reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mam dzwonić w niedzielę, to pewnie w poniedziałek każe mi przyjść. Ale USG to tylko po to żeby sprawdzić wody, przepływy , łożysko itp bo malutkiej nie widziałam od 20 tygodnia niestety i też dopiero zobaczę pewnie na żywo :p a o wagę się boje [emoji23] a nie może ci zrobić USG jak byś poprosiła ? :)
Ona nie robi USG , wysyła do szpitala na USG bo chodzę na NFZ :) ale i tak za każdym razem szłam sobie prywatnie i tylko raz byłam w szpitalu :)

Niezbyt, musi być raczej goła płytka paznokcia żeby było widać, czy cokolwiek się nie dzieje tzn od razu na paznokciach pod pojawiają się żyłki jakieś jeśli jest problem z krążeniem itd
Pod paznokciami nie pojawia się żyłki [emoji14] nie są widoczne tak. Po prostu zaczną siniec jeśli dojdzie do niedotlenienia. Teoretycznie jak ręce pomalowane, a stopy nie to nie powinno być problemu, ale co szpital to opinia.
Ja sama jestem kosmetyczka, ale uważam że szpital to nie wybieg. Idziemy tam rodzic, a nie która lepiej będzie wyglądać.
I trzeba się zastanowić co dla nas ważniejsze : bezpieczeństwo nasze i dziecka czy dobry wygląd (paznokcie, rzęsy itp)? :)

Marzę o tym żeby już [emoji23] ale wiecznie coś..
Chce porobić zanim mała się urodzi, bo potem już nie zrobię. Keczup i przecier pomidorowy bym chciała Jeszce zrobić ale nie wiem czy zdążę go jeszcze pomidory drogie. Może Keczup z cukinii zrobię. Zobaczę.
O keczupie z cukinii nie słyszałam :) a cukinie lubię. Muszę zajrzeć na google

No czasami bywa i tak, a szybciej może uderzyć nagle rozwiązanie w osoby typu ja: nic nie boli, nic się nie skraca, nic dosłownie się nie zapowiada a tu nagle w nocy wody odejdą hah xd
Ha ha nie strasz :) bo ja z tych co mi nic nie jest ale nie chce żeby wody mi już odeszły

Współczuję Wam dziewczynki. Ja to waszych problemów kompletnie nie rozumiem, bo u nas dogadujemy się bez problemów w tych sprawach. Lekarka w piątek zezwoliła już (wcześniej 4-5 tyg był zakaz przez szyjkę) i obydwoje nas to bardzo ucieszyło i korzystamy z pozwolenia [emoji16][emoji16][emoji16]
My tam też korzystamy bo po porodzie niestety przymusowy post będzie. I tak czasem myślę, czy dam rade bez ha ha

No wiadomo, że jak lekarz zabrania, to nie ma dyskusji i trzeba sobie radzić [emoji16] ale dziewczyny pisały, że mogą i chcą, a ich faceci nie chcą. I im właśnie współczuję i nie rozumiem chłopów [emoji16]
Bo faceci niektórzy to gorszi niż baby są, boją się nie wiadomo czego. Ha ha jakby moj nie chciał to bym powiedziała, że wibrator sobie kupię ;-) ;)

reklama
Wypiłam już dwa litry wody i normalnie czuje jak zaraz wszystko zwrócę hehe. Masakra. Do kibla chodzę tak często że aż mi się pojawiły bole okresowe, ale mam nadzieję że moja szyjka nieszczęsna trzyma. Mam fajna aplikację na telefon która przypomina o piciu wody i można sobie zapisywać ile się wypiło.

Załączniki

• Screenshot_20180711-152746.png
    Screenshot_20180711-152746.png
    31,8 KB · Wyświetleń: 68
Do góry