reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No ja też super się czuję tu na forum. Nie wyobrażam sobie jak to będzie kiedyś bez forum :o
Haha nie wiem.. ale na pewno kiedyś to nadejdzie[emoji16] teraz tu siedzę bo mam naprawdę dużo czasu[emoji16]
Uf... ja już po wizycie, trwała 45 minut, samo badanie 30 minut, a nie jak u tamtej francy 5-8 minut. Dziewczynki ślicznie się rozwijają, aczkolwiek mają już na prawdę mało miejsca, a i moja otyłość ograniczała samo badanie, także nie wszytko dało się zobaczyć: u jednej lewej rączki a u drugiej prawej, tak samo z nóżkami i jednej nie dało się porządnie zobaczyć serduszka oraz główki.
Są ułożone główkowo i naturalnie twarzyczkami do siebie. Widziałam piękne noski i usteczka, stópencje... fotek nie mam. Panny ważą 2279g i 2328g a termin porodu przesunął mi się z 4 sierpnia (wg OM) na 22 lipca (na USG robionym w 10-11tc był na 27 lipca). Różnica mas u dziewcząt to 2%

Wg Om mam dzisiaj 32tc3dni wg USG 34tc2d.
No pięknie[emoji7] waga imponującą [emoji16]
Mój synio będzie Leon Cyryl. Od zawsze podobało mi się imię Cyryl i nie mogę się oprzeć by mu go nie nadać.
Laura pięknie;) moja starsza córka jest Laura. Na drugie ma Angelika. A historia jej drugiego imienia jest taka że ja bardzo chciałam Aniela ale mężowi się nie podobało. No i któregoś wieczoru w zaawansowanej ciąży wertowalam w głowie imiona i powiedziałam do brzuszka że jak się poruszy to takie imię dostanie. Ostatnio jej to opowiadalam i powiedziałam że jak jej się nie podoba to pretensje musi mieć do siebie:D
Mnie też często brzuch boli. Może nie do końca jak na okres ale to chyba dlatego że przy okresie najbardziej dokucza mi ból prawego uda. Teraz to skurcze przepowiadajace ewidentnie. Chwilami w moim odczuciu bardzo intensywne. Ale nie panikuje bo to kolejna ciąża więc już wiem co i jak ;) poza tym od teraz mam co tydzień ktg więc ręka na pulsie.
Powiem wam że ostatnio bardzo źle sypiam. Jest mi za gorąco. Za duszno. Mam koszmary. Wstaje do wc. A mąż jak próbuje mnie objąć ( jesteśmy przyzwyczajeni spać przytuleni więc to odruch bezwarunkowy przez sen) to tak mi ciężko...
Jutro młoda do szpitala. Mam nadzieję że pójdzie szybko i sprawnie. Chcąc nie chcąc denerwuje się dość mocno.
Trzymam kciuki za córkę[emoji4][emoji4]
A ty @Anulaa88 jak dasz na drugie synkowi?
Chyba Michał Piotr będzie [emoji16] chociaż chciałam Michał Tomasz[emoji16]

reklama
Super się rozwijają te Twoje gwiazdy :):)
Fajnie , że wizyta udana. Znam taka zmianę na lepsze :) i termin jak dużo się zmienił.:) A będziesz miała CC ze względu na ciążę bliźniacza , czy możesz rodzić naturalnie ?

Na pewno będziemy miały więcej czasu ☺

To dziewczyny super rosną ☺ i prawie nie ma różnicy między nimi. A powiedz mi one są jednojajowe czy dwu? W grupie u mojej córki w przedszkolu są bliźniaczki Kaja i Nadia. Są dwujajowe. Nie są identyczne. Wręcz przeciwnie. Nie wiem jaką miały różnice w wadze urodzeniowej, ale teraz jest między nimi spora różnica. Kaja jest okrąglutka i sporo wyższa od Nadii, która jest drobniutka. Wyglądają jak siostry, ale jakby był z rok różnicy między nimi. Charaktery też zupełnie inne i inne zdolności i umiejętności.
A Ty na cc będziesz się umawiać?
Wooow to zdumiewające wagi dziewczynek w tym tygodniu jak na bliźniaczki [emoji7] super wiadomości :)
Ty będziesz miała wcześniej rozwiązywaną ciążę? Jak to jest przy bliźniakach?
Z wrażenia zapomniałam o to zapytać, za dwa tygodnie mam mieć, u tej samej lekarki, kontrolowane przepływy i wzrost dziewcząt, to się dopytam.
Moja położna mi mówiła, że najwcześniej 20 lipca, ale jak to wyjdzie, to nie wiem.

A czy dziewczynki są jedno czy dwujajowe, to ja nie mam pojęcia. Jedni lekarze mówią, że jak są dwuowodniowe i dwukosmówkowe, to na bank dwu, ale z tego co mi też wiadomo, to jak jajo podzieli się bardzo wcześnie, to może taki typ ciąży być. Także okaże się po porodzie :)

Jejus dziewczyny odbija mi juz.. wzielam laktator ,przystawilam do mezowego sutka,bo chcialam zobaczyc jak dziala [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] jak mu fajnie sutek zassalo [emoji23][emoji23] teraz ma ze mnie polew ze mnie to bawi [emoji23][emoji23]
U mojego to by chyba kłaki zassało, hehe, ale pomysł przedni Ci powiem :p

Jejus dziewczyny odbija mi juz.. wzielam laktator ,przystawilam do mezowego sutka,bo chcialam zobaczyc jak dziala [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] jak mu fajnie sutek zassalo [emoji23][emoji23] teraz ma ze mnie polew ze mnie to bawi [emoji23][emoji23]
Na kimś trzeba wypróbować [emoji23]

Co to za gierka? :D

Widzę, że zdjęcie córci już na tapecie :D

No obowiązkowo, od razu się uśmiecham sama do siebie jak widzę jej buzie [emoji307][emoji166][emoji7]

Prowadzisz swoją farmę hah, wciągające bardzo. Masz tam swoje maszyny, zwierzęta, drzewa owocowe i plony różnych warzyw itd [emoji28]

reklama
Do góry