zanka200389
Fanka BB :)
Tak nadal... 36 tydzieńTo lepiej, że będziesz pod obserwacją. A ty nadal czujesz te skurcze czy nie?
I przypomnij mi, ty masz już chyba ciążę donoszoną?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak nadal... 36 tydzieńTo lepiej, że będziesz pod obserwacją. A ty nadal czujesz te skurcze czy nie?
I przypomnij mi, ty masz już chyba ciążę donoszoną?
W De nie ma prywatnych lekarzy. W ciąży przysługują 3 usg w tym jedno połówkowe, za które płaci kasa chorych. Chyba, że wykupisz dodatkowy pakiet, o którym pisałam wcześniej to masz częściej usg. Oczywiście jeżeli ciaza przebiega prawidłowo, bo wiadomo jak są komplikacje to sprawdzają częściej. Szyjkę badają przez usg co wizytę.A tak normalnie zagadać, poprosić się nie da? U was nie ma w standardzie żeby robić usg co jakiś czas? I czemu prywatni lekarze nie chcieli zrobić?
Aha rozumiem. Nie miałam pojęcia, że nie ma prywatnych lekarzyW De nie ma prywatnych lekarzy. W ciąży przysługują 3 usg w tym jedno połówkowe, za które płaci kasa chorych. Chyba, że wykupisz dodatkowy pakiet, o którym pisałam wcześniej to masz częściej usg. Oczywiście jeżeli ciaza przebiega prawidłowo, bo wiadomo jak są komplikacje to sprawdzają częściej. Szyjkę badają przez usg co wizytę.
Dużo Ci wyszło tego czopu? Mi zaczyna po małych kawałkach wypadać.Pisałam wam 3 tyg temu ze mi czop wyszedł, to dzisiaj kolejna dawka ze mnie wyszła ciekawe kiedy mi się zacznie teoretycznie aplikacja pokazuje mi 34dni, już tak was dużo się zrobiło przez ostatni tydzień z dzieciaczkami na świecie <3
Bardziej jak prywatni lekarze jest coś takiego jak prywatne ubezpieczenie. Z takim ubezpieczeniem szybciej dostajesz terminy wizyt itd. Ale jeżeli dostajesz receptę to musisz najpierw że swojej kieszeni zapłacić, dopiero potem wysyłasz rachunki i pieniądze są zwracane.Aha rozumiem. Nie miałam pojęcia, że nie ma prywatnych lekarzy
Tak 1/3 łyżeczki to chyba nie dużo, nie wiem ile cały czop ma obojętością heheDużo Ci wyszło tego czopu? Mi zaczyna po małych kawałkach wypadać.
Są tylko 3 usg. Już wcześniej mówiłam że chce usg i mnie splawiala ze wszystko ok. Więc jeździłem do pl. Inni lek. Nie chciało zrobić bo ,, na ciążę składają się jeszcze inne badania nie tylko usg" i nie chce brać odpowiedzialności ze niby powiedzą że jest ok a nie jest. Jak to usłyszałam to myślałam ze szczęki z podłogi nie podniose...A tak normalnie zagadać, poprosić się nie da? U was nie ma w standardzie żeby robić usg co jakiś czas? I czemu prywatni lekarze nie chcieli zrobić?
Teraz już za późno, ale zawsze mogłaś zmienić lekarza. Szkoda, że na taką babkę trafiłaś.Są tylko 3 usg. Już wcześniej mówiłem że chce usg i mnie splawiala ze wszystko ok. Więc jeździłem do pl. Inni lek. Nie chciało zrobić bo ,, na ciążę składają się jeszcze inne badania nie tylko usg" i nie chce brać odpowiedzialności ze niby powiedzą że jest ok a nie jest. Jak to usłyszałam to myślałam ze szczęki z podłogi nie podniose...
Ja mam w książeczce wpisane ze nie wiem jak to tłumaczyć zagrożona..ryzykowna A bardziej mnie olewaja niż w 1 ciąży gdzie teoretycznie było ok wszystko. Próbowałam zmienić lekarza ale musiałam czekać na koniec kwartału i wyszło ze dopiero na ostatnie tygodnie tylko więc mi się nie opłacało.W De nie ma prywatnych lekarzy. W ciąży przysługują 3 usg w tym jedno połówkowe, za które płaci kasa chorych. Chyba, że wykupisz dodatkowy pakiet, o którym pisałam wcześniej to masz częściej usg. Oczywiście jeżeli ciaza przebiega prawidłowo, bo wiadomo jak są komplikacje to sprawdzają częściej. Szyjkę badają przez usg co wizytę.