reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja mala jest naswietlana :( juz trzeci raz dzis pojechala ,mowili ze do jutra do 15 ,beda mi ja dawac tylko na karmienie.. jestem zalamana.. mam ochote ukrasc ja i uciec z tego szpitala.. jak nie wenflon to naswietlanie.. ryczec mi sie chce :(

Szybko zleci do popołudnia , a mała przynajmniej będzie odpowiednio przebadana. Jeszcze troszkę i będziecie w domu cieszyć się sobą :* odpoczywaj , nie martw się :*

reklama
W czwartek bedzie mieć 2 tygodnie :)
Ja byłam w szpitalu w poniedziałek w czwartek urodzilam a niedzielę wyszliśmy że szpitala i już liczę łącznie pobyt w szpitalu tydzień :) a karmienie od początku dobrze , ladnie ssie , po porodzie jak polozyli na brzuchu i zaraz do piersi to zaraz zaczęła ssać , wyszła i odrazu głodna :D
A rana po octenisept mnie nie szczypała :) karmie różnie na żądanie a nie tak co 3 godz i wybudzają jak niektórzy robią . Z przewijaniem to jest różnie czasem tak jest że zmienię pieluszkę posmaruje pupke nie zdążę czystej założyć a ona już kupke zaczyna robić . :D a na spacer to chyba z 4 dni po wyjściu ze szpitala , ale specer wokół domu tak ze 30 min pewnie bo bardzo goraco bylo, wychodzimy sobie na dwor kolo domu codziennie po południu jak już trochę chłodniej . Okna mamy cały dzień otwarte , tylko przed kapiela zamykam w pokoju gdzie ja kapie :)
A jak Ci śpi dłużej jak 5 godzin to nie wybudzasz ?

Moja mala jest naswietlana :( juz trzeci raz dzis pojechala ,mowili ze do jutra do 15 ,beda mi ja dawac tylko na karmienie.. jestem zalamana.. mam ochote ukrasc ja i uciec z tego szpitala.. jak nie wenflon to naswietlanie.. ryczec mi sie chce :(
To ona jest naświetlania w jakiejs innej sali? Nie mozesz jej mieć przy sobie ? Może poproś?

Tak właśnie się zamawiam w nocy gdy nie mogę spać, noga mnie kręci ze muszę ruszać w łóżku tylko z boku na bok się przewracam i biednego małżonka budzę a gorąco i duszno jak cholera.

Ja właśnie wróciłam ze szpitala. Miałam od 23:30 przez 2,5h okropne skurcze, co prawda nieregularne bo co 2, 3, 5, 8, 10 min, różnie. Ale okropne takie jak jeszcze nie miałam. Plus przez ten czas w ogóle nie czułam małego. Przebadali mnie, zrobili ktg, skurcze podobno już "dobre", ale szyjka nadal długa i rozwarcie malusieńkie cały czas. Pytali czy chcę zostać na oddziale czy czekać w domu. Wolałam w domu, bo to może trwać zarówno kilka h jak i kilka dni jeszcze. Mam przyjechać jak skurcze będą regularne lub jak jutro nadal nie będę czuła małego. Lekarka zrobiła mi też masaż szyjki, bolało okropnie. Powiedziała, że teoretycznie powinien przyspieszyć poród. Powiem Wam, że nie wyobrażam sobie bólu porodowego po tym jak dzisiaj mnie bolą skurcze i jak bolał ten masaż :(

reklama
Witam wszystkie pozostałe SIERPNIÓWECZKI [emoji3][emoji3][emoji3]
Zbudziłam sie na siku i już po śnie [emoji86]
@Maljan bardzo bardzo bardzo bolało? Ja mam wizytę jutro, myśle ze tez będzie mi ten masaż robić, nawet myślałam żeby go o to poprosić jak sie nic nie rozwinie do jutra [emoji3] termin mam na 8go to powoli mogłaby już wychodzić ale jak to tak boli to ja nie wiem... ja z tych delikatesów bardziej [emoji3][emoji33]

Do góry