reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No uroki dużego miasta, wszystko jest drogie ale też pewnie więcej zarabiamy. No ja akurat mam takie ubezpieczenie że mi zwrócą więc nawet nie szukałam gdzie taniej bo pewnie można by znaleźć ale placówkę mam blisko termin dogodny także super.

No właśnie 30 minut ktg i tylko kilka razy się ruszył za to skurcze były że 4 takie do 80 podchodzące ale nie regularne. Zobaczymy jak za tydzień będzie. A kolejne już będę miała w szpitalu. No i 1 sierpnia wizytą u lekarza pewnie już ostatnia bo już będę pod opieką szpitala później.

Czy ja wiem czy więcej :D u nas minimum 1800 zł, a Niemcy tak blisko, ze połowa ludzie stad tam pracuje :D także jesteśmy w dobrym położeniu [emoji5][emoji28] mi się Wrocław już odwidzi jak zobaczyłam, ze za 180-250 tys możemy tu za 3-4 lata kupić swój dom minimum 80-100 m [emoji56] także mimo, ze to nie piękna metropolia to jednak tu zostajemy :) a i tez góry blisko, nad morze 450 km także no idealnie nam tu.

Ale duże miasta mimo tych strasznych cen i tłoku tez maja swoje uroki oczywiście :)

No to już takie przedporodowe podobno, tak mówił mi lekarz w szpitalu tu na SOR jak byłam na ktg i ja miałam luz, bo 15-35 akcje macicy a on mówi, ze dopiero od 80 się cokolwiek zaczyna :)

reklama
@oliwiapatrycja synek super zareagował na siostrzyczkę ;) a Ty wyglądasz świetnie, jakbyś w ogóle w ciąży nie była :) :) ja w środę idę na pobranie wszystkich badań przed porodem już xD u mnie upał od rana, nic mi się nie chce :p poprasowałam body, które ostatnio jeszcze kupiłam w pepco i koszulki, spodenki męża ;) powodzenia dla wszystkich dziewczyn wizytujących dzisiaj :)

Ja odkąd pamiętam chodzę na "dwójkę" co najmniej trzy razy dziennie. Miałam tylko przerwę jak brałam prenatal i żelazo. Ale wtedy ogólnie bardzo mnie zatkało i miałam wielkie problemy z wypróżnianiem i bólami brzucha. A teraz znów chodzę tak z 3-4 razy [emoji14] więc jak mój organizm będzie się oczyszczał przed porodem to chyba nie będę wychodziła z kibelka [emoji14]

Hahaha, Kochana co Ty mówisz?! Ja też wyglądam jak waleń albo orka, ale na zdjęciach z sesji brzuszkowej nie jest tak źle. Powiedziałabym nawet, że wyglądam chudziej jak w rzeczywistości i co najważniejsze zdjęcia są przepiękne i będziemy mieli pamiątkę na całe życie :D

Ja! Ja! Ja czekam na kawalera, który będzie panną [emoji14] Mój mąż dopiero 24 sierpnia ma egzamin na zakończenie kursu i dopiero 24 sierpnia po 19 mogę urodzić [emoji14] Wcześniej nie planuję [emoji14] Więc ja czekam na pannę :D

Klaudia, wykorzystajcie ten tydzień najlepiej jak się da :) To Wasze ostatnie piękne chwile tylko we dwoje, już za tydzień Wasze życie ubogaci mała Istotka, która wprowadzi nowe pojęcie piękna w Wasze życie :D Cudownych chwil razem Kochana <3

Mój Tato jest trochę podobny do Twojego chrzestnego i też uważa, że nic mu nie trzeba [emoji14] kiedyś cieszył się najbardziej z czekoladek, a teraz to już i to mu nie potrzebne, bo ma "brzucha". Więc w tym roku na 60 urodziny Rodziców (mają dzień po sobie urodziny) kupiliśmy im pobyt w hotelu carskim w Białowieży i oboje bardzo się ucieszyli. A na 40 rocznicę ślubu (za 2 lata) planujemy ich wysłać na jakąś zawalistą wycieczkę na tydzień lub dwa :) Zawsze to oni Nam fundowali wakacje za dzieciaka, więc teraz się im odwdzięczamy jak możemy, bo akurat podróże to lubi i Mama i Tata :D

Hahaha, mój ma identyczne poczucie humoru <3 albo mógłby jeszcze powiedzieć, że zapalimy znicza z tej okazji [emoji14] Nie mniej najlepsze życzenia dla Was i jeszcze 77 lat razem :*

