reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A bazę w końcu też kupujecie czy nie?

Z racji tego, ze zamierzamy dużo podróżować z mała to raczej zainwestujemy. Co to jest 500 zł w porównaniu z bezpieczeństwem i zdrowiem małej ;)

Bo pod koniec września nad polskie morze chcieliśmy jechać to jest w dwie strony 1 tys km, później w listopadzie do Bytomia to w łącznie 700 km i w grudniu na święta też do Bytomia to następne 700 km, także 2,5 tys km zrobimy lekko przez pierwsze pół roku życia małej. Oprócz tego wisodmo jakieś lokalne wycieczki także raczej na pewno kupimy za jakieś 2 tyg :)

reklama
Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia dla Piotrusia i w ogóle dzięki za rady zw z bólami głowy. Jesteście kochane:)
Mama była z nim u pediatry prywatnie, powiedzial, że takie bóle głowy mogą być przy anginie, o żadnym zapaleniu opon mózgowych nie ma mowy. Zwiększył mu dawkę antybiotyku bo niby 6ml za mało.

Byłam dziś u dentysty, miałam ubytek a poprzednio byłam w lutym/ marcu i miałam wszystko poleczone.

Byłam w szpitalu, zapisać się na cc. Mam się zgłosić do szpitala 13.08 ale potną mnie 14 albo 15. W ogóle chciała mnie zapisać 6 sierpnia ale mówię, jej ze za szybko bo to 20 dni przed terminem.

Z racji tego, ze zamierzamy dużo podróżować z mała to raczej zainwestujemy. Co to jest 500 zł w porównaniu z bezpieczeństwem i zdrowiem małej [emoji6]

Bo pod koniec września nad polskie morze chcieliśmy jechać to jest w dwie strony 1 tys km, później w listopadzie do Bytomia to w łącznie 700 km i w grudniu na święta też do Bytomia to następne 700 km, także 2,5 tys km zrobimy lekko przez pierwsze pół roku życia małej. Oprócz tego wisodmo jakieś lokalne wycieczki także raczej na pewno kupimy za jakieś 2 tyg :)

Fotelik z baza nie jest bezpieczniejszy niż bez [emoji4] jest po prostu wygodniejszy bo wpinasz a nie bawisz sie za każdym razem z pasem [emoji4]
Ja mam cybexa i zobaczę jak będzie wyglądać ta zabawa z pasami, jak będzie meczaco to wtedy zamówię bazę, dużo jeżdżę codzinnie wiec myśle ze w końcu sie skuszę, chociaż sadze ze lepiej w kolejny fotelik zainwestować z baza, bo sadze ze kolejny spokojnie na wiosnę/lato będzie trzeba kupić, a tej bazy już nie wykorzystam.

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia dla Piotrusia i w ogóle dzięki za rady zw z bólami głowy. Jesteście kochane:)
Mama była z nim u pediatry prywatnie, powiedzial, że takie bóle głowy mogą być przy anginie, o żadnym zapaleniu opon mózgowych nie ma mowy. Zwiększył mu dawkę antybiotyku bo niby 6ml za mało.

Byłam dziś u dentysty, miałam ubytek a poprzednio byłam w lutym/ marcu i miałam wszystko poleczone.

Byłam w szpitalu, zapisać się na cc. Mam się zgłosić do szpitala 13.08 ale potną mnie 14 albo 15. W ogóle chciała mnie zapisać 6 sierpnia ale mówię, jej ze za szybko bo to 20 dni przed terminem.
To ja mam niby być cięta 13 sierpnia :) podobnie będziemy miały dzieciaczki już przy sobie :*

Fotelik z baza nie jest bezpieczniejszy niż bez [emoji4] jest po prostu wygodniejszy bo wpinasz a nie bawisz sie za każdym razem z pasem [emoji4]
Ja mam cybexa i zobaczę jak będzie wyglądać ta zabawa z pasami, jak będzie meczaco to wtedy zamówię bazę, dużo jeżdżę codzinnie wiec myśle ze w końcu sie skuszę, chociaż sadze ze lepiej w kolejny fotelik zainwestować z baza, bo sadze ze kolejny spokojnie na wiosnę/lato będzie trzeba kupić, a tej bazy już nie wykorzystam.
A mi się wydaje, że z bazą fotelik jest stabilniejszy i mniej się telepie :)

Nie wiem jak w cybexach, ale my mamy fotelik maxi cosi pebble plus i do tej bazy, którą już mamy kupuje się później następny fotelik i on pasuje do tej samej bazy :)

Ja na monitorze oddechu chyba bym nie polegała. Z resztą chyba każda mama na początku ma czujny sen i każdy ruch dziecka w łóżeczku budzi. Ja się tylko zastanawiam czy nie kupić niani elektronicznej bo mamy dom z poddaszem i sypialnia na górze. Jak dziecko zaśnie już na noc to ja na dole coś mogę robić. Bo w ciągu dnia będzie spał na dole , mamy drugie łóżeczko turystyczne to się rozstawi.
My zakupiliśmy nianie z kamerka i monitorem oddechu. Nie wiem jak to będzie z ta czujnością u mnie, mam nadzieje, ze włączy się jak dzidzia się urodzi, bo normalnie to mogla by chyba bomba spaść, a ja spie jak zabita... Także zawsze to jakies dodatkowe zabezpieczenie.

A mi się wydaje, że z bazą fotelik jest stabilniejszy i mniej się telepie :)

Nie wiem jak w cybexach, ale my mamy fotelik maxi cosi pebble plus i do tej bazy, którą już mamy kupuje się później następny fotelik i on pasuje do tej samej bazy :)

Właśnie do tego co mamy, cybex aton Q jest tylko baza na ten okres, pózniej już trzeba kupić do tego większego. Trochę nie przemyślane to było z naszej strony bo mogliśmy inny model wybrac pod bazę do dwóch, No ale już za późno :)

Właśnie do tego co mamy, cybex aton Q jest tylko baza na ten okres, pózniej już trzeba kupić do tego większego. Trochę nie przemyślane to było z naszej strony bo mogliśmy inny model wybrac pod bazę do dwóch, No ale już za późno :)
A no to jak tak, to rzeczywiście trochę szkoda kaski i teraz na bazę i za max rok na następną bazę.

reklama
Dziewczyny mąż dostał propozycje pracy.
Wogole inny zakres obowiązków, większa kasa...
Od tego adwokata co u niego dorabia...
A ja nie wiem czy się cieszyć czy nie...
Bo tu ok niższa kasa, ale szef który idzie zawsze na rękę, urwać się z pracy bez problemu. Stale godziny pracy.
A tu.. Tzn ten odwokat bezproblemowy. Też miałby na tyle 'mobilna' pracę że w razie jak coś mógłby do domu podskoczyć...
W poniedziałek maja jeszcze szczególowo rozmawoac na temat umowy, dokładnego wynagrodzenia, zakresu obowiązków, godzin pracy itp.
Czemu ja jestem taki strach przed wszystkimi zmianami..

Do góry