reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja byłam u lekarki w 36+1 i kazała mi dalej brać. Kolejna wizyta będzie dopiero w 38+4 i ja się właśnie zastanawiam ciągle czy odstawić na własną rękę czy nie [emoji14]
Mi kazali w młodym w ciąży odstawić w 37. Takie miałam zalecenia ze szpitala :) a teraz już od dawna nie biorę bo przez trzeci trymestr kilka pojedynczych przepowiadajacych się zdarzyło i zawsze od razu przechodzą po ciepłym prysznicu :)

Jak nic ci nie jest to pewnie że nie ma co na siłę się szprycowac lekami. Ja biorę magnez i to dużo bo 3*2 ale i tak mam dużo skurczy przepowiadających , poza tym witaminy bo i cyclo 3 fort na opuchliznę i żeby lepsze krążenie mieć w nogach bo coś zaczęło się dziać i lekarz kazał brać.
W środę się dowiem co dalej z magnezem.

A myślałam że się zdecydowałaś na Żeromski a jednak się wahasz?
No, bo jeszcze mi wskoczył pomysł z Siemiradzkiego... za dużo tych szpitali, zobaczę jak wyglada w środku, Żeromski ma teraz remont, nie wiem do kiedy, rodzą w innej części szpitala chyba.

A ja się boje tego odstawienia strasznie bo jak teraz mam takie skurcze to jak odstawienia to będzie masakra.
Ale w tym tygodniu to skurcze przepowiadajace to już standard :) oczywiście na własną rękę nie ma co kombinować tylko konsultowac się trzeba z lekarzem prowadzącym :) to on najlepiej zna przebieg ciąży i jej stan i ewentualne zagrożenia :)

Ja byłam u lekarki w 36+1 i kazała mi dalej brać. Kolejna wizyta będzie dopiero w 38+4 i ja się właśnie zastanawiam ciągle czy odstawić na własną rękę czy nie [emoji14]
Moja ginekolog mi powiedziała żebym sobie brała magnez, że jak ma być poród to ten magnez i tak go nie zatrzyma. I że jedynie on pomaga trochę na twardnienia brzucha na wcześniejszym etapie w ciazy. I że się szybko wyplukuje z organizmu np przez stres.

Wiecie co to już przegięcie.
Wsiadam do autobusu. Autobus pełny ludzi. Zero miejsc siedzących. Wyobraźcie sobie ze zamiast młodych starszy Pan mi miejsca ustąpił... Co z tą młodzieżą teraz się dzieje..
To samo jak w tamtym tygodniu byłam u kardiologa dziadek ledwo stojący na nogach podchodzi do mnie i się mnie pyta czemu czekam zamiast wchodzić poza kolejnością. Miałam mu ochotę powiedzoec że dlatego że na pewno czuje się lepiej niż on

No, bo jeszcze mi wskoczył pomysł z Siemiradzkiego... za dużo tych szpitali, zobaczę jak wyglada w środku, Żeromski ma teraz remont, nie wiem do kiedy, rodzą w innej części szpitala chyba.
A skąd słyszałaś że rodzi się w innej części szpitala? Porodówki i poporodowego nie remontują tylko patologie i ginekologię. Jak byłam 2 tygodnie temu w szpitalu ale nie tam to trakt porodowy był w tym samym miejscu co zawsze. Porodówka i poporodowe są wyremontowane już jakiś czas temu więc teraz chyba nic tam nie robią.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie co to już przegięcie.
Wsiadam do autobusu. Autobus pełny ludzi. Zero miejsc siedzących. Wyobraźcie sobie ze zamiast młodych starszy Pan mi miejsca ustąpił... Co z tą młodzieżą teraz się dzieje..
To samo jak w tamtym tygodniu byłam u kardiologa dziadek ledwo stojący na nogach podchodzi do mnie i się mnie pyta czemu czekam zamiast wchodzić poza kolejnością. Miałam mu ochotę powiedzoec że dlatego że na pewno czuje się lepiej niż on
Daj spokój...to jest straszne... nawet jakbyś mdlała, to. nikt młody ci nie pomoże, tylko się odwróci..[emoji852]

Do góry