reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Ewka34 ciesze sie przeogromnie , ze jestes z Michasia w domku - piękna dziewczynka . A co do teściowej , to ja pierdziu !! Czy ona jest zdrowa ze tak powiem pod sufitem ? Jak sie kiedys wyprowadzicie, to ona zostanie w tym domu sama?

@Maljan jak sie czujesz ? Czy maleństwo grzeczne ?

@megalija co tam u ciebie ?

@miloscwczasachpopkultury ja to juz czekam na zdjecia Kornelki <3

@Lustysia na pewno nie zostaniesz na szarym koncu .

@Meml jak tam czuje sie Marta? A ty dajesz radę w te upały ? Bo ja szczerze mówiąc man juz tak dosc - nie mam na nic siły przez duchotę i niesamowicie puchne :(

@KatiNails i @klaudiaa975 nie moge sie napatrzeć na wasze dzuewczyny , dajecie motywacje , ze warto jeszcze wytrzymać !

@MalinaMalina a ty na kiedy dokładnie masz termin ?

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i bede podglądać co u was:)

Marta ponoć dobrze. Ucho boli ją tylko przy dotyku. Ale ogólnie pełna energii i zadowolona. Juz jutro wraca do domu ❤️❤️❤️❤️❤️. Mnie te upały wykańczają, też zaczęłam puchnąć. Jak poleżę jest lepiej, ale będę chodzić to nogi jak banie. W mieszkaniu też straszna duchota, nie ma się gdzie schować przed tym ciepłem. Chwilowa ulgę przynosi chłodny prysznic.
Mnie dzisiaj wybudziły skurcze, ale teraz wszystko przycichło.

reklama
Spróbuję jeszcze zasnąć jak się wszystko wyciszyło.
1D8E6684-6F6D-4073-869D-C31C80B71CAC.png

Załączniki

• 1D8E6684-6F6D-4073-869D-C31C80B71CAC.png
    1D8E6684-6F6D-4073-869D-C31C80B71CAC.png
    86,4 KB · Wyświetleń: 508
Boziu... obieralam pyrki na obiad i w czasie tych 5 minut moje młodsze dziecko zrobiło sobie makijaż pisakami...

Przecież ja osiwieje przy trójce :)
Moja córcia mazakami maluje sobie ostatnio paznokcie a na buzi robi makijaż moimi kosmetykami, usta różowe, rozświetlacz na powiekach, i paski od korektora na całej twarzy☺ wygląda wtedy jak pokahontas☺
Troche jestem na forum a troche mnie nie ma, nic mi się nie chce, nawet siedziec przed monitorem mi się nie chce :D
Przejrzałam pogodę po 20 sierpnia ma być już 20 stopni, może do tego czasu wytrzymam, jak tam przeżyłyście szpitalny zaduch ? Byłam na dniach otwartych to powiem wam ze chyba umrę jak przyjdzie mi 3 dni leżeć w takim zaduchu... do tego wyszły mi przebarwienia na nogach... czy mi to po ciąży zejdzie?
Ja teraz jak leżałam 4 dni to od początku miałam wiatrak ze sobą. Inaczej sobie nie wyobrażam.
W poniedziałek ma być ciut chłodniej to ja mogę wtedy rodzić bo potem od nowa upały☺
Dziewczyny jest fajna apka do sprawdzania po zeskanowaniu kodu kreskowego produktu jego składników i czy są ok czy szkodliwe dla zdrowia :)

