reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurde a mowilam wam niedawno ze mam coś mały brzuch :D ja mam teraz 31tydz i 2 dni i strasznie mi szybko rośnie od tygodnia B31CDC9F-310C-4D8F-AE9D-0EF6527D1D1E.jpeg aaa i jeszcze wam się pochwale ze na wadze wybiło 7z przodu

Załączniki

• B31CDC9F-310C-4D8F-AE9D-0EF6527D1D1E.jpeg
    B31CDC9F-310C-4D8F-AE9D-0EF6527D1D1E.jpeg
    542,2 KB · Wyświetleń: 133
reklama
Dzień dobry.
Ja już po pracy. Właśnie zajadam obiad, wstawiłam pranie, umyję podłogi i jadę do fryzjera podciąć włosy i po dzieci do przedszkola.

Myślę, że taka dostawka dobra sprawa. Niestety nie pomogę bo nie miałam. U mnie różnica wieku rok i 4mies więc mieliśmy podwójny wózek. Też mam te same obawy co ty. Starszy idzie do 1klasy, młodszy do zerówki. Zaczną się obowiązki, odrabianie lekcji itp i jeszcze niemowlę tego. Ja mam to 26.08 więc zbiega się z rozpoczęciem roku. Mam nadzieję, że cc lekarz mi zrobi z tydzień wcześniej. O wydatkach nie wspomnę na wyprawkę. Ale damy rade:) Bo jak nie my to kto? hehe
No trzeba dać rade , nie ma innej opcji ...:) Pewnie początki będę ciężkie , nowa sytuacja więcej obowiazkow , ale z czasem do wszystkiego można się przyzwyczaić , trzeba :)
Zawsze jak dzieci pójdą do szkoły czy przedszkola to będzie jakieś ułatwienie w ciągu dnia , czy lepiej zająć się niemowlakiem , czy chociaz chwilę odespac jak dzidziuś będzie też spał, bo jak by w domu został to nie ma opcji na sen jedno śpi a drugie trzeba mieć cały czas na oku :)

No trzeba dać rade , nie ma innej opcji ...:) Pewnie początki będę ciężkie , nowa sytuacja więcej obowiazkow , ale z czasem do wszystkiego można się przyzwyczaić , trzeba :)
Zawsze jak dzieci pójdą do szkoły czy przedszkola to będzie jakieś ułatwienie w ciągu dnia , czy lepiej zająć się niemowlakiem , czy chociaz chwilę odespac jak dzidziuś będzie też spał, bo jak by w domu został to nie ma opcji na sen jedno śpi a drugie trzeba mieć cały czas na oku :)
Mój starszy też jest ze stycznia i szedł do przedszkola jak miał 3,5roku a ja z młodszym w domu. Dużo łatwiej było jak na te 5-6 godzin poszedł do przedszkola. Młodszy spał w dzień 2-3godziny a ja mogłam ogarnąć w spokoju mieszkanie, zrobić obiad.

Kurde a mowilam wam niedawno ze mam coś mały brzuch :D ja mam teraz 31tydz i 2 dni i strasznie mi szybko rośnie od tygodniaZobacz załącznik 871062 aaa i jeszcze wam się pochwale ze na wadze wybiło 7z przodu

Zgrabny brzuszek i ogólnie masz super figurę [emoji7]
Od 30 zaczynaja rosnąć jak szalone [emoji5]
Ja też już 7 z przodu. Mam nadzieję , że już dużo nie przytyję. Bo ostatnio było plus 12 już :o

Jestem w domku.. szyjka 1.5 cm rozwarcie 1 cm.. zalecenia luteina pod jezyk,globulki dopochwowe i aspargin .. tak szybko ucieklam ze szpitala ze szok hyhy.. recepty nie byly gotowe,zwolnienie i wypis itd to maz je odbierze po 20,wypis w czwartek do odbioru.. zwolnienie na miejscu wypisane :p mam duzo odpoczywac i lezec i nic nie robic ;)

reklama
Do góry