reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny. Dopiero miałam chwile żeby zaglądnąć na forum, bo dziś od rana aktywny dzień tzn rano spacer z psem, później biedronka małe zakupy, śniadanko, wstawiłam 2 prania i rozwiesiłam, ogarnelam się, wyszłam z pieskiem, bylismy u teściowej na obiedzie, poszłam po arbuza i truskawki do warzywniaka, a mój Bartek pomalował 2ga wartswe w pokoiku małej, skręcił komode i ja właśnie poukładałam koszyki na akcesoria do pielęgnacji na komodzie i ciuszki do komody powkladalam. Na samej gorze wyladowaly body z krótkim i koszulki z krótkim, później spodeneczki, polspiochy i legginsy, pozniej body z długim, później sweterki i bluzy cieplejsze a na końcu pajacyki, sukieneczki i takie kaftaniki piżamki do spania 2 szt. Uff także padam z sił, teraz ubieram się i idę na paznokcie, bo 3 czerwca jedziemy na komunie, a ogólnie to będzie wygoda mieć na cały miesiąc paznokcie, które się nie będą łamać i będą non stop zadbane :D

Także odezwę się wieczorkiem i nadrobię zaległości :)

Zobacz załącznik 859019Zobacz załącznik 859020Zobacz załącznik 859021Zobacz załącznik 859022Zobacz załącznik 859023Zobacz załącznik 859024Zobacz załącznik 859025Zobacz załącznik 859026
Pięknie to wygląda i jak super ułożone :)

reklama
IMG_1526917965.828016.jpg

I oczywiście musiałam coś kupić, skoro ciuszków już nie mogę to chociaż skarpetki, takich jeszcze nie ma [emoji5] po 8,50 w Rossmanie jak coś

Załączniki

• IMG_1526917965.828016.jpg
    IMG_1526917965.828016.jpg
    293 KB · Wyświetleń: 419
Dziewczyny z Wrocławia , gdzie zamierzacie rodzic ?
Ja nie z Wrocławia ale koło. Jak donoszę ciążę to będę rodzic w Trzebnicy a jak się coś będzie działo wcześniej to najbliżej mam na Kamienskiego i tam też mają 3 stopień referyjnosci, zastanawiam się jeszcze nam Borowska ale tam mam dalej.

Miałam dziwną sytuację przed chwilą. Wygłupiałam się z synem na łóżku i mi mleko pociekło z prawej piersi aż mam plamę na bluzce. Poszłam do łazienki, ściskam brodawkę a tam mleko normalnie, w lewej też ale mniej. Czy to normalne na 3miesiące przed porodem?
Może się tak zdarzyć ;) koleżankę która też ma termin na sierpień już chodzi z wkładkami laktacyjnymi

Hej dziewczyny. Dopiero miałam chwile żeby zaglądnąć na forum, bo dziś od rana aktywny dzień tzn rano spacer z psem, później biedronka małe zakupy, śniadanko, wstawiłam 2 prania i rozwiesiłam, ogarnelam się, wyszłam z pieskiem, bylismy u teściowej na obiedzie, poszłam po arbuza i truskawki do warzywniaka, a mój Bartek pomalował 2ga wartswe w pokoiku małej, skręcił komode i ja właśnie poukładałam koszyki na akcesoria do pielęgnacji na komodzie i ciuszki do komody powkladalam. Na samej gorze wyladowaly body z krótkim i koszulki z krótkim, później spodeneczki, polspiochy i legginsy, pozniej body z długim, później sweterki i bluzy cieplejsze a na końcu pajacyki, sukieneczki i takie kaftaniki piżamki do spania 2 szt. Uff także padam z sił, teraz ubieram się i idę na paznokcie, bo 3 czerwca jedziemy na komunie, a ogólnie to będzie wygoda mieć na cały miesiąc paznokcie, które się nie będą łamać i będą non stop zadbane :D

Także odezwę się wieczorkiem i nadrobię zaległości :)

Zobacz załącznik 859019Zobacz załącznik 859020Zobacz załącznik 859021Zobacz załącznik 859022Zobacz załącznik 859023Zobacz załącznik 859024Zobacz załącznik 859025Zobacz załącznik 859026
Ślicznie wyglądają te koszyczki i ubranka :)
Ja się wzięłam za prasowanie ale nie mam pudelek i wkładam na razie na kupke w szufladach ale mało się mieści :/ zamówię dzisiaj pudełka , mam nadzieję , że przez czerwiec je znajoma zrobi w miarę szybko.
Oprócz femibionu biorę 3 tabl magnezu. Nospy nie brałam nigdy w ciąży. Naczytałam się jeszcze dzisiaj na fb na grupie sierpniowych mam wpisów tej dziewczyny, która urodziła w 25tyg. Wrzuciła kilka zdjęć tej kruszynki. Nie daj Boże urodzić tak wcześnie. Dlatego trzeba się pilnować i starać nie masować brzuszka i odpoczywać dużo.
Rany.. i co z dzidzia ? Wszystko wporzadku ? Masz jakieś zdjęcie żeby pokazać ?
A śpiewacie swoim maluszkom? Ja córce śpiewałam codziennie jedną i tą samą kołysankę codziennie j jak już się urodziła i kiedyś strasznie płakała i nie chciała się uspokoić to jej zaśpiewałam i w momencie się uspokoiła. Teraz tez śpiewam codziennie:)
Może to Wam zastąpi głaskanie brzuszka:)
Nie umiem śpiewać i jakoś tak mi nie zręcznie śpiewać do brzucha mimo , że wiem , że tak jest moje dziecko.. :huh: ale słyszałam , że to prawda , że dziecko pamięta po porodzie :)
Miałam dziwną sytuację przed chwilą. Wygłupiałam się z synem na łóżku i mi mleko pociekło z prawej piersi aż mam plamę na bluzce. Poszłam do łazienki, ściskam brodawkę a tam mleko normalnie, w lewej też ale mniej. Czy to normalne na 3miesiące przed porodem?
Mi leci siara od 20tygodnia jakoś. Ale bardzo mało. Czasem mam przezroczysta plamkę na staniku lub bluzce lub żółta. Ale żeby biała, to nie. :p podobno nie wolno ściskać brodawki żeby leciało przy Twojej pomocy
Zobacz załącznik 859039

I oczywiście musiałam coś kupić, skoro ciuszków już nie mogę to chociaż skarpetki, takich jeszcze nie ma [emoji5] po 8,50 w Rossmanie jak coś
Śliczne :) mam takich kilka par w różnych kolorach :D

reklama
Ja już po wizycie. Szyjka jak miałam miesiąc temu 2.7 cm tak ma dalej. Jest zamknięta i twarda. Uff kamien z serca troche. Mamy 28 tydzień i mały waży 1154 gram. Jakiś taki malutki się wydaje. Akrobata drapal się nożkami po głowie. Ginekolog pomierzyl wszystkie narządy i powiedzial że jest ok. Afi na ten tydzień wynosi 15.

Do góry