reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziękuję dziewczyny za ciepłe myśli i słowa. Mam nadzieję że będzie dobrze. Fajnie że tak dużo piszecie, bo mam co czytać :D ale mam jakiegoś lenia i nie chce mi się odp tym bardziej że na prawej ręce mam wenflon i strasznie jest mi niewygodnie.

Na ktg skurczy brak a ciągle mam intensywne bole jak na miesiączke. Eh już sama nie wiem co jest grane. Mam tylko cicha nadzieję że nie będę tu leżeć do samego porodu..
Chyba to ten czas , że takie bóle jak na okres mamy bo większość z nas pisze , że je ma. Ja właśnie w tej chwili też czuję. Ale intensywne nie są. Intensywne to były w trakcie okresu to bez przeciwbólowych nie byłam w stanie nic zrobić.
Leż sobie jak Ci każą i odpoczywaj. Niczym się nie przejmuj. Myślę, że poobserwują Ci tą szyjkę czy się dalej nie skraca. A jak nie będziesz miała skurczy to pewnie wypiszą do domu.

Dlatego nie wszyscy powinni miec dostep do internetu :) trzeba miec troche dystansu. Ale szczerze to wole nasza grupe, tutaj juz czuje jakbym Was znała pol zycia :D tam jestem od niedawna ale jakos tak ich duzo i te tematy nie zawsze mi pasuja
No ja też super się czuję tu na forum. Nie wyobrażam sobie jak to będzie kiedyś bez forum :o

Uf... ja już po wizycie, trwała 45 minut, samo badanie 30 minut, a nie jak u tamtej francy 5-8 minut. Dziewczynki ślicznie się rozwijają, aczkolwiek mają już na prawdę mało miejsca, a i moja otyłość ograniczała samo badanie, także nie wszytko dało się zobaczyć: u jednej lewej rączki a u drugiej prawej, tak samo z nóżkami i jednej nie dało się porządnie zobaczyć serduszka oraz główki.
Są ułożone główkowo i naturalnie twarzyczkami do siebie. Widziałam piękne noski i usteczka, stópencje... fotek nie mam. Panny ważą 2279g i 2328g a termin porodu przesunął mi się z 4 sierpnia (wg OM) na 22 lipca (na USG robionym w 10-11tc był na 27 lipca). Różnica mas u dziewcząt to 2%

Wg Om mam dzisiaj 32tc3dni wg USG 34tc2d.

Uf... ja już po wizycie, trwała 45 minut, samo badanie 30 minut, a nie jak u tamtej francy 5-8 minut. Dziewczynki ślicznie się rozwijają, aczkolwiek mają już na prawdę mało miejsca, a i moja otyłość ograniczała samo badanie, także nie wszytko dało się zobaczyć: u jednej lewej rączki a u drugiej prawej, tak samo z nóżkami i jednej nie dało się porządnie zobaczyć serduszka oraz główki.
Są ułożone główkowo i naturalnie twarzyczkami do siebie. Widziałam piękne noski i usteczka, stópencje... fotek nie mam. Panny ważą 2279g i 2328g a termin porodu przesunął mi się z 4 sierpnia (wg OM) na 22 lipca (na USG robionym w 10-11tc był na 27 lipca). Różnica mas u dziewcząt to 2%

Wow naprawdę super [emoji4] waga dziewczynek imponująca.. są już naprawdę na bezpiecznym etapie choć wiadomo, czym dłużej tym lepiej :) bardzo się cieszę

Są ułożone główkowo i naturalnie twarzyczkami do siebie. Widziałam piękne noski i usteczka, stópencje... fotek nie mam. Panny ważą 2279g i 2328g a termin porodu przesunął mi się z 4 sierpnia (wg OM) na 22 lipca (na USG robionym w 10-11tc był na 27 lipca).
O mamo jakie duze panny ,super ze wszystko wporzadku ❤❤❤ czasem w polowie lipca wylecisz ;)

reklama

Nie potrafie sobie tego wyobrazic, ze moglabym zamiast jednego szczescia w brzuchu miec dwa :D to musialy byc super wrażenia na tym badaniu, az dwoch czlowieczkow obserwowac :)

Do góry