reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez wieloma rzeczami sie nie przejmowalam dopoki nie zaczely sie takie tematy, teraz staram sie o tym nie myslec. Na sierpniowych mamach na fb co chwile dziewczyny pytaja czy jakies objawy sa normalne i czy jechac na ip . Mi to wyglada na wzajemne nakrecanie sie.
No też właśnie tam jestem i też to zauważyłam ;) trochę mnie rozśmieszyło nawet jak dziewczyna pytała się jakie są objawy infekcji w pochwie bo w sumie to nic jej się nie dzieje ale dużo dziewczyn ma jakąś infekcje i co ma zrobić by dostać tabletki od lekarza bo ona pewnie też ma infekcje :D

reklama
Bedzie wiekszy stres hyhyhy a jeszcze wiekszy gdy zacznie raczkowac,chodzic itd a szczegolnie jakbedzie cicho :D

Jak jest cicho dłużej niż 10 minut to strach zajrzeć do pokoju :-D pamiętam jak bratanica siedziała tak ciuchutko. Zaglądam a tam.. łóżko, narzuta, szafa, sciany, panele , dywan i cała ona wysmarowana sudocremem :-D cały dzień stracony na szorowaniu :-D

No też właśnie tam jestem i też to zauważyłam ;) trochę mnie rozśmieszyło nawet jak dziewczyna pytała się jakie są objawy infekcji w pochwie bo w sumie to nic jej się nie dzieje ale dużo dziewczyn ma jakąś infekcje i co ma zrobić by dostać tabletki od lekarza bo ona pewnie też ma infekcje :D
Dlatego nie wszyscy powinni miec dostep do internetu :) trzeba miec troche dystansu. Ale szczerze to wole nasza grupe, tutaj juz czuje jakbym Was znała pol zycia :D tam jestem od niedawna ale jakos tak ich duzo i te tematy nie zawsze mi pasuja

Już się ruszyła. Tak delikatnie ale już poczułam ulgę. I tak mnie głupie myśli przeszły, skąd kobieta wie , że dziecko okrecilo się pępowiną w brzuchu ? Skąd ma wiedzieć żeby szybko jechać do szpitala .. bo jak czuje tak słabe ruchy, że ledwo co się rusza to aż mi się płakać chce ze stresu ... :(

Podobno wtedy puchnie twarz u kobiety, ręce i dłonie i jest cała czerwona

Dlatego nie wszyscy powinni miec dostep do internetu :) trzeba miec troche dystansu. Ale szczerze to wole nasza grupe, tutaj juz czuje jakbym Was znała pol zycia :D tam jestem od niedawna ale jakos tak ich duzo i te tematy nie zawsze mi pasuja
Tam już jest dużo też niemiłych komentarzy no i ja kojarzę tylko te dziewczyny co już urodziły a reszta to zupełnie " obce " ..
A tutaj to już raczej z każdą mam jakieś skojarzenie :)

Nie ma co dodatkowo czytać bo i tak już za dużo wiesz na takie tematy .. hehehe :) na pewno jest dobrze , dzieciaki tak samo jak i my mają aktywne dni i takie leniwe . Mój nie raz dwa dni jest spokojny a potem dwa dni nadrabia :)

Ja sama panikuje także się nie dziwię , ostatnio mi troszkę przeszło ale i tak nie jest tak jakbym chciała.
Jak rozmawiałam z moją mamą która jest względnie młoda to ona o połowie rzeczy nie wie co ja mówię.. np toksoplazmoza , miękka / twarda szyjka , przodujące łożysko .. i nie wiem czy to nie były lepsze czasy człowiek się nie dołował i nie dobierał sobie do głowy bo póki to go nie dotyczyło to nawet nie do końca wiedział że takie problemy istnieją i ciążę były mniej stresujące co teraz no i w szpitalach tyle kobiet nie było [emoji39]

Dokładnie.. moja mama skończyła 50 więc tez w podeszlym wieku nie jest.
Żyje na bierzaco ze wszystkim ale też mi ostatnio powiedziała , że wcześniej takich rzeczy nie było jak skracająca się szyjka, tyle wcześniaków itp. to jej odpowiedziałam , że pewnie było identycznie jak teraz tylko się o tym nie słyszało , nie czytalo jak teraz. Sama zanim nie zaczęłam wchodzić na forum, nie miałam pojęcia o wielu wielu rzeczach.

reklama
Do góry