To jest nas dwie fajnieJa będę rodzic na Lutyckiej [emoji16][emoji16]
reklama
G
gosc12
Gość
Dokładnie będziesz sobie odpoczywać na kocyku a obok dzidzia w takiej gondolceDzieki :*
Faktycznie taras sie nagrzewa.. moze wykorzystam do ogrodka na trawke tam sa drzewka i cien,to i mi sie bedzie lepiej odpoczywalo :*
Teraz mi przyszły paczki z ciuszkami, niektore 62 ale większość 56 i powinny być okej po zatym dziecko szybko rośnie więc chyba nie mam się czym martwićDokładnie też tak myślę. Masz tylko te twardnienia, a nie skracającą się szyjkę więc ja bym się aż tak porodem przedwczesnym nie martwiła. Każda z nas ma TEORETYCZNIE taką możliwość. I tak jak karkula mówi, najwyżej zamówisz na szybko coś przez neta albo wyślesz mamę do sklepu
Co za dziad... Zamiast jeszcze poprzeć z uśmiechem to się rzuca.. rozumiem jak by to baba była ale facet. No wstyd.U mnie też przechodzą ubranka pomiędzy kuzynostwem[emoji4] jak dla mnie bomba[emoji16]
Wyobraźcie sobie, że byłam dzisiaj w urzędzie miasta w wydziale komunikacji. Babeczka mnie zauważyła i poprosiła bez kolejki...wow[emoji16] byłam w mega szoku[emoji4]i ruszam do okienka i słyszę za sobą głos faceta..."że kobietom w ciąży się w głowach powywracało, wszędzie chcą mieć pierwszeństwo"... wyobraźcie sobie moje zdziwienie, jak starszy pan stojący przede mną naskoczył na tego kolesia[emoji23] podziękowałam mu grzecznie jak wychodziłam[emoji16] ludzie są dziwni [emoji16]
Ja większość popakowalam już w torby reszta pójdzie w koszyk bo w komodę nie ma opcji żebym zmieściła na razie reszta leży w szafie w siatceA Ty oprocz tego chodzisz na szkole rodzenia? I polozna masz z polecenia? Bardzo fajne tematy ja zamowienie zlozylam w gemini w czwartek wieczorem i czekam. Pewnie to jeszcze nie wszystko ale reszte raczej dokupie w stacjonarnej aptece. Jak mi przyjda moje zamowienia to ja nie wiem gdzie to pomieszcze
Według mnie bardzo zgrabna ta twoja córa , na prawdę wiele dziewczyn jej z pewnością zazdrościAle mnie tesciowa wkurzyla.. pokazalam jej filmik jak moja mloda tanczy,stwierdzila ze wzgledem innych dziewczyn moja corka ma grube nogi..
mowie ze nie sa grube tylko nabite i zgrabne,fajne..mowi ze ta z tylu ma zgrabne nogi.. jprd.. oby nie wystrzelila tego mojej corce bo ja zahakam.. moim zdaniem ,corka ma zgrabne sliczne cialko i nogi.. i uwierzcie jej ruchy.. biodereczka.. pupeczka...mmmm a reszta jak kolki tanczyla.. moze kilka sie znalazlo jak corka ale jednak ona to nr 1 dla mnie.. zobaczcie same.. corcia to ta pierwsza na samym srodku Zobacz załącznik 858980
Moim zdaniem jej nogi sa bardzo ladne.. nie moga bycchude w udach jak u patyka..
Bierzesz nospe lub magnez ?Dziewczyny od kilku dni czuję lekkie skurcze i ukłócia oraz twardnienie całego brzuszka. I tak sobie uświadomiłam, że ostatnio co chwilę głaszczę się po nim. I pewnie to może mieć wpływ na te skurcze. Wiem, że trzeba uważać z tym głaskaniem tym bardziej już w tym tc. . O ja...