Zobacz załącznik 884272Zobacz załącznik 884274Zobacz załącznik 884275

„Zdrowe zakupy” się nazywa :)
Mialam ją kiedyś na tel ale usunęłam bo większość rzeczy w sklepie było szkodliwe a ja zamiast wrzucać do koszyka to chodziłam i godz skanowałam wszystko. ☺
Jestesmy w domku.. mala pije i spi hyhy jest strasznie duszno..
Jak przyjechalismy ,tesciowa zamiatala przed domem,prawie twarza przy ziemi.. nie podniosla wzroku i olala swoja wnuczke.. przyjechala moja rodzina z corka, zrobila swoj tv na full i teraz trzaska drzwiami.. schodzac ze schodow tez tupie mocno.. Michasia spi nie przeszkadza jej to ;)
Jutro przyjedzie polozna rano ;) mam nadzieje ze tesciowej nie odwali..
Super☺ doczekałaś się☺ a jak starsza córka na małą zareagowała. Ona już prawie dorosła ☺
Dziewczyny...szłam dziś sobie na spacer z mężem i synem i taka historia... Mąż mi coś opowiadał,a młody domagał się uwagi i mówił "ejjjj posłuchajcie mnie teraz rodzice". No a że jestem na etapie tłumaczenia,że się nie przerywa jak starsi rozmawiają, to twardo mówię mu,że zaraz powie nam, tylko tata skończy opowiadać i mówię mu tylko pamiętaj co chcesz powiedzieć. Mąż skończył gadać to mówię "Synku, teraz Cię słuchamy, co chciałeś powiedzieć?", A on na to "Wiecie dlaczego idę z Wami za rączkę? Bo Was kocham,a jak się kogoś kocha to się chodzi z nim za reke"... szooook... łzy do oczu naplynely,A mąż powiedział,że ma wyrzuty sumienia,że nie dał mu od razu powiedziec:D:D

A z innej beczki powiedziałam mężowi,że chciałabym aby prz3myslal czy jest w stanie przemówić i dotknąć brzucha, tzn Weronisi, czy mógłby na chwilę odpuścić dystans i pomyśleć o dziecku...Bo myślę,że ona czeka na kontakt że strony taty i na to by usłyszeć od niego,że on czeka na córkę...Bo podczas kłótni naszych słyszała tylko,że on żałuję że się zdecydowaliśmy na drugie dziecko... powiedział tylko "ok":] czekam na rozwój sytuacji...
Ale się wzruszyłam☺ słodki synuś☺
A mężowi daj jeszcze chwilkę czasu. Mała się urodzi to zobaczysz, że mu nogi zmiękną. Trzymam kciuki za to ☺
A ja leżę i czekam. Dziś się nachodziłam ostro ale nic się nie dzieje. Pi... mnie tylko rwie, zgagę mam okropną bo zjadłam jogurt i na to kefir z bananem i waszą cudotwórczą pietruszką ;) mała się przepycha ale coś przebić się nie może ;) już chyba będę takie półpłynne rzeczy zjadać. Czytałam gdzieś wypowiedź położnej że przy parciu główki często coś potrafi jeszcze się wycisnąć i maluch wtedy w to wpada czy się chce czy nie. Mi tak tak łatwo nie idzie z 2 więc muszę już działać :)
No nic chyba jakieś seksy trzeba będzie wykonać. Skoro tylko to pomaga.....
Mi organizm sam się oczyścił już na porodówce jak wody poszły. To nic na dziecko nie wyskoczyło. W razie czego można poprosić o lewatywę.
Ona nawet do wozkanie zajrzy ;) i dobrze ;) skoro nawet do wnuczki nie doszla to Misia ma tylko jedna babcie i Wiki tez ;) nie bede sie gajcać ;) zreszta moja corka nie mowi " babcia" tylko " ta kobieta"..
"...Bo to zła kobieta była..."
Przykre że jedna babcia za swoimi wnukami to w ogień by wskoczyła a dla drugiej one mogą nie istnieć
Ale dobre masz podejście do tego , że masz ją gdzieś. ☺

W poprzedniej ciąży co chwilę ucho przykladal, i mówił do brzuch, w tej z resztą też wcześniej... dlatego wiem,że córcia czuje że tata jej nie dotyka... Ja się czuje jak jakaś tredowata... już prawie 2 tyg temu doszliśmy do jakiegoś konsensusu i kuzwa zero przytulania czy złapania za rękę...I tak już ponad 2 miesiące, prawie 3. Ja jestem tylko człowiekiem, ciężko mi...
Pomyślałam tak samo jak @Gienio. Może Ty wyjdź pierwsze z inicjatywą przytulenia sie lub buziaka. Może na początku będzie dretwo, ale z czasem się Mężul przelamie i odwzajemni to :) ja ogolnie do brzucha tez nie mowie, jakos tego nie czuje. Wiem, ze mam tam synka ale jakos to dla mnie dziwne [emoji12] już mój Maz częściej gada do Mikołaja jak ja [emoji23]
@Ewka34 ciesze sie przeogromnie , ze jestes z Michasia w domku - piękna dziewczynka . A co do teściowej , to ja pierdziu !! Czy ona jest zdrowa ze tak powiem pod sufitem ? Jak sie kiedys wyprowadzicie, to ona zostanie w tym domu sama?

