reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Od tego deszczu jest wilgotno bo wszystko nagrzane asfalt ziemia i woda paruje. Od czwartku mają wrócić upały. Weekend ma być 30 st. Ja się nie bardzo cieszę bo mamy wesele w tę sobotę..oby tam była dobra klima.

A ile przytyłaś już? Smaruj się dwa razy dziennie najlepiej oliwką bo ona dobrze ujędrnia.

Ja do tej pory smarowalam się raz po kąpieli ale ostatnio właśnie nieraz swędzi mnie skóra to się teraz częściej smaruje. Dzisiaj po 4 się obudziłam bo mnie właśnie swędział to musiałam wstać posmarować się bambino i wtedy przeszło i mogłam zasnąć dalej
My tez mamy wesele w ten weekend :)

reklama
Mała mi się dzisiaj mało ruszała.
Od kilku godzin nic jej nie czułam. Zjadłam czekolade, pokulam brzuch żeby chociaż kopnęła i nic.. zaczynam się bać, że coś jest nie tak :(:(

Poloz sie na boku ,raz na jednej,raz na drugiej stronie ;)

Już się ruszyła. Tak delikatnie ale już poczułam ulgę. I tak mnie głupie myśli przeszły, skąd kobieta wie , że dziecko okrecilo się pępowiną w brzuchu ? Skąd ma wiedzieć żeby szybko jechać do szpitala .. bo jak czuje tak słabe ruchy, że ledwo co się rusza to aż mi się płakać chce ze stresu ... :(

Ja będę miała blendę przeciwsłoneczna na wózek więc od słońca będzie chroniona ale myślałam że krem z filtrem będzie potrzebny. A mówiła czemu nie poleca ?
Nie wiem :) nie dopytywałam się bo ja sama z siebie mam takie zdanie że im mniej chemi w to małe ciałko to lepiej :) a taki zwykły krem wydaje mi się być bardziej naturalny niż te z filtrami ;)

Już się ruszyła. Tak delikatnie ale już poczułam ulgę. I tak mnie głupie myśli przeszły, skąd kobieta wie , że dziecko okrecilo się pępowiną w brzuchu ? Skąd ma wiedzieć żeby szybko jechać do szpitala .. bo jak czuje tak słabe ruchy, że ledwo co się rusza to aż mi się płakać chce ze stresu ... :(
Myślę, że kobiety tego nie wiedzą [emoji852] Tzn. że akurat owinęło się pępowiną.

reklama
Po prostu za dużo internetu :) ja przyznam że nawet nie myślałam o tym że się może pępowina obkrecic dopóki nie pisalysmy o tym na forum. Czym więcej wiesz tym bardziej sobie człowiek dobiera do głowy :) ruszyła się więc nie masz co myśleć o obkrecaniu pępowina :)

Do góry