reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez wieloma rzeczami sie nie przejmowalam dopoki nie zaczely sie takie tematy, teraz staram sie o tym nie myslec. Na sierpniowych mamach na fb co chwile dziewczyny pytaja czy jakies objawy sa normalne i czy jechac na ip . Mi to wyglada na wzajemne nakrecanie sie.
No też właśnie tam jestem i też to zauważyłam ;) trochę mnie rozśmieszyło nawet jak dziewczyna pytała się jakie są objawy infekcji w pochwie bo w sumie to nic jej się nie dzieje ale dużo dziewczyn ma jakąś infekcje i co ma zrobić by dostać tabletki od lekarza bo ona pewnie też ma infekcje :D

reklama
Bedzie wiekszy stres hyhyhy a jeszcze wiekszy gdy zacznie raczkowac,chodzic itd a szczegolnie jakbedzie cicho :D

Jak jest cicho dłużej niż 10 minut to strach zajrzeć do pokoju :-D pamiętam jak bratanica siedziała tak ciuchutko. Zaglądam a tam.. łóżko, narzuta, szafa, sciany, panele , dywan i cała ona wysmarowana sudocremem :-D cały dzień stracony na szorowaniu :-D

No też właśnie tam jestem i też to zauważyłam ;) trochę mnie rozśmieszyło nawet jak dziewczyna pytała się jakie są objawy infekcji w pochwie bo w sumie to nic jej się nie dzieje ale dużo dziewczyn ma jakąś infekcje i co ma zrobić by dostać tabletki od lekarza bo ona pewnie też ma infekcje :D
Dlatego nie wszyscy powinni miec dostep do internetu :) trzeba miec troche dystansu. Ale szczerze to wole nasza grupe, tutaj juz czuje jakbym Was znała pol zycia :D tam jestem od niedawna ale jakos tak ich duzo i te tematy nie zawsze mi pasuja

Już się ruszyła. Tak delikatnie ale już poczułam ulgę. I tak mnie głupie myśli przeszły, skąd kobieta wie , że dziecko okrecilo się pępowiną w brzuchu ? Skąd ma wiedzieć żeby szybko jechać do szpitala .. bo jak czuje tak słabe ruchy, że ledwo co się rusza to aż mi się płakać chce ze stresu ... :(

Podobno wtedy puchnie twarz u kobiety, ręce i dłonie i jest cała czerwona

Dlatego nie wszyscy powinni miec dostep do internetu :) trzeba miec troche dystansu. Ale szczerze to wole nasza grupe, tutaj juz czuje jakbym Was znała pol zycia :D tam jestem od niedawna ale jakos tak ich duzo i te tematy nie zawsze mi pasuja
Tam już jest dużo też niemiłych komentarzy no i ja kojarzę tylko te dziewczyny co już urodziły a reszta to zupełnie " obce " ..
A tutaj to już raczej z każdą mam jakieś skojarzenie :)

Nie ma co dodatkowo czytać bo i tak już za dużo wiesz na takie tematy .. hehehe :) na pewno jest dobrze , dzieciaki tak samo jak i my mają aktywne dni i takie leniwe . Mój nie raz dwa dni jest spokojny a potem dwa dni nadrabia :)

Ja sama panikuje także się nie dziwię , ostatnio mi troszkę przeszło ale i tak nie jest tak jakbym chciała.
Jak rozmawiałam z moją mamą która jest względnie młoda to ona o połowie rzeczy nie wie co ja mówię.. np toksoplazmoza , miękka / twarda szyjka , przodujące łożysko .. i nie wiem czy to nie były lepsze czasy człowiek się nie dołował i nie dobierał sobie do głowy bo póki to go nie dotyczyło to nawet nie do końca wiedział że takie problemy istnieją i ciążę były mniej stresujące co teraz no i w szpitalach tyle kobiet nie było [emoji39]

Dokładnie.. moja mama skończyła 50 więc tez w podeszlym wieku nie jest.
Żyje na bierzaco ze wszystkim ale też mi ostatnio powiedziała , że wcześniej takich rzeczy nie było jak skracająca się szyjka, tyle wcześniaków itp. to jej odpowiedziałam , że pewnie było identycznie jak teraz tylko się o tym nie słyszało , nie czytalo jak teraz. Sama zanim nie zaczęłam wchodzić na forum, nie miałam pojęcia o wielu wielu rzeczach.

reklama
Do góry