Mi kategorycznie zabronił masowania a było tego baaaaaardzo dużo jak był K. I skutki mam takie jakie mam... Niby jak nie ma przeciwwskazań to wolno sobie masować , ale co lekarz to inne zdanie na ten temat
miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Dopiero miałam chwile żeby zaglądnąć na forum, bo dziś od rana aktywny dzień tzn rano spacer z psem, później biedronka małe zakupy, śniadanko, wstawiłam 2 prania i rozwiesiłam, ogarnelam się, wyszłam z pieskiem, bylismy u teściowej na obiedzie, poszłam po arbuza i truskawki do warzywniaka, a mój Bartek pomalował 2ga wartswe w pokoiku małej, skręcił komode i ja właśnie poukładałam koszyki na akcesoria do pielęgnacji na komodzie i ciuszki do komody powkladalam. Na samej gorze wyladowaly body z krótkim i koszulki z krótkim, później spodeneczki, polspiochy i legginsy, pozniej body z długim, później sweterki i bluzy cieplejsze a na końcu pajacyki, sukieneczki i takie kaftaniki piżamki do spania 2 szt. Uff także padam z sił, teraz ubieram się i idę na paznokcie, bo 3 czerwca jedziemy na komunie, a ogólnie to będzie wygoda mieć na cały miesiąc paznokcie, które się nie będą łamać i będą non stop zadbane
Także odezwę się wieczorkiem i nadrobię zaległości
Także odezwę się wieczorkiem i nadrobię zaległości
Załączniki
-
IMG_1345.jpg209,6 KB · Wyświetleń: 445
-
IMG_1346.jpg280,7 KB · Wyświetleń: 443
-
IMG_1347.jpg226,9 KB · Wyświetleń: 444
-
IMG_1352.jpg270,4 KB · Wyświetleń: 441
-
IMG_1349.jpg249,7 KB · Wyświetleń: 438
-
IMG_1351.jpg259,8 KB · Wyświetleń: 436
-
IMG_1353.jpg284,3 KB · Wyświetleń: 433
-
IMG_1354.jpg267,7 KB · Wyświetleń: 444
Angelika22
Dziewczyny z Wrocławia , gdzie zamierzacie rodzic ?
Bajunia
Bierzesz nospe lub magnez ?
Mi kategorycznie zabronił masowania a było tego baaaaaardzo dużo jak był K. I skutki mam takie jakie mam... Niby jak nie ma przeciwwskazań to wolno sobie masować , ale co lekarz to inne zdanie na ten temat
Oprócz femibionu biorę 3 tabl magnezu. Nospy nie brałam nigdy w ciąży. Naczytałam się jeszcze dzisiaj na fb na grupie sierpniowych mam wpisów tej dziewczyny, która urodziła w 25tyg. Wrzuciła kilka zdjęć tej kruszynki. Nie daj Boże urodzić tak wcześnie. Dlatego trzeba się pilnować i starać nie masować brzuszka i odpoczywać dużo.
Dorota14
Zaangażowana w BB
Moja córcia lat 11 też ma tak zbudowane nogi i mi się podobają u mnie znowu teściowa mówi że moja córka za chuda bo od mojej szwagierki dzieci to ni by zgrabne według niej a warza chyba tyle co ja A takie ślimaki że szkoda mówić no ale według mojej teściowej najlepsze.Ale mnie tesciowa wkurzyla.. pokazalam jej filmik jak moja mloda tanczy,stwierdzila ze wzgledem innych dziewczyn moja corka ma grube nogi.. mowie ze nie sa grube tylko nabite i zgrabne,fajne..mowi ze ta z tylu ma zgrabne nogi.. jprd.. oby nie wystrzelila tego mojej corce bo ja zahakam.. moim zdaniem ,corka ma zgrabne sliczne cialko i nogi.. i uwierzcie jej ruchy.. biodereczka.. pupeczka...mmmm a reszta jak kolki tanczyla.. moze kilka sie znalazlo jak corka ale jednak ona to nr 1 dla mnie.. zobaczcie same.. corcia to ta pierwsza na samym srodku Zobacz załącznik 858980
Moim zdaniem jej nogi sa bardzo ladne.. nie moga bycchude w udach jak u patyka..
