E
Ewka34
Gość
Najadlam sie tych pierogow ❤ moge isc spac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moze byc "juz" ciesze sie ze zaszlam w ogole bo mialam obawy zwiazane z tymi tabletkami na padaczkeChyba " już " w drugim cyklu a nie dopiero
Właśnie w szpitalu bardzo dużo dziewczyn było w ciążach po poronieniu i miały problem z zajściem nawet i rok
Porzadek bedzie dopóki nie zacznie sama chodzić, a potem to już wszędzie zacznie robić porządki po swojemuNo narazie jest tak pięknie poukładane itd zobaczymy jak to będzie w praktyce za 2 miesiące przy małej haha
Ona jest podobno super dla dzidzi, rozwija jej zmysł dotyku, wzroku i słuchu [emoji166]
Mogłabyś podesłać linka do tego rozkładanego fotela?My jutro zamawiamy z Allegro fotel rozkładany, x 2 stanik do karmienia, materac do łóżeczka, kocyk, zestaw do łóżeczka, klin i to już przedostatnie zamówienie
Ja chodzę prywatnie i na nfz. Na nfz nawet mnie nie bada taki olewus ale daje chętnie skierowania na wszystkie badania, usg w tym piersi, żył także sporo zaoszczędziłam na badaniach.Byłam dzisiaj u endokrynologa, a ze jest ginekologiem to skorzystałam z okazji ze od jakiegoś czasu z nim dobrze żyje mimo trudnych pierwszych wizyt i zapytałam się go czy mi da skierowanie na badania krwi które się robi w 3 trymestrze, bo chodząc prywatnie mam wszystko płatne, dałam mu karteczkę co mi kazał zrobić mój ginekolog i całe szczęście dał mi skierowania bo bym zapłaciła majątek, mam konflikt serologiczny z mym facetem i miałam sobie zrobić czy dziecko ma moja krew czy jego, co się okazało od stycznia 2018 można podawać zastrzyki między 28-30tyg ciąży z immunoglobulina żeby tego konfliktu nie było bez dodatkowych badań normalnie zastrzyk kosztował 350zl, dobrze ze mnie ruszyło i go o to poprosiłam bo bym zapłaciła za padania krwi i jeszcze zapewne za szczepionke ... któraś miała już tez zastrzyk podawany? W kolejnej ciąży będę korzystała pół na pół z NFZ i prywatnego bo się skoczyć można
To wszystko dużo lepiej brzmi dobrze, ze trafiłaś do szpitala tam Przynajmiej będą mieli wszystko pod kontrola i dokładnie posprawdzaja. Trzymaj sięMy już po wlewie z magnezu, pierwszej dawce sterydow na plucka, po pobraniu krwi, moczu i posiewu. Miałam też usg, mały waży ponad 1700 gram. Afi 12. Głowę ma na 33 tydzien-szok. Na ktg z tego co widzialam skurczy brak. Ale przyjdzie jeszcze lekarz i oceni ten zapis bo ja go za bardzo nie umiem odczytywac. Zbadali mi tez szyjke ręcznie, jest krótka. Na usg wyszło że ma 2.2 cm, ale ten lekarz jakoś dziwnie ja zmierzył. Od punktu do punktu. A moja ginekolog mierzy ja na 3 zaznaczenia bo ona jest tak po ukosie i potem dodaje dwie wartości i wtedy mi mówi ile ma szyjka. A ten ją zmierzył na raz. Mimo wszystko ciesze się że dostałam sterdyny. Zawsze to bezpieczniej. Jutro się pewnie dowiem czy zamierzają coś założyć na ta szyjke czy też nie. No i mały jest obkrecony głową do dołu.
U mnie też leniwe to takie jak kopytka mąka ziemniaki gotowane i ser biały. Najlepiej polane śmietaną posypane cukrem i cynamonem. Pycha. Moja córka to codziennie by to mogła jeść ☺No czyli to to samo co ja nazywam kopytkami leniwymi
Ja mam dwa, bo tak zwykle sprzedają w zestawie. Rozmiar 0-2, później kupię większe jak będzie trzeba te 0-6Ile macie smoczków dla dziecka?
Co myślicie o chusteczkach z dady? Widziałam w biedronce za 19.99 7x72 szt