesień i październik, ale zobaczymy jeszcze kiedy nam się mała urodzi ;)

Dzień dobry :)

Ja całe szczęście od 0:30 do 4;30 się przespałam i od razu lepiej :) przynajmniej będę miała siły na dziś. Poszłam siku to nawet jak byłam po to tępy, ostry ból jak na okres, większy niż wczoraj i tak do teraz boli i puszcza.

Mam od 5:20 podłączone ktg do 6 to zobaczymy czy coś tam konkretnego się zapisze. Mam nadzieje, ze tak i ze się „rozkręca” na dziś coś już konkretniejszego.

IMG_1040.JPG

No ciekawe czy to prawda, licze bardzo na dzisiejszy dzien, że do końca niego uda się mała wyjść i juz będę ją wieczorem tulić.. [emoji7]

Załączniki

• IMG_1040.JPG
    IMG_1040.JPG
    144,9 KB · Wyświetleń: 390
A jak się czujesz? Lapaly jakieś skurcze? Jak noc w szpitalu?

Teraz okej, w miarę pospalam. Mam teraz te ktg i co pare min mnie coś takiego bardziej bolesnego niż wczoraj i licze, ze dziś się coś rozkręci. W nocy nic nie łapało jak spałam, przynajmniej nic o tym nie wiem, bo spałam jak zabita hah :)

Ale teraz od rana coś jest, na pewno bardziej boli niż wczoraj.

Teraz okej, w miarę pospalam. Mam teraz te ktg i co pare min mnie coś takiego bardziej bolesnego niż wczoraj i licze, ze dziś się coś rozkręci. W nocy nic nie łapało jak spałam, przynajmniej nic o tym nie wiem, bo spałam jak zabita hah :)

Ale teraz od rana coś jest, na pewno bardziej boli niż wczoraj.
Daj znać jak jaki wynik wyszedł.

Powiem Ci, ze ja tez nie mowie do brzuszka, dotykam tylko jak sie wypycha. Jakos jeszcze tego nie czuje :) dla mnie to abstrakcja. Twoj maz straci glowe jak sie coreczka urodzi :) a w poprzedniej ciazy jak bylo?
W poprzedniej ciąży co chwilę ucho przykladal, i mówił do brzuch, w tej z resztą też wcześniej... dlatego wiem,że córcia czuje że tata jej nie dotyka... Ja się czuje jak jakaś tredowata... już prawie 2 tyg temu doszliśmy do jakiegoś konsensusu i kuzwa zero przytulania czy złapania za rękę...I tak już ponad 2 miesiące, prawie 3. Ja jestem tylko człowiekiem, ciężko mi...

W poprzedniej ciąży co chwilę ucho przykladal, i mówił do brzuch, w tej z resztą też wcześniej... dlatego wiem,że córcia czuje że tata jej nie dotyka... Ja się czuje jak jakaś tredowata... już prawie 2 tyg temu doszliśmy do jakiegoś konsensusu i kuzwa zero przytulania czy złapania za rękę...I tak już ponad 2 miesiące, prawie 3. Ja jestem tylko człowiekiem, ciężko mi...
Przykro mi, ze tak sie czujesz :( niektórzy mężczyźni nie za bardzo potrafią okazywać uczucia , ale ty swojego znasz i masz porównanie , ze wcześniej było inaczej . A nie chciałabyś spróbować pierwsza zrobić ten ruch ? Np podejść i sie przytulić czy złapać za rękę ? Doszliście do porozumienia , to moze on na to czeka, moze musi sie przełamać ?bo inaczej nie wiem o co do jasnej Anieli chodzi ..

reklama
@Ewka34 ciesze sie przeogromnie , ze jestes z Michasia w domku - piękna dziewczynka . A co do teściowej , to ja pierdziu !! Czy ona jest zdrowa ze tak powiem pod sufitem ? Jak sie kiedys wyprowadzicie, to ona zostanie w tym domu sama?

@Maljan jak sie czujesz ? Czy maleństwo grzeczne ?

@megalija co tam u ciebie ?

@miloscwczasachpopkultury ja to juz czekam na zdjecia Kornelki <3

@Lustysia na pewno nie zostaniesz na szarym koncu .

@Meml jak tam czuje sie Marta? A ty dajesz radę w te upały ? Bo ja szczerze mówiąc man juz tak dosc - nie mam na nic siły przez duchotę i niesamowicie puchne :(

@KatiNails i @klaudiaa975 nie moge sie napatrzeć na wasze dzuewczyny , dajecie motywacje , ze warto jeszcze wytrzymać !

@MalinaMalina a ty na kiedy dokładnie masz termin ?

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i bede podglądać co u was:)

Do góry