reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny wzruszyłam sie na maksa, dzisiaj na świat przyszły czworaczki, 4 dziewczynki - można podejrzeć na fb - Brodnickie Czworaczki [emoji7] w skończonym 27tyg, najmniejsza ma 700g, reszta po 800g. [emoji7][emoji7][emoji7] jak ja bym już chciała swojego bąbelka[emoji33]❣️
To spore jak na czworaczki z tego tygodnia ciąży. Oby było wszystko dobrze z maluszkami.
Miałam na studiach wykładowczynię, która urodziła 4raczki ale jakoś z 32tc.

Dobrze rozumiem, bo chyba czegoś nie doczytałam,że jak pierwsze dziecko alergiczne czy azsowe,to drugiemu teraz będziecie podawać bakterie? Ja synkowi dawałeam latopic jakoś w drugim roku życia przez 3 miesiące...takim maluszkom można od razu podawać po narodzeniu?:)
Można. Mój synek od urodzenia miał skaze białkowa do 14 miesiąca życia. Bóle brzuszka takie że od rana do wieczora płacz masakryczny (póki nie odstawiłam nabiału i nie przeszłam na mm dla alergików, syn był karmiony mieszanie). Dziecko tylko przy cycu, nie dało się go odłożyć. Jeśli pierwsze jest alergikiem to duże prawdopodobieństwo jest ze i drugie będzie. Dlatego ja będę podawać małej od razu latopic zapobiegawczo. W razie alergii żeby te jelitka trochę wspomóc. Bo synowi bardzo pomogl :)
Tym bardziej że skazowcy nie tyle maja AZS co skórę atopowa. Suche plamy na policzkach, za uszami. I bardzo pomógł.

Uzywa albo uzywala ktoras z Was papierkow lakmusowych? Bo czytam, ze dziewczyny uzywaja. Ale osobiscie nie widze sensu skoro mocz moze byc zasadowy i zabarwi papierek tak samo jak wody...

Jasne, ale tutaj nie chodzi o moje „widzimisię”, bo czasami mam wrażenie, ze to co napisze tak odbieracie, ze se biorę tyle rzeczy do szpitala, ze sobie marze o tym żeby urodzic, ze sobie chce dzieciaka wykapać w szpitalu bo tak xd

Nie czytam jej teraz. Nie wszystko trzeba w książkach wyczytywac, logikę tez swoją mam albo wlasnei tutaj wasze porady na forum :) ale mówię, ja biorę, bo przyda mi się chociażby do tego żeby pupkę powycierać jak będę przemywała woda po zmienianiu pampersa ;)

No ja i tak biorę sobie dodatkowo to co wcześniej wstawiałam z higienicznych spraw, bo mówiłam, ze skoro będę mieć przewijak w tej sali jednoosobowej to sobie wszystko do pielegnacji poukładam i będę się codziennie wprawiać w to i nie będę obolała latać do położnej pożyczać wszystkiego co trzeba. Ja tez nie mam zamiaru, ale czasami rzeczywistość to inna sprawa i trzeba zostać dłużej :)
Mi musi i chciałabym skoro jest taka mozwlisosc. Ja swojej mamy na miejscu nie mam, mieszka 350 km od nas. A teściowa rodziła 25 lat temu także wiaodmo tego się nie zapomina, ale może nie wszystko wiedzieć i jak pokazać :) zreszta ja chce dopiero po wszystkim kogokolwiek do szpitala zapraszać, nie w pare godzin po porodzie jak będziemy ledwo żywe. A położna lepiej zna standardy pielegnacji i od razu dużo mi będzie mogła podpowiedzieć w innych aspektach również :)
Kochana, zrobisz jak uważasz i nikomu nic do tego:) Ja mam tylko ten większy ręcznik i on sporo miejsca zajmuje w walizce więc jakby co (bo moze być mega upał albo będziemy dłużej w szpitalu) spakowałam dodatkowe 2 tetry.

Ja nie wiem co się ze mną dziś dzieje. Jak całą ciążę słodycze mogly dla mnie nie istnieć tak dziś zjadłam już jagodziankę, galaretkę, arbuza, loda i jeszcze mi się chce slodkiego....a i pierwszy raz w tej ciąży kupiłam sobie dziś chipsy ale już nie zjem dziś bo to by przegięcie było.

Ja będę podawać latopic :* to jest dla skazowcow i atopikow :* i na zmianę z coloflor cesario :*
U mnie z Aleksem dicoflor i biogaia w ogóle nie zdały egzaminu
Oo dziękuję[emoji16] o to mi chodziło[emoji16] Mam już z kiedyś zrobionego printscreena tego co napisałaś nt temat, ale wtedy byłam zielona i później zaczęłam czytać więcej o tym[emoji16]
Uzywa albo uzywala ktoras z Was papierkow lakmusowych? Bo czytam, ze dziewczyny uzywaja. Ale osobiscie nie widze sensu skoro mocz moze byc zasadowy i zabarwi papierek tak samo jak wody...
Ja raz... pierwszy i ostatni[emoji16] wystraszyłam się mega i tylko niepotrzebnie[emoji16]

reklama
Kochana, zrobisz jak uważasz i nikomu nic do tego:) Ja mam tylko ten większy ręcznik i on sporo miejsca zajmuje w walizce więc jakby co (bo moze być mega upał albo będziemy dłużej w szpitalu) spakowałam dodatkowe 2 tetry.

Ja nie wiem co się ze mną dziś dzieje. Jak całą ciążę słodycze mogly dla mnie nie istnieć tak dziś zjadłam już jagodziankę, galaretkę, arbuza, loda i jeszcze mi się chce slodkiego....a i pierwszy raz w tej ciąży kupiłam sobie dziś chipsy ale już nie zjem dziś bo to by przegięcie było.
Ej... mam tak samo[emoji23][emoji23] tak mi się chce słodkiego[emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] Jedyne na co sobie pozwoliłam to owoce[emoji23][emoji23] ale marzy mi się czekolada, albo mleczko w tubce[emoji23]

Do góry