@miloscwczasachpopkultury ja dziś na 17:30 idę na wizytę do gina prywatnie, a jutro rano na nfz. Mam nadzieję dostać dziś zdjęcie buźki Maluszka w 3d i dać Mężowi w prezencie, bo wiem że bardzo chciał mieć taką pamiątkę, a jakoś się Młody cały czas zakrywał do tej pory :(

U nas dziś jest tak gorąco, że siedzę w domu w samym staniku i majtach i płynę jakbym wytapiała smalec z siebie [emoji14] I cierpię dziś na ból bioder po nocy. Nie dam rady już spać na plecach zbyt długo i tylko śpię na boczkach i nie wiem czy to od tego czy jest inna przyczyna tych bóli.. I zauważyłam ostatnio takie kilkosekundowe bóle w krzyżu. Że łapie mnie taki ból jak po upadku na dupę i po 2-3s puszcza. Mam nadzieję, że to nie oznaka zbliżającego się porodu [emoji14]
W weekend byliśmy z Mężem i ze szwagrem nad jeziorem i trochę odpoczęliśmy. Kolejny taki wypad albo zrobimy jeszcze za tydzień albo dopiero za rok [emoji14]
Dobrego dnia i powodzenia na wizytach :)
Dobrze, ze ogarniam jakies podstawy photoshopa to sobie poprawie na tych fotkach male co nieco :D
Ja tez dzisiaj wstałam z bolem bioder, ogolnie od jakiegoś czasu w nocy sie przewracam z boku na bok, bo wytrzymac dluzej na jednej stronie nie mogę

No to wizytujemy bardzo podobnie :) ja już na zdjęcie nie licze, bo mamy z tego 4D aż 2, a dziś i tak mam 38+2 to licze bardziej na to, ze skoro wczoraj seksy, dziś mi tam naruszy, w ciągu dnia tez coś porobie w mieszkanku to może by za pare dni młoda chciała wyjść, bo ja już psychicznie i fizycznie wymiękam hah ;( a podobno jeszcze masaż piersi daje rade to dziś mojego zatrudnię wieczorem do tego zadania [emoji28][emoji4][emoji173]️
U mnie to tak z 1-2 razy dziennie norma, a teraz z 3-4 i jest ze tak powiem inna konsystencja, a nie jem nic przeczyszczajacego ani tez nie biorę już żadnych tabletek, witamin, wiec ja czuje, ze się oczyszczam codziennie przed wielkim dniem [emoji28]
Nie bierzesz witamin ciążowych w ogóle? [emoji14]

Czy ja wiem czy więcej :D u nas minimum 1800 zł, a Niemcy tak blisko, ze połowa ludzie stad tam pracuje :D także jesteśmy w dobrym położeniu [emoji5][emoji28] mi się Wrocław już odwidzi jak zobaczyłam, ze za 180-250 tys możemy tu za 3-4 lata kupić swój dom minimum 80-100 m [emoji56] także mimo, ze to nie piękna metropolia to jednak tu zostajemy :) a i tez góry blisko, nad morze 450 km także no idealnie nam tu.

Ale duże miasta mimo tych strasznych cen i tłoku tez maja swoje uroki oczywiście :)

No to już takie przedporodowe podobno, tak mówił mi lekarz w szpitalu tu na SOR jak byłam na ktg i ja miałam luz, bo 15-35 akcje macicy a on mówi, ze dopiero od 80 się cokolwiek zaczyna :)

No pewnie w Niemczech dobrze się zarabia także macie dobre położenie rzeczywiście.
Nie będę ujawniać ile zarabiamy bo to i tak znaczenia nie ma. Na szczęście nie mamy na co narzekać. A ja mieszczuch jestem tu urodzona i kocham wielkie miasta. Swego czasu rozmyślałam nad przeprowadzka do Mediolanu albo Londynu ale jednak za bardzo bym tęskniła za rodzina. Ale jakbym miała rozważać przeprowadzkę to tylko do większego miasta:)

Może coś się zaczyna dziać powoli, w sumie bym się nie obraziła bo te upały co mamy teraz to mnie wykańczają naprawdę. Musiałam ściągnąć obrączkę i pierścionki bo już zbyt puchną mi palce pod wieczór:(

reklama
IMG_20180723_120658.jpg

Załączniki

• IMG_20180723_120658.jpg
    IMG_20180723_120658.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 459
Do góry