reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dzieki :*
Faktycznie taras sie nagrzewa.. moze wykorzystam do ogrodka na trawke ;) tam sa drzewka i cien,to i mi sie bedzie lepiej odpoczywalo :*
Dokładnie :) będziesz sobie odpoczywać na kocyku a obok dzidzia w takiej gondolce :)
Dokładnie też tak myślę. Masz tylko te twardnienia, a nie skracającą się szyjkę więc ja bym się aż tak porodem przedwczesnym nie martwiła. Każda z nas ma TEORETYCZNIE taką możliwość. I tak jak karkula mówi, najwyżej zamówisz na szybko coś przez neta albo wyślesz mamę do sklepu :)
:):) Teraz mi przyszły paczki z ciuszkami, niektore 62 ale większość 56 i powinny być okej :) po zatym dziecko szybko rośnie więc chyba nie mam się czym martwić :)
U mnie też przechodzą ubranka pomiędzy kuzynostwem[emoji4] jak dla mnie bomba[emoji16]

Wyobraźcie sobie, że byłam dzisiaj w urzędzie miasta w wydziale komunikacji. Babeczka mnie zauważyła i poprosiła bez kolejki...wow[emoji16] byłam w mega szoku[emoji4]i ruszam do okienka i słyszę za sobą głos faceta..."że kobietom w ciąży się w głowach powywracało, wszędzie chcą mieć pierwszeństwo"... wyobraźcie sobie moje zdziwienie, jak starszy pan stojący przede mną naskoczył na tego kolesia[emoji23] podziękowałam mu grzecznie jak wychodziłam[emoji16] ludzie są dziwni [emoji16]
Co za dziad... Zamiast jeszcze poprzeć z uśmiechem to się rzuca.. rozumiem jak by to baba była ale facet. No wstyd.
A Ty oprocz tego chodzisz na szkole rodzenia? I polozna masz z polecenia? Bardzo fajne tematy :) ja zamowienie zlozylam w gemini w czwartek wieczorem i czekam. Pewnie to jeszcze nie wszystko ale reszte raczej dokupie w stacjonarnej aptece. Jak mi przyjda moje zamowienia to ja nie wiem gdzie to pomieszcze :D
Ja większość popakowalam już w torby reszta pójdzie w koszyk bo w komodę nie ma opcji żebym zmieściła :D na razie reszta leży w szafie w siatce :huh:
Ale mnie tesciowa wkurzyla.. pokazalam jej filmik jak moja mloda tanczy,stwierdzila ze wzgledem innych dziewczyn moja corka ma grube nogi..
mowie ze nie sa grube tylko nabite i zgrabne,fajne..mowi ze ta z tylu ma zgrabne nogi.. jprd.. oby nie wystrzelila tego mojej corce bo ja zahakam.. moim zdaniem ,corka ma zgrabne sliczne cialko i nogi.. i uwierzcie jej ruchy.. biodereczka.. pupeczka...mmmm a reszta jak kolki tanczyla.. moze kilka sie znalazlo jak corka ale jednak ona to nr 1 dla mnie.. zobaczcie same.. corcia to ta pierwsza na samym srodku Zobacz załącznik 858980
Moim zdaniem jej nogi sa bardzo ladne.. nie moga bycchude w udach jak u patyka..
Według mnie bardzo zgrabna ta twoja córa , na prawdę :) wiele dziewczyn jej z pewnością zazdrości :tak:
Dziewczyny od kilku dni czuję lekkie skurcze i ukłócia oraz twardnienie całego brzuszka. I tak sobie uświadomiłam, że ostatnio co chwilę głaszczę się po nim. I pewnie to może mieć wpływ na te skurcze. Wiem, że trzeba uważać z tym głaskaniem tym bardziej już w tym tc. . O ja...
Bierzesz nospe lub magnez ?
Mi kategorycznie zabronił masowania a było tego baaaaaardzo dużo jak był K. I skutki mam takie jakie mam... Niby jak nie ma przeciwwskazań to wolno sobie masować , ale co lekarz to inne zdanie na ten temat

