reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wszedł jak byliśmy w domu bo najpierw nas Damian przywiózł do domu, a potem pojechał po Aleksa. Siedziałam w salonie, on w korytarzu zobaczył torby. I już zaczął się cieszyć i śmiać że Mama. Wszedł i tak przystanal i jeszcze bardziej szczęśliwy bo Maja [emoji173]️ ja Świeczki w oczach. Całował ja, dał jej misia, tacie powiedział żeby tak głośno nie mówił bo Maja śpi [emoji23] ale teraz jak pierwsza euforia minęła to się bawi i nawet nie zwraca na nią uwagi :) w sumie ni.mc dziwnego skoro ona tylko je i śpi [emoji23]
To prawidłowo:) pewnie cieszy się z Twojej obecności a z siostrą będzie się pomału oswajał.

reklama
To fajnie, że mąż się zgodził na taki układ. Dużo Wam jeszcze zostało do przygotowania na narodziny maleństwa?
W sumie to pranie i prasowanie wszystkiego co możliwe, pakowanie toreb do szpitala i wyparzanie wszelakich sprzętów. Myślę, że ogarnę się do końca tygodnia, bo jeszcze wietrze nowe szuflady w komodzie :)

Przepływy sa super , ale nadal hypotrofia- ja juz jestem głupia i nic nie rozumiem . Dzis waga 2540 G Lekarz chce mnie przyjąć na oddział patologii ze względu na ciśnienie do obserwacji ,teraz mi mierzyli to juz było prawidłowe , wiec zdecydowałam wrócić do domu wykapać sie - spakować i jutro rano stawić w szpitalu . Podobno ten wynik KTG jest Ok , to co nie jest to moje ciśnienie i to ze dziecko słabo rośnie mimo dobrych przepływów .

Przychodza , pytają czy coś pomóż. Jak bym potrzebowała to też dzwonię i przychodzą. Młode mile dziewczyny. Ale ja radzę sobie sama, przy małej wszystko robię, tu nie ma problemu ale pomoc jak najbardziej jest od strony szpitala
Czyli potwierdzasz, że instynkt sam przychodzi jak co robić itp? [emoji16]

Przepływy sa super , ale nadal hypotrofia- ja juz jestem głupia i nic nie rozumiem . Dzis waga 2540 G Lekarz chce mnie przyjąć na oddział patologii ze względu na ciśnienie do obserwacji ,teraz mi mierzyli to juz było prawidłowe , wiec zdecydowałam wrócić do domu wykapać sie - spakować i jutro rano stawić w szpitalu . Podobno ten wynik KTG jest Ok , to co nie jest to moje ciśnienie i to ze dziecko słabo rośnie mimo dobrych przepływów .
Trzymam kciuki kochana,aby bylo wszystko dobrze ❤❤❤ niech cie zostawia w szpitalu,bedzuesz pod opieka

Jestem w szpitalu - cos jest nie tak , dziecku bardzo skacze ciśnienie poniżej 120 a
potem 170 a ja mam bardzo wysokie . Teraz mam usg doppler i po nim kazali mi wrócić na oddział na rozmowę z lekarzem , który bedzie oglądał zapis .
Ja widzę na ktg jak dziecku skacze tętno. Jak jest spokojne to ma tak 130 a jak się bardzo rusza to nawet do 180. To normalne i nikt się tego nie czepiał.
Ale lepiej przebadać wszystko żebyś była spokojniejsza
Ja miałam taka nadzieje, ale przynajmniej wiem, ze nawet te niby „niebolące” skurcze przepowiadające mogą mieć od 60-100 wartości także tamte już konkretne co były to już nie chce myśleć ile się na ktg zapisuje :D

Oj chce działac, ale mój dwa dni pod rząd po przytulaniu dziś twierdzi, ze nie da rady i jak tu żyć.. chciałam kuć żelazo póki gorące, a ten wielce zmęczony hah :D czyli wychodzi na to, ze sama muszę się starać, łazić po schodach itd :/
Także jutro znowu działam ze schodami 3x10 min i może do końca do terminu wychodzę [emoji16]
Daj spokój chłopakowi. Bo się zniechęci i dupa blada. Sama też dzisiaj sobie odpuść i idź po prostu spać. Przytul się do swojego bo za chwilę takiej zwykłej czułości bez seksu będzie Wam brakować. I tak robisz sporo żeby przyspieszyć poród. A może się właśnie okaże że jak dzisiaj nie zrobisz już nic to mała dostanie zielone światło☺
To i tak dość często , chyba macie blisko ?
Potesknicie troszkę to może dobrze Wam to zrobi :* nie stresuj się tylko :*
Właśnie dzwonił mój mąż pytając się o żel na ukąszenia komarów powiedział, że Natalia ma dzisiaj kryzys. Jak do tej pory nie płakała za mną tak teraz bardzo płacze. Słyszałam przez tel. Ale nie chciałam z nią rozmawiać bo jakby mnie usłyszała to mogłoby być jeszcze gorzej tym bardziej, że ja jak usłyszałam jej płacz też zaczęłam płakać.. powiedziałam mężowi żeby jej powiedział że pan dr musi mnie zbadać żeby mama była zdrowa i wróciła szybko do domu, żeby ją przytulił , ucałował to zaśnie jakoś.. Boże jak mi ciężko..
Dziewczyny co polecacie z masci na rane krocza.. :( bo boli mnie strasznie.. i jest duza :( nie mowilam wam ale zamiast skalpela uzyla nozyc.. i chyba za daleko ciachnela bo czuje az na tylku ten szew :( bo poprzednia zmiana nie wysterylizowala narzedzi.. :(
Ja psikałam tylko octaniseptem i przynosiło mi to ulgę bo smarowanie maścią i dotykanie rany jeszcze bardziej by mnie bolało.

Ja widzę na ktg jak dziecku skacze tętno. Jak jest spokojne to ma tak 130 a jak się bardzo rusza to nawet do 180. To normalne i nikt się tego nie czepiał.
Ale lepiej przebadać wszystko żebyś była spokojniejsza

Daj spokój chłopakowi. Bo się zniechęci i dupa blada. Sama też dzisiaj sobie odpuść i idź po prostu spać. Przytul się do swojego bo za chwilę takiej zwykłej czułości bez seksu będzie Wam brakować. I tak robisz sporo żeby przyspieszyć poród. A może się właśnie okaże że jak dzisiaj nie zrobisz już nic to mała dostanie zielone światło☺

Właśnie dzwonił mój mąż pytając się o żel na ukąszenia komarów powiedział, że Natalia ma dzisiaj kryzys. Jak do tej pory nie płakała za mną tak teraz bardzo płacze. Słyszałam przez tel. Ale nie chciałam z nią rozmawiać bo jakby mnie usłyszała to mogłoby być jeszcze gorzej tym bardziej, że ja jak usłyszałam jej płacz też zaczęłam płakać.. powiedziałam mężowi żeby jej powiedział że pan dr musi mnie zbadać żeby mama była zdrowa i wróciła szybko do domu, żeby ją przytulił , ucałował to zaśnie jakoś.. Boże jak mi ciężko..

Ja psikałam tylko octaniseptem i przynosiło mi to ulgę bo smarowanie maścią i dotykanie rany jeszcze bardziej by mnie bolało.
Dzieki,to kupie sobie :*

reklama
Do góry