reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny wiem, że temat był już na forum. Chciałam kupić laktator elektryczny avent (przy chłopakach odkupiłam od koleżanki za 200zł nowy i był super) ale widzę, że to koszt 450zł z przesyłką i tak się zastanawiam czy nie kupić innego. Ma/miała któraś elektryczny laktator innej firmy?
Ja kupuję ten co napisałas avent elektryczny. Znalazłam na necie najtaniej za 370 zł chyba jakoś tak. Wyślę Ci linka później :)

reklama
U nas 2 tyg będzie brał to 80% bo ja po cc nie ogarnę z 4 latkiem jeszcze i przyprowadzaniem go z przedszkola.
A mąż ma jeszcze cały urlop którego nie da rady wykorzystać więc mu pracodawca za to zapłaci. I jak w następnym roku poszedłby na 2 tyg Ojcowskiego to też zostaje cały urlop za który mu pracodawca zapłaci
Kasia a nie wiesz czy u nas w szpitalu od razu wypisują opieke ? Czy nie robią problemu z tym ? :)

Mój mąż na chwilę obecną ma 32 dni urlopu ale na razie niech sobie będzie ten urlop :) najwyżej w przyszłym roku będzie miał sporo wolnego bo wolimy wybrać niż żeby zapłacili, jeszcze się narobi w życiu :D :) chociaż nie powiem ja jak się zwolniłam i mi zapłacili zaległy urlop to można było poszaleć... :D

Kasia a nie wiesz czy u nas w szpitalu od razu wypisują opieke ? Czy nie robią problemu z tym ? :)

Mój mąż na chwilę obecną ma 32 dni urlopu ale na razie niech sobie będzie ten urlop :) najwyżej w przyszłym roku będzie miał sporo wolnego bo wolimy wybrać niż żeby zapłacili, jeszcze się narobi w życiu :D :) chociaż nie powiem ja jak się zwolniłam i mi zapłacili zaległy urlop to można było poszaleć... :D
Mój pracoholik tak urlopów nie bierze [emoji14] tym bardziej że jak musi się urwać na kilka godzin to odbija to z nadgodzin albo odrabia po godzinie dziennie. Więc on woli żeby mu Grzesiek zapłacił. A te 2tyg to i tak dużo siedzenia, w następnym roku ten ojcowski by wybrał. Też 2 tyg. To urlopy zostają [emoji23]

U nas w szpitalu bez problemu przy wypisie pytają. Czy chcecie.

A właśnie jak planujecie urlop ojcowski? (te 2 tyg dla każdego taty)
Zaraz po porodzie czy macie inne plany?

Mój Bartek ma taki normalny, wypoczynkowy urlop od 3-20 sierpnia, a tam w Niemczech to nie wiem ile przysługuje tacierzynskiego/ojcowskiego urlopu jeśli już od sierpnia ma umowe o prace i 2 lata tam pracuje. Będzie musiał się dowiedzieć tego w lipcu. Ale tak liczę, ze minimum 2 tyg będzie miał także, że do połowy września od 3 sierpnia będzie z nami w domku :)

Tym bardziej, ze jak mała będzie miała miesiąc to chcemy na początku września jechać na weekend do Wrocławia na wycieczkę :)

Hejka ja dziś 31 tydz i 1 dz.więc już coraz mniej do porodu -wizyta 13.06.
Dziewczyny zapytam bo ja nie biorę ale na co bierze się magnez w ciąży??bo brązowa dostała 3x2 tab.i nie wie na co ja wiem ze kilka dziewczyn bierze z forum na twardnienia brzucha ???a ona wyniki ok i niby wszystko ok więc po co to a szyjki ma 37mm
Ja na twardnienia brzucha które być może spowodowały skrócenie się szyjki

reklama
Do góry