reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A nasz synek miał wczoraj rok i dziś dostał prezencik i do tego ma jeszcze do ząbków takie do gryzienia miętowe i czekoladę dla psa
IMG_0128.JPG

I już ją rozwalił hah masakra, nie ma zabawki, której on nie rozgryzie, ale dziś to ekspresowo, bi 15 min i już po zabawce za 35 zł xd

Załączniki

• IMG_0128.JPG
    IMG_0128.JPG
    841,7 KB · Wyświetleń: 373
Ja już wszystko z kosmetyków mam gotowe, przelałam do tych buteleczek to tak do jednej szampon i starczy na 1 mycie po porodzie włosów, 1 to odżywka, następna do płyn do pierozka [emoji5][emoji28], a tak to wezmę mydło bambino, 2 reczniki duże, 1 mały i mam pokupowane te małe kosmetyki z rossmana typu balsam do ciała, oliwka do ciała, żel do twarzy, żel pod prysznic, chusteczki nawilżone do rąk przecierania małe i do higieny intymnej tez chusteczki 15 szt i chyba to wszystko :)
Tak to krem do twarzy z ziaji taki mały, pasta do zębów normalnej wielkości, patyczki do uszu, maszyznka do golenia, kulka pod pachy, dezodorant i to chyba wsio ale później chętnie wam wstawię zdjęcie mojej kosmetyczki co wszystko biorę to może któraś będzie miała inspiracje i szybciej dopakuje swoje :D
Oo jej ale się obkupilas :D ja pójdę w minimalizm Haha pasta, szczoteczka i żel pod prysznic, nie będę miała siły chyba żeby coś przy sobie robić po porodzie

Hejka [emoji847]
Ja dzisiaj od dawien dawna trochę pospalam, chyba to zasługa męża, wymyzial mnie przed snem [emoji7][emoji7][emoji7]
Wczoraj pisałyśmy o znakach zodiaku i śniły mi sie jakieś zwierzęta [emoji23]
Dzisiaj będę odpoczywać, jedynie jakieś małe pranie i tyle [emoji4]

Ja dziś muszę się przymilic do mojego żebyśmy się poprzytulali, bo po porodzie będzie ciężko i nie tak szybko :(

Ja dziś tez odpoczynek :) jedynie poskladam pranie, dopakuje już ostatnie rzeczy typu przekąski i wyniki badań do szpitala i tyle :) dziś leżę dupa do góry i odpoczywam, bo weekend pracowity i mamy pięknie wysprzątane calutkie mieszkanko, takie generalne porządki. Wszystko wyprane, każda zasłona, poduszka, dywanik itd także już luzik psychiczny :) fotelik tez już w samochodzie dla małej, jutro jedynie zamówię ta bazę isofix za 450 zł z Allegro i gotowe.

A dziś może kurier przyniesie laktator, zestaw do łóżeczka do spania i wsio :)

Dzień dobry :) my dalej w szpitalu w dwupaku

Ja mam normalnej wielkości szampon, odżywkę, żel pod prysznic i resztę kosmetyków.

Wszystkim wizytującym życzę dzis powodzenia i samych dobrych wiesci :)

Super, ze wszystko pod kontrola :) a jak się czujesz? Co lekarze mówią? Dalej Ci się sączą te wody płodowe i oni czekają? :O wiem, ze pisałaś, ze lekarz mówi, ze teraz i tak wody się jeszcze produkują nowe i na pewni nie zabraknie dla dzidzi, ale dziwne, ze tak przetrzymują. Który masz dokładnie tydzień? Bo ja mam sklerozę ;(

Moja ginekolog mi powiedziała żebym sobie brała magnez, że jak ma być poród to ten magnez i tak go nie zatrzyma. I że jedynie on pomaga trochę na twardnienia brzucha na wcześniejszym etapie w ciazy. I że się szybko wyplukuje z organizmu np przez stres.
Dokładnie to samo powiedział moj lekarz. Dlatego biorę magnez ze wzgledu na skurcze łydek w nocy.

@klaudiaa975 ja nigdy luteiny nie brałam:) brałam duphaston ale to chyba podobne. Natomiast magnez napewno potrafi wstrzymać akcję porodowa. Ja w pierwszej ciąży donosilam do 39 TC chociaż w 30 miałam już rodzić.

Ja kolejne pranie wstawiłam a kosz dalej pelen. Strasznie dużo prania po wakacjach.

Gbs pobrała mi położna dzisiaj i do tygodnia ma być wynik. Zrobiłam też ostatnie badanie moczu i krwi. W środę mam wizytę u jakiegoś innego lekarza bo zmienił mi się pakiet. To pewnie ostatnia albo przedostatnią wizyta.
A zaraz jeszcze podzwonie do szpitala umówić się na ktg i do położnej czy nie ma czasem wakacji w sierpniu:)

Ja odkąd byliśmy na wczasach 20-25 czerwca to od przyjazdu co drugi dzień ciagle pralka chodzi hahah, tu po wczasach, tu na bieżąco brudy i jeszcze teraz te pranie zasłon, koców i wszystkiego co się da żeby było czyściutko na przybycie małej, bo to już tylko 2,5 tyg [emoji7][emoji847]

reklama
229B8E40-62FE-4419-BBE9-C29BB437432F.jpeg Zapomniałam powiedziec wam co mój ginekolog miał na biurku Hahaha No uśmiałam się jak nie wiem, jakiś przedstawiciel mu przyniósł taka tablice zzzz No właśnie z czym... takie gumowe coś zamiast tamponów, zaraz to znajdę na necie :D nie wiem czy bym sobie to włożyła, jest to mega dużych rozmiarów, takie pojemniczki na okres, była tez taka miseczka która się stosuje podczas okresu do stosunków hahaha, znalazłam nazwę tego czegoś : kubeczki menstruacyjne

Załączniki

• 229B8E40-62FE-4419-BBE9-C29BB437432F.jpeg
    229B8E40-62FE-4419-BBE9-C29BB437432F.jpeg
    5,8 KB · Wyświetleń: 109
Do góry