reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Synek wczoraj super zareagował na dzidzię , złapał ją za rączkę , dał buzi pomasowal, mnie w rękę pocalawal przytulał się do brzucha :p przez pół dnia mówił że kocha mamę dzidzię i tatę , podawał pampersy , jak karmiłam na lezaco kładł się obok i obserwował . Mała w nocy budziła się 4 razy zjadła i dalej spała . Wczoraj jak wróciłam to ogarnęłam trochę dom i zrobiłam pranie , dzisiaj będę już odpoczywać ile sie da w miarę możliwości . W środę idziemy na kontrolę do pediatry .A jak skończy 2 msc to do ortopedy . I pupke prxemywam gazikami zmoczonymi w wodzie zamiast chusteczek , chusteczki będą tylko na wyjazdy albo jak już będzie taka wieksza co najmniej z 6 msc . Rana krocza prawie wcale nie boli , także jakiś plus bo tamtym razem było dużo gorzej , szwy mam rozpuszczalne :) i teraz muszę dużo pić wody 2-3 l na dzień bo to podstawa przy karmieniu żeby dużo pić jeśli chce się mieć wystarczająco pokarmu .
A to mój brzuszek 4 dni po porodzie :DZobacz załącznik 880559

Jeju, jak super :) tak się cieszę, ze już w domku jesteście i synek tak super przyjął wszystko, mega :) i Ty ile siły masz po porodzie i samopoczucie widze ekstra mimo na pewno zmęczenia i dużych emocji [emoji5] ekstra, a figura jak modelka [emoji56][emoji87][emoji736][emoji173]️

Odpoczywajcie i dodawaj nam czasem zdjęcia maleństwa, bo jest cudna [emoji5][emoji86]

reklama
@oliwiapatrycja - super że synek tak ładnie zareagował i że rana nie boli tak bardzo :*
W życiu bym nie powiedziała że dopiero co urodziłaś! Gdzie brzuch??

No właśnie [emoji847][emoji86] miejmy nadzieje, ze u nas tez tak będzie. Ja na to licze, bo biodra pupa i piersi mogą zostać jak najbardziej heh, ale mi i tak te +17 kg poszło w brzuch prawie wsio to tez licze na taka metamorfozę po porodzie tak tydzień-dwa i jak się karmi piersią to macica się obkurcza i tez wtedy spadają kg w dół podobno. Ale najważniejsze zdrowie i dobre samopoczucie. Ja szczerze to przed ciąża miałam 45 kg, także po ciąży mogłabym mieć z 52 i czułabym się lepiej i kobieco :) a teraz mam 62 kg wiec czuje ze może te 10 kg spokojnie zejść po urodzeniu małej od razu skoro wody płodowe, łożysko, mała z 3 kg itd

Ja też sama sobie pobrałam. Filozofii w tym nie ma[emoji5] w poprzedniej ciąży też sama sobie pobierałam. Wtedy wyszedł dodatni. Tym razem ujemny. Gin pokazał jak głęboko włożyć, pogmyrać i już [emoji5] ja tylko z pochwy miałam zlecone.

Dokładnie :) to samo mój lekarz do mnie. A ta baba niemiła z laboratorium tylko kłody podrzucała specjalnie i miała jakieś „ale”, ze jak to tak sama sobie pobrałam itd. Głupie pindy xd

No właśnie [emoji847][emoji86] miejmy nadzieje, ze u nas tez tak będzie. Ja na to licze, bo biodra pupa i piersi mogą zostać jak najbardziej heh, ale mi i tak te +17 kg poszło w brzuch prawie wsio to tez licze na taka metamorfozę po porodzie tak tydzień-dwa i jak się karmi piersią to macica się obkurcza i tez wtedy spadają kg w dół podobno. Ale najważniejsze zdrowie i dobre samopoczucie. Ja szczerze to przed ciąża miałam 45 kg, także po ciąży mogłabym mieć z 52 i czułabym się lepiej i kobieco :) a teraz mam 62 kg wiec czuje ze może te 10 kg spokojnie zejść po urodzeniu małej od razu skoro wody płodowe, łożysko, mała z 3 kg itd
Mi tylko brzuch i cycki +7kg.
Jak po Aleksie mi 10 kg zostało, tak mam nadzieję że po Majce nic [emoji23]

Powodzenia[emoji5]
Ja mam za 2 tygodnie akurat w rocznicę ślubu ostatnią wizytę [emoji5]

Dziękuje [emoji5] licze na jakieś wieści typu „ ojezuuuu ale Pani ma już rozwarcie na 2 palce, szybko do szpitala kładziemy” hahahha ja to mam marzenia, za dużo Inernetu xd

O, to może dzidzia zrobi niespodziankę [emoji56][emoji28][emoji16]

reklama
Jest mi slabo.. mdlosci mam nadal.. i odbija mi sie rzygami.. :/

Biedna :( to ja w takim razie nie narzekam, bo mnie ani nic nie boli ani nie ciągnie itd..

Nawet teraz miałam siły po prysznicu i myciu włosów żeby ściągnąć pościel, wrzucic do prania, umyć naczynia i zaraz zjem w końcu jakieś śniadanie o 13 xd

Może to już tuż tuż, trzymam kciuki żeby tak było ;(

Do góry