G
gosc12
Gość
Jasne sama też bym poszła do swojego dziecka na taki występ. To tylko świadczy o Tobie , że jako matce Ci zależy, dziwię się innym rodzicom , że nie przyszli :/ twoja młoda może być z Ciebie dumna :*Dzieki moja mama jak jej dzwonilam ze mloda tak super tanczyla to byla taka szczesliwa jakby to bylo jej dzie ko a ta mi tylko powiedziala jak szlam ,ze nikogo z rodzicow nie bedzie i bede sie czula zle sama siedzac obok nauczycieli i elity(starostwa) a w rzeczywistosci wszyscy mi nawet dlon podali na przywitanie.. nawet starostwo.. przeciez nie jestem gorsza od nich prawda? a przyszlam na wystep mojej corki w koncu ,a nie "na pokaz,dla ludzi"
Muszę się pilnować i zobaczę , czy skurczy i twardnień będzie mniej. Ale chyba ktoś będzie mi musiał ręce z tyłu związać bo ręka sama ucieka na brzuszek. Dla mnie to trochę tak dziwnie nie głaskać. To tak jakbym miała tylko mówić do swojej Natalki i na nią patrzeć a nie dotknąć, nie przytulić, nie pogłaskać..
Wiem co czujesz.. ja staram sie nie glaskac ,ale czasem samo idzie na brzuch ale zaczelam robic inaczej,jak tylko poczuje kopniaka czy ruch,klade reke albo "kłujnę" ją tez delikatnie i zaraz do niej cos mowie..
Mi też szkoda , że nie mogę głaskać. A tak to lubiłam teraz mi przykro, czuje się jak bym olewala ta kruszynke w brzuchu , bo była przyzwyczajona do głaskania a tu nic z dnia na dzień..
"Klujnąć" też podobno nie wolno. Ja jak leżałam na fotelu i lekarz mi wziął moją rękę przyłożył do brzucha żeby pokazać jaki jest twardy to byłam zdziwiona , że ja tego nie czuję a tu kamień po prostu. I później on mi coś tłumaczył a ja naciskalam delikatnie brzuch żeby sprawdzić czy twardy to mnie upomniał , że tak również nie wolno robić bo to też pobudza macicę do skurczy.. a robiłam tak często, bawiłam się z małą jak kopała to ja naciskalam.. teraz jak kopie to jedynie przykładam rękę żeby czuła ciepło. A jak chce sprawdzić czy mam twardy to delikatnie przykładam rękę i uciskam ale tak minimalnie , żeby tylko zobaczyć czy miękko.
Biedroneczka10
A śpiewacie swoim maluszkom? Ja córce śpiewałam codziennie jedną i tą samą kołysankę codziennie j jak już się urodziła i kiedyś strasznie płakała i nie chciała się uspokoić to jej zaśpiewałam i w momencie się uspokoiła. Teraz tez śpiewam codziennie
Może to Wam zastąpi głaskanie brzuszka
Może to Wam zastąpi głaskanie brzuszka
Miałam dziwną sytuację przed chwilą. Wygłupiałam się z synem na łóżku i mi mleko pociekło z prawej piersi aż mam plamę na bluzce. Poszłam do łazienki, ściskam brodawkę a tam mleko normalnie, w lewej też ale mniej. Czy to normalne na 3miesiące przed porodem?
reklama
Kasiula8989
Miałam dziwną sytuację przed chwilą. Wygłupiałam się z synem na łóżku i mi mleko pociekło z prawej piersi aż mam plamę na bluzce. Poszłam do łazienki, ściskam brodawkę a tam mleko normalnie, w lewej też ale mniej. Czy to normalne na 3miesiące przed porodem?
Mi też już leci bo wczoraj po nocy miałam mokrą plamę na piżamie w miejscu sutka masakra ale czytałam że to nic takiego