reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi kazali w młodym w ciąży odstawić w 37. Takie miałam zalecenia ze szpitala :) a teraz już od dawna nie biorę bo przez trzeci trymestr kilka pojedynczych przepowiadajacych się zdarzyło i zawsze od razu przechodzą po ciepłym prysznicu :)
Ja mam codziennie twardnienia i lekkie skurcze przepowiadające.
Czytam na necie na temat magnezu i zdania są podzielone [emoji16] Jedno zdanie jest takie, że magnez może opóźnić poród i można urodzić po czasie, a drugie jest takie, że magnez jest za słaby aby zahamować poród i że jak pojawią się skurcze porodowe to magnez ich nie powstrzyma [emoji16]
Chyba lepiej odstawiać po konsultacji z lekarzem albo położną jednak.

reklama
Ja mam codziennie twardnienia i lekkie skurcze przepowiadające.
Czytam na necie na temat magnezu i zdania są podzielone [emoji16] Jedno zdanie jest takie, że magnez może opóźnić poród i można urodzić po czasie, a drugie jest takie, że magnez jest za słaby aby zahamować poród i że jak pojawią się skurcze porodowe to magnez ich nie powstrzyma [emoji16]
Chyba lepiej odstawiać po konsultacji z lekarzem albo położną jednak.
No mi wstrzymali magnezem regularne skurcze :) tylko to końskie dawki magnezu w kroplowkach a nie same tabletki [emoji14]

A ja się boje tego odstawienia strasznie bo jak teraz mam takie skurcze to jak odstawienia to będzie masakra.
Też się bałam. Ale jak odstawiłam i zaczęłam się ruszać, a twardnienia występowały bardzo często to z przyzwyczajenia kladlam się lub siadałam. Teraz już nie zwracam na to uwagi :)
Ja byłam u lekarki w 36+1 i kazała mi dalej brać. Kolejna wizyta będzie dopiero w 38+4 i ja się właśnie zastanawiam ciągle czy odstawić na własną rękę czy nie [emoji14]
A nie możesz zadzwonić do swojego lekarza ?:)

A skąd słyszałaś że rodzi się w innej części szpitala? Porodówki i poporodowego nie remontują tylko patologie i ginekologię. Jak byłam 2 tygodnie temu w szpitalu ale nie tam to trakt porodowy był w tym samym miejscu co zawsze. Porodówka i poporodowe są wyremontowane już jakiś czas temu więc teraz chyba nic tam nie robią.
Bylas tak po prostu zobaczyć? Można tak bez dni otwartych sobie pooglądać?

Ja już po wizycie, termin następnej 10sierpnia, z podkreśleniem jak nie urodzę:D szyjka wporzadku, przepływy tez, miałam sobie zdjęcie zrobić, ale powiem wam nic nie widziałam, kompletnie, już główkę ma w kanale i co najśmieszniejsze, ginekolog się mnie pyta czy miało być duże dziecko :D ja takie przerażenie w oczach, mówię mi ze 4 tyg temu miała 1540 i była z tych mniejszych w tym tyg ciąży, to mi odpowiedział ze teraz jest troche większa od rówieśników :D 2,5 kg hahah, jestem przerażona ze w 4 tyg przybrała kilogram ... dzisiaj kończę 34tydz, ale powiedział ze raczej nie przenoszę jak mam już skurcze przepowiadające i twardnienie brzucha to znaczy ze może nawet jutro

Musiałam :) ♥️♥️♥️

Załączniki

• 20180716_112255.jpg
    20180716_112255.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 106

Ja już po wizycie, termin następnej 10sierpnia, z podkreśleniem jak nie urodzę:D szyjka wporzadku, przepływy tez, miałam sobie zdjęcie zrobić, ale powiem wam nic nie widziałam, kompletnie, już główkę ma w kanale i co najśmieszniejsze, ginekolog się mnie pyta czy miało być duże dziecko :D ja takie przerażenie w oczach, mówię mi ze 4 tyg temu miała 1540 i była z tych mniejszych w tym tyg ciąży, to mi odpowiedział ze teraz jest troche większa od rówieśników :D 2,5 kg hahah, jestem przerażona ze w 4 tyg przybrała kilogram ... dzisiaj kończę 34tydz, ale powiedział ze raczej nie przenoszę jak mam już skurcze przepowiadające i twardnienie brzucha to znaczy ze może nawet jutro
Fajnie, że wszystko w porządku[emoji16]

Super ❤️ tylko się cieszyć , że maluszek przybiera :) moja w 32 miała 2200 to myślę, że podobnie idą wagowo :)
Ja chyba w tygodniu przejdę się po ta skarbonkę jednorożca :D ale mój mówi , że na internecie zamówimy bo są dużo większe :p te body i mis też kuszące :) ❤️❤️
Nie bardzo, bo na urlopie jest :)
Myślę , że magnez nic nie zaszkodzi nawet po tym 38. Dużo dziewczyn bierze np na skurcze łydek. :) Może tylko zmniejsz dawkę ?:)

reklama
Hej dziewczynki :)
Mnie chwile nie było, a tu tyle postów :) zabieram się za czytanie. My dziś rano pojechaliśmy do jyska po nowe reczniki większe do kąpieli, prześcieradło jedno na łóżko, zegarek na ścianę i później do kerfa po zakupy spożywcze takie większe, ja już sobie kupiłam prowiant do szpitala także później wstawię wam zdjęcie mojej ostatniej „torby” do szpitala co tam biorę [emoji5]

Do góry