reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ehhh No to mnie pocieszyłas :( nie wiedziałam, ze aż tak silnie to szkodzi. Myslalam, ze jak nie w ciazy to chociaż zaraz po ;( a wyglada na to, ze moje męczarnie będą musiały trwać jeszcze nie wiadomo jak długo :(

Niestety.. ale no dla zdrowia dziecka warto wszystko wytrzymać :) możesz zawsze kupić jakiś olej do wlosow, maskę do włosów i to może poprawi ich kondycję i stan. Przede wszystkim podcinać co 3 miesiące końcówki :)

reklama
@klaudiaa975 dzisiaj masz wizytę ? :)

Poprosiłam siostrę dzisiaj żeby poszła do Lidla bo ma blisko i oczywiście już z rana dzikie tłumy i mało co już zostało , kupiła mi tylko taki 2pack spodenek :D a jak w waszych lidlach dzisiaj było o ile byłyście ? :)Zobacz załącznik 863636
U nas w lidlu jest spokój zawsze :D ja jeżdżę popołudniu czasami albo nawet 1-2 dni po danej promocji i kupuję co chcę :D

No tak, na pewno masz większa wiedzę niż ja. Dla mnie jednak każda minimalna ilość substancji, która przenika do naszego środka może również i do dziecka przejść. Tak na logikę po prostu. Lepiej nie ryzykować. Co nie oznacza, ze potępiam osoby, które w czasie ciąży farbują włosy. Każdy robi co chce, później to jego stres i strach przed porodem co to będzie z dzidziusiem :)

A o tej keratynie nawet nie chce już wspominać, tez niby tylko przez układ oddechowy, niby tylko przez skore głowy, a jednak nawet po porodzie przy karmieniu piersią jest to zakazane. Chyba, ze ktoś chce ryzykować zdrowiem swoim i dziecka.
Z keratyna się nie znam broń Boże bo ja nie fryzjerka :) ale skoro mówisz że ciąża to przeciwwskazanie do niej to najwidoczniej w ciąży jest szkodliwa. To tak jak w kosmetologii. Cześć zabiegów jest dopuszczona bo nie ma żadnego wpływu na dziecko, część zabroniona, a część to ciężarnej nawet nie wolno przebywać w tym pomieszczeniu gdzie ten zabieg jest robiony.
Dlatego część kosmetyczek i kosmetologów w trakcie ciąży części już swojej pracy wykonywać nie może, ba nawet nie może przebywać w tym samym pomieszczeniu gdzie jej koleżanka wykonuje zabieg klientce.

Hejka ja dziś 31 tydz i 1 dz.więc już coraz mniej do porodu -wizyta 13.06.
Dziewczyny zapytam bo ja nie biorę ale na co bierze się magnez w ciąży??bo brązowa dostała 3x2 tab.i nie wie na co ja wiem ze kilka dziewczyn bierze z forum na twardnienia brzucha ???a ona wyniki ok i niby wszystko ok więc po co to a szyjki ma 37mm

Ja mam 26.08 więc podobnie:) z tym, że ja mam mieć cc i liczę na to, że ok połowy sierpnia lekarz mnie juz potnie.Tym bardziej, że we wrześniu starszy syn idzie do 1klasy, młodszy do zerówki więc chciałabym już być sprawna od 01.09.
Oj, to musisz mieć cesarkę, bo przy poprzednich porodach miałaś? Czy jakies inne wskazania? U mnie to wyjdzie 'w praniu', nie nastawiam się na nic. To mój pierwszy poród będzie, Wiec praktycznie nie wiem nawet czego się spodziewać :p

Ja tez bym tak chciała w 37-39 urodzić.
Ale jak to? Ja miałam umowę do grudnia 2018 teraz i skoro rodzę w sierpniu to wybralam macierzyńskie na następny rok na 80% i umowa mi się przedłuża automatycznie do sierpnia 2019.

Tobie tez tak nie powinno się zrobić? Nawet jeśli urodzisz po terminie to powinnaś być chyba jakoś przez prawo chroniona czy nie? I normalnie mieć prawo do macierzyńskiego.
Jeśli tak to nie działa to ja od 37 tyg na Twoim miejscu już bym próbowała coś przyspieszyć tzn posprzątać, chodzic po schodach, kochać się z mężem itd :)

Na zastępstwo to tak nie działa właśnie..muszę urodzić w trakcie trwania umowy, a mam ją do 31 sierpnia.. :) już mówiłam lekarzowi, że tak mam to mi powiedział, że urodzę, żebym się nie martwiła..

Ja się witam w 30 tygodniu ciazy !;) mam nadzieję że jeszcze 6 tygodni wytrwamy w dwupaku. Ostatnio boli mnie coś krocze i pojawiają się lekkie bole okresowe. Mam nadzieję że to nic niepokojącego, bo kiedyś też tak miałam a nic złego się nie działo. 30 tydzień to brzmi poważnie, aż mam gęsią skórkę i nie mogę się doczekac dnia porodu i chwili aż zobaczę synka!
Ja też nie mogę się doczekać [emoji7] ciekawe jaki będzie i jak będziemy się "dogadywać" :) a od wczoraj pierwszy raz miałam rozkminki różne... czy sobie poradzimy ze wszytkim po porodzie, czy ta położna będzie długo u nas siedzieć jak przyjdzie, co jak czegoś nie będę umiała i ta położna to zobaczy (wiem, wiem, wtedy mnie właśnie tego nauczy :D), czy mój mąż będzie miał urlop od razu jak urodzę czy dopiero po jakimś czasie (to zależy kiedy dokładnie urodzę) itp itd :D

Hejka ja dziś 31 tydz i 1 dz.więc już coraz mniej do porodu -wizyta 13.06.
Dziewczyny zapytam bo ja nie biorę ale na co bierze się magnez w ciąży??bo brązowa dostała 3x2 tab.i nie wie na co ja wiem ze kilka dziewczyn bierze z forum na twardnienia brzucha ???a ona wyniki ok i niby wszystko ok więc po co to a szyjki ma 37mm

Ja mam dziś 31 tydzień 1 dzień czyli 32 tydzień i tez mam wizytę na 13 czerwca :)

Magnez chyba się bierze jak masz niedobór w organizmie, jak Cię łapią skurcze w łydkach, skurcze brzucha takie napinanie się itd.

Tak mi się wydaje.

reklama
Dziewczyny a myślicie że w ciąży można jeść ananasa? Bo coś kiedyś czytałam że on przyspiesza poród?
Ostatnio mamaginekolog o tym mówiła :) że jak jest ciąża zagrożona to rzeczywiście ananas może przyspieszyć poród, ale ja myślę że jak zjesz kilka kawałków, to nic Ci się nie stanie :)

Do góry