reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A właśnie jak planujecie urlop ojcowski? (te 2 tyg dla każdego taty)
Zaraz po porodzie czy macie inne plany?
My na razie nie będziemy go wykorzystywać. Uznaliśmy że bardziej może się przyda jak będę chciała iść do pracy to on się zajmie maleństwem albo na jakieś dodatkowe wakacje , czy remont :D
Zaraz po porodzie jest opieka na mamę :) 2tyg. Więc my na pewno to. A ten ojcowski do jakiego czasu trzeba wykorzystać??
2 lata z tego co wiem
Rok czasu jest na wykorzystanie :)
A nie dwa lata ? Ostatnio mojemu w pracy tak powiedzieli :)

Z farbowaniem to moim zdaniem tez nie taki mit.. każdy środek chemiczny może zaszkodzić nawet nie będąc w ciazy. Dużo osób np sprząta mieszkanie silnymi środkami typu domestos, cif, płyn do szyb, środek do kafelek i kabin i nie używa masko żadnej na twarz i usta. Dla mnie to bardzo pochopne, od tego można się nabawić poważnych chorób układu oddechowego i nie tylko. Ja sprzątam zawsze w masce na pół buzi, tym bardziej w ciąży. Tak samo jest z farba i amoniakiem, to przez skore głowy może dostać się do organizmu a dziecku tez w łonie matki może w jakimś minimalnym stopniu zaszkodzić.
Ja sprzątam np bez żadnej maski :p
A co do farb do włosów, to wydaje mi się, że teraz raczej fryzjerzy używają już farb bez amoniaku właśnie. Przynajmniej tak rozmawiałam z moją fryzjerką jak powiedziałam jej o ciąży. Ja 3 razy farbowałam w czasie ciąży i zobaczę czy nie pójdę jeszcze raz, zależy kiedy urodzę :)

No wreszcie Ewka postanowiłaś się pooszczędzać :)
Chyba.. chociaz nie wiem czy mi to wyjdzie :D bylam na poczcie bo cora sprzedala gry swoje i musialam wyslac,tzn musialam.. nie musialam ,ale poszlam i przy okazji kupilam sobie laczki do szpitala i jeszcze koszule na naramkach do szpitala ;) i juz dzis nigdzie nie wychodze i nic nie robie ;) mam juz wszystko :p
IMAG5485_1.jpg

Załączniki

• IMAG5485_1.jpg
    IMAG5485_1.jpg
    753,3 KB · Wyświetleń: 363
Ja mam termin na 21 sierpnia i mój zaplanował sobie gruszę na 2 ostatnie tyg sierpnia. Opieki na mnie nie planuje bo to 80% płatne a urlop ojcowski byśmy chcieli za rok o tej porze - tanio można pojechać na wakacje :)
U nas 2 tyg będzie brał to 80% bo ja po cc nie ogarnę z 4 latkiem jeszcze i przyprowadzaniem go z przedszkola.
A mąż ma jeszcze cały urlop którego nie da rady wykorzystać więc mu pracodawca za to zapłaci. I jak w następnym roku poszedłby na 2 tyg Ojcowskiego to też zostaje cały urlop za który mu pracodawca zapłaci

reklama
My na razie nie będziemy go wykorzystywać. Uznaliśmy że bardziej może się przyda jak będę chciała iść do pracy to on się zajmie maleństwem albo na jakieś dodatkowe wakacje , czy remont :D 2 lata z tego co wiem A nie dwa lata ? Ostatnio mojemu w pracy tak powiedzieli :)

Możliwe ze od 2018 jest do 24 miesięcy :)

@kasiak85 dg? co to za skrót?

Do góry