oliwiapatrycja
Fanka BB :)
No oczywiście 1 faza porodu przed wodami 5 i pół godzinyAle miałaś chyba wcześniej skurcze?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No oczywiście 1 faza porodu przed wodami 5 i pół godzinyAle miałaś chyba wcześniej skurcze?
I lepiej. Bezpieczniej .Tak, bo tamte aukcje zakończone ;( ktoś mnie wyprzedził
Ja bym bepanthenu nie chciała jeść to dziecku też nie dam ☺Beoatnhenu nie trzeba zmywać
Ona nie robi USG , wysyła do szpitala na USG bo chodzę na NFZ ale i tak za każdym razem szłam sobie prywatnie i tylko raz byłam w szpitaluMam dzwonić w niedzielę, to pewnie w poniedziałek każe mi przyjść. Ale USG to tylko po to żeby sprawdzić wody, przepływy , łożysko itp bo malutkiej nie widziałam od 20 tygodnia niestety i też dopiero zobaczę pewnie na żywo a o wagę się boje [emoji23] a nie może ci zrobić USG jak byś poprosiła ?
Pod paznokciami nie pojawia się żyłki [emoji14] nie są widoczne tak. Po prostu zaczną siniec jeśli dojdzie do niedotlenienia. Teoretycznie jak ręce pomalowane, a stopy nie to nie powinno być problemu, ale co szpital to opinia.Niezbyt, musi być raczej goła płytka paznokcia żeby było widać, czy cokolwiek się nie dzieje tzn od razu na paznokciach pod pojawiają się żyłki jakieś jeśli jest problem z krążeniem itd
Tylko trzeba uważać, żeby zielonych zamiast mięty nie wysłali[emoji4]U nas właśnie jest szaro-błękitno-miętowo typowo miętowych poszukaj na allegro, tam jest milion kolorów
To widocznie tak musiało być[emoji4] Ładny[emoji16]Tak, bo tamte aukcje zakończone ;( ktoś mnie wyprzedził
O keczupie z cukinii nie słyszałam a cukinie lubię. Muszę zajrzeć na googleMarzę o tym żeby już [emoji23] ale wiecznie coś..
Chce porobić zanim mała się urodzi, bo potem już nie zrobię. Keczup i przecier pomidorowy bym chciała Jeszce zrobić ale nie wiem czy zdążę go jeszcze pomidory drogie. Może Keczup z cukinii zrobię. Zobaczę.
Ha ha nie strasz bo ja z tych co mi nic nie jest ale nie chce żeby wody mi już odeszłyNo czasami bywa i tak, a szybciej może uderzyć nagle rozwiązanie w osoby typu ja: nic nie boli, nic się nie skraca, nic dosłownie się nie zapowiada a tu nagle w nocy wody odejdą hah xd
My tam też korzystamy bo po porodzie niestety przymusowy post będzie. I tak czasem myślę, czy dam rade bez ha haWspółczuję Wam dziewczynki. Ja to waszych problemów kompletnie nie rozumiem, bo u nas dogadujemy się bez problemów w tych sprawach. Lekarka w piątek zezwoliła już (wcześniej 4-5 tyg był zakaz przez szyjkę) i obydwoje nas to bardzo ucieszyło i korzystamy z pozwolenia [emoji16][emoji16][emoji16]
Bo faceci niektórzy to gorszi niż baby są, boją się nie wiadomo czego. Ha ha jakby moj nie chciał to bym powiedziała, że wibrator sobie kupięNo wiadomo, że jak lekarz zabrania, to nie ma dyskusji i trzeba sobie radzić [emoji16] ale dziewczyny pisały, że mogą i chcą, a ich faceci nie chcą. I im właśnie współczuję i nie rozumiem chłopów [emoji16]
Bo już pomyślałam że jesteś szczęściarą jakich mało ☺ siup wody i po 20 min po wszystkim. Przy pierwszym dziecku to chyba tak łatwo nie ma ☺No oczywiście 1 faza porodu przed wodami 5 i pół godziny