reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Oczywiście że magnez i luteina się zalicza. Magnez hamuje skurcze.
Może nie miałaś typowej akcji porodowej jak ja z regularnymi skurczami i nie było potrzeby podawania większych dawek jak mi że byłam szprycowana komskimi dawkami żelaza w kropolowkach.
No i przede wszystkim magnez odkłada się w organizmie i potem jak przychodzi co do czego mimo że odstswiona może nie być skurczy.
To pewnie bardziej luteina bo magnez prawie kazda kobieta w ciąży bierze. No nic, trudno :) po coś brałam, ważne , że dotrwałam do tych tygodni i teraz tylko czekać :)
Ja sobie czekam na magiczna 7.00 aż otworzą mi diagnostykę :), oczywiście w czwartek zapomniałam sobie kupić pojemniczek i nie poszłam w piatek na badania tylko muszę isc dzisiaj, o 11 moja upragniona wizyta u ginekologa ahh zobaczę mojego dzidziusia po 4 tyg, tak się stęskniłam za tym ekranamikiem, zobaczymy co mi powie po badaniach szyjki, ostatnio miałam tam gmeranie 2 miesiące temu bo miesiąc temu było same prenatalne ... ale mnie zssie z głodu... dziś postanowiłam sobie zrobić foto usg, myśle ze jest dużo wyraźniejsze niż sam wydruk :)

Ja też dziś wizyta i też jestem ciekawa jak sprawy szyjkowe :D

@kiiinia91 i @KatiNails powodzenia na wizytach <3
Ja dzis tez mam dwie wizyty : spotkanie z anestezjologiem i neonatologiem dziecięcym, zeby omówić wszystko przed porodem .

Jadę na 12sta [emoji3]

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Ja też dzisiaj wizytuje, ale dopiero o 20, więc dostanę zawału do wieczora[emoji4]

Powodzenia na wizytach :)

@klaudiaa975 ja nigdy luteiny nie brałam:) brałam duphaston ale to chyba podobne. Natomiast magnez napewno potrafi wstrzymać akcję porodowa. Ja w pierwszej ciąży donosilam do 39 TC chociaż w 30 miałam już rodzić.

Ja kolejne pranie wstawiłam a kosz dalej pelen. Strasznie dużo prania po wakacjach.

Gbs pobrała mi położna dzisiaj i do tygodnia ma być wynik. Zrobiłam też ostatnie badanie moczu i krwi. W środę mam wizytę u jakiegoś innego lekarza bo zmienił mi się pakiet. To pewnie ostatnia albo przedostatnią wizyta.
A zaraz jeszcze podzwonie do szpitala umówić się na ktg i do położnej czy nie ma czasem wakacji w sierpniu:)

@klaudiaa975 ja nigdy luteiny nie brałam:) brałam duphaston ale to chyba podobne. Natomiast magnez napewno potrafi wstrzymać akcję porodowa. Ja w pierwszej ciąży donosilam do 39 TC chociaż w 30 miałam już rodzić.

Ja kolejne pranie wstawiłam a kosz dalej pelen. Strasznie dużo prania po wakacjach.

Gbs pobrała mi położna dzisiaj i do tygodnia ma być wynik. Zrobiłam też ostatnie badanie moczu i krwi. W środę mam wizytę u jakiegoś innego lekarza bo zmienił mi się pakiet. To pewnie ostatnia albo przedostatnią wizyta.
A zaraz jeszcze podzwonie do szpitala umówić się na ktg i do położnej czy nie ma czasem wakacji w sierpniu:)
Ja nic nie biore, lekarz mi mówi ze jak nic się nie dzieje to jest zbędne, miałam sobie kupić magnez jak miałam ten kryzys ze skurczami przepowiadającymi ale do apteki nie dotarłam hehe, Boże jak sobie przypomnę jak 2 tyg temu mnie tak wszystko bolało ze aż do szpitali zaczęłam dzwonic i ten czop i tak wszystko po tych tel mi przeszło i do tej pory nie wróciło, nie wiem co to było, może moja psychika :p

Luteina to progesteron do podtrzymywania ciąży :) a magnez hamuje skurcze :)

Długo się utrzymuje w organizmie ? :p

Ja nic nie biore, lekarz mi mówi ze jak nic się nie dzieje to jest zbędne, miałam sobie kupić magnez jak miałam ten kryzys ze skurczami przepowiadającymi ale do apteki nie dotarłam hehe, Boże jak sobie przypomnę jak 2 tyg temu mnie tak wszystko bolało ze aż do szpitali zaczęłam dzwonic i ten czop i tak wszystko po tych tel mi przeszło i do tej pory nie wróciło, nie wiem co to było, może moja psychika :p
Jak nic ci nie jest to pewnie że nie ma co na siłę się szprycowac lekami. Ja biorę magnez i to dużo bo 3*2 ale i tak mam dużo skurczy przepowiadających , poza tym witaminy bo i cyclo 3 fort na opuchliznę i żeby lepsze krążenie mieć w nogach bo coś zaczęło się dziać i lekarz kazał brać.
W środę się dowiem co dalej z magnezem.

A myślałam że się zdecydowałaś na Żeromski a jednak się wahasz?

reklama
Do góry