reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie słyszałam :)
No nic, jak gdzieś spotkam to kupię [emoji14] ale mój będzie znowu marudził, że jeden kupiliśmy to po co mi dwa haha :D tak to bym zamówiła :p
Klaudia wcale mu się nie dziwię..mój też by tak robił. Jak widzę ile rzeczy masz i co jeszcze kupujesz to głowa mała [emoji23] wydaje mi się że ta twoja kruszynka będzie nieźle rozpieczona i nawet całej garderoby nie założy :D

reklama
Zobacz załącznik 867264Zobacz załącznik 867265

Dziewczyny, co jeszcze bierzecie do swojej torby do porodu??

Ja wzięłam 2x podkłady bella poporodowe dla mnie
1 x podkłady do przewijania (może wziąć 2??)
Koszule do karmienia x 3, jeden zestaw pizamkowy typu spodenki i koszulka na ramiączkach,
Zestaw na wyjście ze szpitala tzn długa, luźna sukienka, majtki wygodne i stanik materiałowy,
6 szt majtek siateczkowych,
Ręcznik x 2 duże, 1 mały wezmę
Kapcie, japonki
Kosmetyczka, papier rocznikowy, chusteczki x 2
Kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji
2 x stanik do karmienia
Wkładki laktacyjne
Błyszczyk do ust bezbarwny, gumy do żucia
2x podkłady na sedes
Na końcu już dokupie jakaś gorzka czekoladę, x2 batoniki ulubione, jakieś żelki, zgrzewki wód niegazowanych do picia w butelkach 0,5 l,

Ładowarka, tablet, telefon, słuchawki, książka
Dokumentacja ciąży, dowód osobisty, ostatnie wyniki badań i ten wymaz, plan porodu, długopis

I nie wiem czy o czymś nie zapomniałam?? ;)

Krem do brodawek spakowany? :)

Klaudia wcale mu się nie dziwię..mój też by tak robił. Jak widzę ile rzeczy masz i co jeszcze kupujesz to głowa mała [emoji23] wydaje mi się że ta twoja kruszynka będzie nieźle rozpieczona i nawet całej garderoby nie założy :D
Haha a ja mu ciągle tłumacze , że to wszystko jest potrzebne [emoji23]
Kosza też nie chciał kupić to się posprzeczalismy. Pojechał do taty po klucze i jak wracał to przywiózł ten kosz :D żeby mi zrobić przyjemność i żebym nie leciała zaraz po jego wyjeździe do sklepu [emoji23]

Haha a ja mu ciągle tłumacze , że to wszystko jest potrzebne [emoji23]
Kosza też nie chciał kupić to się posprzeczalismy. Pojechał do taty po klucze i jak wracał to przywiózł ten kosz :D żeby mi zrobić przyjemność i żebym nie leciała zaraz po jego wyjeździe do sklepu [emoji23]
Mój facet też nie raz dla świętego spokoju coś kupi jak się upre [emoji23] ale ja to tak raczej wydaje mi się rozsądnie podchodzę do tematu wyprawki. Staram się nie przesadzić bo przecież sklepów nagle nie zlikwidują [emoji6] kosza na pampersy nie kupuje. Mam wszedzie względnie blisko u siebie w domku :)
Spotkałam raz w sklepie mamę wczesniaczka i tak jakoś zaczęła się rozmowa i właśnie mówiła mi żeby broń Boże nie kupować wielu rzeczy bo połowa rzeczy co się ma niby przydać to się nie przyda. [emoji16] I tak też robię :D

Zobacz załącznik 867286 Dostałam właśnie paczuszkę z hippa :)
Piękna jest ta grzechotka :D
co wg sądzicie o kosmetykach do pielęgnacji dzidzi z hippa właśnie?

Pisaliście wcześniej o pojemnikach na śmieci, my kupilismy taki. Jak się nie myle to ma 10l.
Zobacz załącznik 867287

Ale śliczny smietniczek[emoji173]️[emoji7][emoji7] skąd i za ile??

Wow, to za darmo to z hippa?? Zaraz się tez zarejestruje tam jeśli tak :D

Hejka, ma któraś z Was może termin wyliczony przez lekarza a 14 sierpnia? :D I jakie macie sposoby na puchnięcie stóp? Ja ledwo żyję jak jest gorąco, dobrze że parę dni chłodku teraz u mnie bo przynajmniej moje stopy wchodzą w sandały, ale znowu zapowiadają na południu Polski prażenie!

Nogi do góry to chyba jedyny sposob, albo do zimnej wody ;)

No to widocznie co szpital i miasto to inne metody, tam Pani powiedziała, że 2 razy mi pokażą, a później ja z moim Facetem mam działać i pielęgnować i robić wszystko przy małej :)
No ale to ile razy dziecko będą kąpać ? Bo jak normalnie urodzisz to chyba dwie doby i wychodzisz :) to nawet chyba nie będziecie mieć okazji myć małej jeśli chcą ci dwa razy pokazać [emoji12]

reklama
Do góry