reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No tak :) lepiej dwa w jednym odrazu :)
Dziwnie, że po 32 już nie ma USG.. właśnie po tym tygodniu powinny być częściej niż wcześniej :// ale jednak NFZ to NFZ :/
Zgadzam się z tym potem łożysko się starzeje i może być niewydolne dlatego chodźcie prywatnie na usg sprawdzać czy dziecko przybiera, gdybym tak robiła ominęła by mnie katastrofa w 1 ciąży

reklama
Dziś tatuś wybrał dla córci ciuszek [emoji173]️
IMG_0446.JPG

Załączniki

• IMG_0446.JPG
    IMG_0446.JPG
    356,1 KB · Wyświetleń: 338
Zgadzam się z tym potem łożysko się starzeje i może być niewydolne dlatego chodźcie prywatnie na usg sprawdzać czy dziecko przybiera, gdybym tak robiła ominęła by mnie katastrofa w 1 ciąży

Dokładnie tak. To są później najważniejsze już tyg, dlatego ja mam juz od ponad miesiąca wizyty co 2 tyg i wszystko sprawdzane. Dziś mam, w połowie lipca pewnie i pod koniec lipca :)

Jeszcze nie mam fotelika, koszul nocnych i szlafroka. Z tych wazniejszycj rzeczy. Mierzylam koszule w moim normalnym rozmiarze to byly za male
Mam szlafrok jak byś chciała ten ze słodkiego snu. Jedynie wyprany i schowany. :p muszę się go pozbyć bo nie chce jednak szlafroka :D
Ale nie patrz że za małe. Bo po porodzie będziesz "mniejsza" więc i koszule będą pasowały myślę :)

33+5. Szyjkę badali tylko ręcznie. Ujście zewnętrzne przepuszcza palec, ale wewnętrzne zamknięte. Szyjka rzeczywiście skrócona ale bez tragedii jak na ten wiek ciąży i fakt że to już 3 ciąża
Zaraz zaczniesz 35 tydzień wiec nie ma się czym martwić :):) dają ci luteinę ? Magnez ? Ale bez nakazu leżenia to na prawdę nie jest źle :):)

Dziewuszki patrzcie jaka mega promocja na instagramie profil ten ma takie zestawy w super cenie, różne wzory i dobra jakość. Ja zamawiam ten biały w niebieskie kwiaty, no będzie idealnie pasował do mojej gondoli w kolorze jasno niebieskim pastelowym :)

IMG_0447.JPG
IMG_0449.JPG
IMG_0448.JPG
IMG_0451.JPG
IMG_0452.JPG
b18b00250d00d94457c9ace979595901.jpg
e086c662d76e32855b5dea0e6ef22cb0.jpg

Załączniki

• IMG_0447.JPG
    IMG_0447.JPG
    83,7 KB · Wyświetleń: 298
  • IMG_0449.JPG
    IMG_0449.JPG
    116,7 KB · Wyświetleń: 300
  • IMG_0448.JPG
    IMG_0448.JPG
    93,3 KB · Wyświetleń: 303
  • IMG_0451.JPG
    IMG_0451.JPG
    90,1 KB · Wyświetleń: 298
  • IMG_0452.JPG
    IMG_0452.JPG
    98,4 KB · Wyświetleń: 304
Was też tak dzieci kopią po rzebrach? Już coraz gorzej mam z dnia na dzień.. siedzieć się nie da. Wpycha nóżki pod rzebra i idzie spać.. wczoraj się tak zadarlam , że siostra myślała , że się zaczęło [emoji23]
Kopie :) ale da się wytrzymać. Najgorzej jak ja miewam taki ból przy żebrze, takie kłucie jakby. Zarówno położna jak i lekarka powiedziały, że to może być taki nacisk na nerw.

reklama
Do góry