reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mnie też ostatnio wróciły mdłości ale wieczorne i najgorzej jak myję zęby to muszę uważać żeby nie zwrócić kolacji. Ale za to zauważyłam, że zgaga mi odpuściła. Czyżby mój Mały już się przesunął niżej i tak mi nie uciska..

Ja mdłości nie mam, ale zgagi już całkowicie brak i widze, ze mam już sporo nisko brzuch i od razu mi tez apetyt normalny wrócił, a wręcz co zjem to po 2 h jestem już głodna, a wcześniej prawie w ogóle nie jadłam i nie miałam ochoty :)

reklama
Super ❤️ tylko się cieszyć , że maluszek przybiera :) moja w 32 miała 2200 to myślę, że podobnie idą wagowo :)

Ja chyba w tygodniu przejdę się po ta skarbonkę jednorożca :D ale mój mówi , że na internecie zamówimy bo są dużo większe :p te body i mis też kuszące :) ❤️❤️

Myślę , że magnez nic nie zaszkodzi nawet po tym 38. Dużo dziewczyn bierze np na skurcze łydek. :) Może tylko zmniejsz dawkę ?:)

No fajna ta maskotka bo mozna przyczepić do wózka u jak pociagniesz za to kółeczko to jest melodyjka :)

Bylas tak po prostu zobaczyć? Można tak bez dni otwartych sobie pooglądać?

Ja już po wizycie, termin następnej 10sierpnia, z podkreśleniem jak nie urodzę:D szyjka wporzadku, przepływy tez, miałam sobie zdjęcie zrobić, ale powiem wam nic nie widziałam, kompletnie, już główkę ma w kanale i co najśmieszniejsze, ginekolog się mnie pyta czy miało być duże dziecko :D ja takie przerażenie w oczach, mówię mi ze 4 tyg temu miała 1540 i była z tych mniejszych w tym tyg ciąży, to mi odpowiedział ze teraz jest troche większa od rówieśników :D 2,5 kg hahah, jestem przerażona ze w 4 tyg przybrała kilogram ... dzisiaj kończę 34tydz, ale powiedział ze raczej nie przenoszę jak mam już skurcze przepowiadające i twardnienie brzucha to znaczy ze może nawet jutro
Mój tak samo w 34 tygodniu ważył 2,5 kg [emoji16]
Różnie to bywa, Klaudia miała rodzić wcześniej, ja też, a na razie cisza [emoji16][emoji16][emoji16]

Ja sobie czekam na magiczna 7.00 aż otworzą mi diagnostykę :), oczywiście w czwartek zapomniałam sobie kupić pojemniczek i nie poszłam w piatek na badania tylko muszę isc dzisiaj, o 11 moja upragniona wizyta u ginekologa ahh zobaczę mojego dzidziusia po 4 tyg, tak się stęskniłam za tym ekranamikiem, zobaczymy co mi powie po badaniach szyjki, ostatnio miałam tam gmeranie 2 miesiące temu bo miesiąc temu było same prenatalne ... ale mnie zssie z głodu... dziś postanowiłam sobie zrobić foto usg, myśle ze jest dużo wyraźniejsze niż sam wydruk :)

Super, daj znać po wizycie jak maleństwo, ile wazy mierzy, jak tam szyjka itd :)

Ja mam od 2 miesięcy już jakoś te wizyty co 2 tyg i tak mi szybko zlatuje czas, za tydzień mam już ostatnia wizytę, wtedy będzie 38+2 także już końcówka :)

Dzień dobry.
Jak wasze noce? Spokój czy przeboje? Mnie dziś ma z budzil ok 4tej bo mu się chyba na amory zebrało A mi się śniło właśnie że będę do niego pociągiem jechać. I mu przez sen odpowiedziałam że musi odpuścić bo mam pociąg na 4.30 i się spóźnię A jadę do niego do Warszawy;)
Dziś w planach większe porządki.i spokój :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja oprócz wstawania do wc na siku to przespałam jak zwykle około 9 h hah ;) korzysta organizm przed przybyciem małej, bo później to będzie jazda [emoji5] chyba, ze się trafi śpioszka mała po mamie i tacie, która zje mleczko, przebierze się ją i będzie spała po 5 h to ekstra by było, takie marzenia [emoji5][emoji4][emoji85]
Hah to ciekawą miałaś noc [emoji23]

Hej Dziewczyny :)
Całą niedziele podczytywalam ale.nie miałam siły pisać, jakiś spadek formy mnie dopadł:( Mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej tymbardziej że jestem sama cały dzień z synem bo Mąż ma dodatkową pracę:)
Zjemy śniadanko i przejdziemy się do rossmana po kosmetyki do szpitala:)
Przelewalyscie w te małe buteleczki czy bierzecie cały np szampon czy tam żel?

Dziewczyny powodzenia na wizytach :*
A dla wszystkich miłego dnia :)

Ja już wszystko z kosmetyków mam gotowe, przelałam do tych buteleczek to tak do jednej szampon i starczy na 1 mycie po porodzie włosów, 1 to odżywka, następna do płyn do pierozka [emoji5][emoji28], a tak to wezmę mydło bambino, 2 reczniki duże, 1 mały i mam pokupowane te małe kosmetyki z rossmana typu balsam do ciała, oliwka do ciała, żel do twarzy, żel pod prysznic, chusteczki nawilżone do rąk przecierania małe i do higieny intymnej tez chusteczki 15 szt i chyba to wszystko :)
Tak to krem do twarzy z ziaji taki mały, pasta do zębów normalnej wielkości, patyczki do uszu, maszyznka do golenia, kulka pod pachy, dezodorant i to chyba wsio ale później chętnie wam wstawię zdjęcie mojej kosmetyczki co wszystko biorę to może któraś będzie miała inspiracje i szybciej dopakuje swoje :D

reklama
Do góry