Hej dziewczyny. Dopiero miałam chwile żeby zaglądnąć na forum, bo dziś od rana aktywny dzień tzn rano spacer z psem, później biedronka małe zakupy, śniadanko, wstawiłam 2 prania i rozwiesiłam, ogarnelam się, wyszłam z pieskiem, bylismy u teściowej na obiedzie, poszłam po arbuza i truskawki do warzywniaka, a mój Bartek pomalował 2ga wartswe w pokoiku małej, skręcił komode i ja właśnie poukładałam koszyki na akcesoria do pielęgnacji na komodzie i ciuszki do komody powkladalam. Na samej gorze wyladowaly body z krótkim i koszulki z krótkim, później spodeneczki, polspiochy i legginsy, pozniej body z długim, później sweterki i bluzy cieplejsze a na końcu pajacyki, sukieneczki i takie kaftaniki piżamki do spania 2 szt. Uff także padam z sił, teraz ubieram się i idę na paznokcie, bo 3 czerwca jedziemy na komunie, a ogólnie to będzie wygoda mieć na cały miesiąc paznokcie, które się nie będą łamać i będą non stop zadbane :D

Także odezwę się wieczorkiem i nadrobię zaległości :)

IMG_1345.jpg
IMG_1346.jpg
IMG_1347.jpg
IMG_1352.jpg
IMG_1349.jpg
IMG_1351.jpg
IMG_1353.jpg
IMG_1354.jpg

Załączniki

• IMG_1345.jpg
    IMG_1345.jpg
    209,6 KB · Wyświetleń: 445
  • IMG_1346.jpg
    IMG_1346.jpg
    280,7 KB · Wyświetleń: 443
  • IMG_1347.jpg
    IMG_1347.jpg
    226,9 KB · Wyświetleń: 444
  • IMG_1352.jpg
    IMG_1352.jpg
    270,4 KB · Wyświetleń: 441
  • IMG_1349.jpg
    IMG_1349.jpg
    249,7 KB · Wyświetleń: 438
  • IMG_1351.jpg
    IMG_1351.jpg
    259,8 KB · Wyświetleń: 436
  • IMG_1353.jpg
    IMG_1353.jpg
    284,3 KB · Wyświetleń: 433
  • IMG_1354.jpg
    IMG_1354.jpg
    267,7 KB · Wyświetleń: 444
Bierzesz nospe lub magnez ?
Mi kategorycznie zabronił masowania a było tego baaaaaardzo dużo jak był K. I skutki mam takie jakie mam... Niby jak nie ma przeciwwskazań to wolno sobie masować , ale co lekarz to inne zdanie na ten temat

Oprócz femibionu biorę 3 tabl magnezu. Nospy nie brałam nigdy w ciąży. Naczytałam się jeszcze dzisiaj na fb na grupie sierpniowych mam wpisów tej dziewczyny, która urodziła w 25tyg. Wrzuciła kilka zdjęć tej kruszynki. Nie daj Boże urodzić tak wcześnie. Dlatego trzeba się pilnować i starać nie masować brzuszka i odpoczywać dużo.

Ale mnie tesciowa wkurzyla.. pokazalam jej filmik jak moja mloda tanczy,stwierdzila ze wzgledem innych dziewczyn moja corka ma grube nogi.. mowie ze nie sa grube tylko nabite i zgrabne,fajne..mowi ze ta z tylu ma zgrabne nogi.. jprd.. oby nie wystrzelila tego mojej corce bo ja zahakam.. moim zdaniem ,corka ma zgrabne sliczne cialko i nogi.. i uwierzcie jej ruchy.. biodereczka.. pupeczka...mmmm a reszta jak kolki tanczyla.. moze kilka sie znalazlo jak corka ale jednak ona to nr 1 dla mnie.. zobaczcie same.. corcia to ta pierwsza na samym srodku Zobacz załącznik 858980
Moim zdaniem jej nogi sa bardzo ladne.. nie moga bycchude w udach jak u patyka..
Moja córcia lat 11 też ma tak zbudowane nogi i mi się podobają u mnie znowu teściowa mówi że moja córka za chuda bo od mojej szwagierki dzieci to ni by zgrabne według niej a warza chyba tyle co ja A takie ślimaki że szkoda mówić no ale według mojej teściowej najlepsze.

