reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wypiłam już dwa litry wody i normalnie czuje jak zaraz wszystko zwrócę hehe. Masakra. Do kibla chodzę tak często że aż mi się pojawiły bole okresowe, ale mam nadzieję że moja szyjka nieszczęsna trzyma. Mam fajna aplikację na telefon która przypomina o piciu wody i można sobie zapisywać ile się wypiło.
Jak Ci niedobrze, to weź pij wodę z cytryną[emoji4]

reklama
O keczupie z cukinii nie słyszałam :) a cukinie lubię. Muszę zajrzeć na google

Ha ha nie strasz :) bo ja z tych co mi nic nie jest ale nie chce żeby wody mi już odeszły

My tam też korzystamy bo po porodzie niestety przymusowy post będzie. I tak czasem myślę, czy dam rade bez ha ha

Bo faceci niektórzy to gorszi niż baby są, boją się nie wiadomo czego. Ha ha jakby moj nie chciał to bym powiedziała, że wibrator sobie kupię ;-) ;)
Ja keczup z cukinii robię od 2 lat. Pycha. Ale najczęściej to używam go jako sos do posmarowania pizzy i na to dopiero wszystkie składniki. Polecam bo w ogóle nie czuć tej cukini jakby ktoś nie przepadał ☺

Jak mniamniuśnie i niezdrowo. Ja to już nie liczę na jakieś fast foda. Mój mnie wkurza bo pracuje to czasem zdarzy mu się zjeść na mieście jakieś frykasy A ja w domu na tym zadupiu mam to co sobie ugotuje... A jak już wychodzimy razem to on przejedzony kebsem, makiem czy innym ;) może dzięki temu w sumie nie utylam za dużo. :D
U mnie dziś pizzerinki na żytniej mące z wołowiną warzywami i fetą;)

Tak se wczoraj wymyśliłam że kupię jeszcze jakies okrycie do wózka w sensie minky jakieś z podusia i motylkiem. Choć z drugiej strony chyba wymyślam:D

Jutro muszę z dzieckiem do lekarza z rana jechać. Jak mi się nie chce...

A co do aut i mechaników to u nas w rodzinnym aucie coś w elektryce poszło. A mój jest mechanik A nie elektryk i sam naprawić nie umie... elektryk zaś wraca z urlopu za 2 tygodnie... wniosek jest taki że jakbym miała rodzić to do szpitala pojadę sportowym Cabrio.byloby zabawnie:D

Bo już pomyślałam że jesteś szczęściarą jakich mało ☺ siup wody i po 20 min po wszystkim. Przy pierwszym dziecku to chyba tak łatwo nie ma ☺
Nie tam .. tak dobrze nie było :) tak bym nie zdążyła dojechać do szpitala jakby bylo szybko , niby bolą skurcze ale wiedziałam że to już poród się zaczyna . Mam nadzieję że teraz będzie podobnie i nie będzie dużo szybszy jak tamten poród bo bym chciała jeszcze się ogarnac , podrzucic synka na ten czas, dojechać na spokojnie do szpitala :) ale chcieć to sobie mogę :p
Ciekawe jak bedzie wyglądał drugi poród czy szybszy mniej bolesny łatwiejszy jak czasem bywa czy gorszy od pierwszego .. :)
Twój też drugi teraz porod ?

@Ewka34 kurcze Ty to się nameczysz z tymi bólami ale już niedługo myśl optymistycznie :) ciekawe co jutro na wizycie lekarz powie

Nie lubię mleka:(:( mama ma mi przynieść rennie aalbo inny wynalazek...
A u mnie takie drugie sniadanko
Pyszne :) zjadlabym

Dziewczyny, któraś korzysta z Diagnostyki online i miała już GBS? Ja miałam pobieranego 5.07. a wyników dalej nie ma, dużo jeszcze mi cierpliwości trzeba??
Tak 04.07 miałam i ok 14 dni ponoć się czeka :)
Ja to smaruje ogólnie całe piersi oliwką jak smaruje się po myciu i brzuch i pupa.
Tez tak robię po kąpieli Bio oil

reklama
Pod paznokciami nie pojawia się żyłki [emoji14] nie są widoczne tak. Po prostu zaczną siniec jeśli dojdzie do niedotlenienia. Teoretycznie jak ręce pomalowane, a stopy nie to nie powinno być problemu, ale co szpital to opinia.
Ja sama jestem kosmetyczka, ale uważam że szpital to nie wybieg. Idziemy tam rodzic, a nie która lepiej będzie wyglądać.
I trzeba się zastanowić co dla nas ważniejsze : bezpieczeństwo nasze i dziecka czy dobry wygląd (paznokcie, rzęsy itp)? :)

No to właśnie o to mi chodziło, ale nie umiem tak fachowo napisac hah :D

Dokładnie tak ;)

Do góry