@Meml jak tam czuje sie Marta? A ty dajesz radę w te upały ? Bo ja szczerze mówiąc man juz tak dosc - nie mam na nic siły przez duchotę i niesamowicie puchne :(

@KatiNails i @klaudiaa975 nie moge sie napatrzeć na wasze dzuewczyny , dajecie motywacje , ze warto jeszcze wytrzymać !

Kochana!! A co i Ciebie? Jak samopoczucie? :D
Dzień dobry :)

Ja całe szczęście od 0:30 do 4;30 się przespałam i od razu lepiej :) przynajmniej będę miała siły na dziś. Poszłam siku to nawet jak byłam po to tępy, ostry ból jak na okres, większy niż wczoraj i tak do teraz boli i puszcza.

Mam od 5:20 podłączone ktg do 6 to zobaczymy czy coś tam konkretnego się zapisze. Mam nadzieje, ze tak i ze się „rozkręca” na dziś coś już konkretniejszego.
Trzymam kciuki cały czas [emoji4]

Daj znać jak jaki wynik wyszedł.

Na ktg wyszły skurczyki takie 60-80, ale już czesciej, tak co 5-10 min także coś się chyba na dziś szykuje.

Teraz zaczęłam od godziny mieć takie skurcze mega mocno przeszywające po 40-70 sekund. Był obchód lekarzy to wszyscy przyszli i pytali jak tam, to mówią żeby obserwować i ze wszystko się powinno ruszyć ;)

A ja wczoraj byłam na oddziale po wynik holtera ale pojechałam za późno i sekretariat już był zamknięty. Ale widziałam się ze swoim gin bo miał akurat dyżur. Mówił , że jest wszystko ok z wynikami bo je oglądał. I dziwi się , że mnie jeszcze widzi bo myślał , że te moje sobotnie skurcze to się tylko nasilą i urodzę a tu się wyciszyło. Mam u niego ostatnią wizytę w poniedziałek.

A dzisiaj mam dokładnie 2 tygodnie do terminu. Córka wyszła równy tydz wcześniej, zobaczymy kiedy Mały zechce. ☺

Miłego dnia dziewczyny i owocnego w porody życzę☺

Może dziś się ciotki doczekacie, bo już mam te bóle co prawda co 15 min, ale takie x 2 mocniejsze niż wczoraj i trwają po minutę- a nawet 90 sekund. Także tylko trzymam kołdrę między nogami i wtedy wdech wydech.

@Gienio mam termin na jutro, ale póki co nawet się nie oszukuje że coś sie zbliża. Skurczy brak, brzuch wysoko...dlatego też uzbroilam sie w cierpliwość i spokojnie czekam. We wtorek mam wizytę u gina i moze wtedy okaże się czy jest jakiś postep...;)

reklama
Moja córcia mazakami maluje sobie ostatnio paznokcie a na buzi robi makijaż moimi kosmetykami, usta różowe, rozświetlacz na powiekach, i paski od korektora na całej twarzy[emoji5] wygląda wtedy jak pokahontas[emoji5]

Ja teraz jak leżałam 4 dni to od początku miałam wiatrak ze sobą. Inaczej sobie nie wyobrażam.
W poniedziałek ma być ciut chłodniej to ja mogę wtedy rodzić bo potem od nowa upały[emoji5]

Mialam ją kiedyś na tel ale usunęłam bo większość rzeczy w sklepie było szkodliwe a ja zamiast wrzucać do koszyka to chodziłam i godz skanowałam wszystko. [emoji5]

Super[emoji5] doczekałaś się[emoji5] a jak starsza córka na małą zareagowała. Ona już prawie dorosła [emoji5]

Ale się wzruszyłam[emoji5] słodki synuś[emoji5]
A mężowi daj jeszcze chwilkę czasu. Mała się urodzi to zobaczysz, że mu nogi zmiękną. Trzymam kciuki za to [emoji5]

Mi organizm sam się oczyścił już na porodówce jak wody poszły. To nic na dziecko nie wyskoczyło. W razie czego można poprosić o lewatywę.

"...Bo to zła kobieta była..."
Przykre że jedna babcia za swoimi wnukami to w ogień by wskoczyła a dla drugiej one mogą nie istnieć
Ale dobre masz podejście do tego , że masz ją gdzieś. [emoji5]

Hah no to fakt, wszystko ma coś szkodliwego w sobie.. ale ja tak z nudów to ściągnęłam i sobie będę skanować leżąc tutaj hahha

Do góry