Dzieki :D moja mama jak jej dzwonilam ze mloda tak super tanczyla to byla taka szczesliwa jakby to bylo jej dzie ko ;) a ta mi tylko powiedziala jak szlam ,ze nikogo z rodzicow nie bedzie i bede sie czula zle sama siedzac obok nauczycieli i elity(starostwa) a w rzeczywistosci wszyscy mi nawet dlon podali na przywitanie.. nawet starostwo.. przeciez nie jestem gorsza od nich prawda? ;) a przyszlam na wystep mojej corki w koncu ,a nie "na pokaz,dla ludzi"
Jasne :) sama też bym poszła do swojego dziecka na taki występ. To tylko świadczy o Tobie , że jako matce Ci zależy, dziwię się innym rodzicom , że nie przyszli :/ twoja młoda może być z Ciebie dumna :*
Muszę się pilnować i zobaczę , czy skurczy i twardnień będzie mniej. Ale chyba ktoś będzie mi musiał ręce z tyłu związać bo ręka sama ucieka na brzuszek. Dla mnie to trochę tak dziwnie nie głaskać. To tak jakbym miała tylko mówić do swojej Natalki i na nią patrzeć a nie dotknąć, nie przytulić, nie pogłaskać..

Wiem co czujesz.. ja staram sie nie glaskac ,ale czasem samo idzie na brzuch :p ale zaczelam robic inaczej,jak tylko poczuje kopniaka czy ruch,klade reke albo "kłujnę" ją tez delikatnie ;) i zaraz do niej cos mowie.. :p

Mi też szkoda , że nie mogę głaskać. A tak to lubiłam :( teraz mi przykro, czuje się jak bym olewala ta kruszynke w brzuchu , bo była przyzwyczajona do głaskania a tu nic z dnia na dzień..
"Klujnąć" też podobno nie wolno. Ja jak leżałam na fotelu i lekarz mi wziął moją rękę przyłożył do brzucha żeby pokazać jaki jest twardy to byłam zdziwiona , że ja tego nie czuję a tu kamień po prostu. I później on mi coś tłumaczył a ja naciskalam delikatnie brzuch żeby sprawdzić czy twardy to mnie upomniał , że tak również nie wolno robić bo to też pobudza macicę do skurczy.. a robiłam tak często, bawiłam się z małą jak kopała to ja naciskalam.. teraz jak kopie to jedynie przykładam rękę żeby czuła ciepło. A jak chce sprawdzić czy mam twardy to delikatnie przykładam rękę i uciskam ale tak minimalnie , żeby tylko zobaczyć czy miękko.

A śpiewacie swoim maluszkom? Ja córce śpiewałam codziennie jedną i tą samą kołysankę codziennie j jak już się urodziła i kiedyś strasznie płakała i nie chciała się uspokoić to jej zaśpiewałam i w momencie się uspokoiła. Teraz tez śpiewam codziennie:)
Może to Wam zastąpi głaskanie brzuszka:)

Miałam dziwną sytuację przed chwilą. Wygłupiałam się z synem na łóżku i mi mleko pociekło z prawej piersi aż mam plamę na bluzce. Poszłam do łazienki, ściskam brodawkę a tam mleko normalnie, w lewej też ale mniej. Czy to normalne na 3miesiące przed porodem?

reklama
Miałam dziwną sytuację przed chwilą. Wygłupiałam się z synem na łóżku i mi mleko pociekło z prawej piersi aż mam plamę na bluzce. Poszłam do łazienki, ściskam brodawkę a tam mleko normalnie, w lewej też ale mniej. Czy to normalne na 3miesiące przed porodem?

Mi też już leci bo wczoraj po nocy miałam mokrą plamę na piżamie w miejscu sutka masakra ale czytałam że to nic takiego:)

Do góry