reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super ❤️ bardzo ładne :):)
my za dwa tygodnie skręcamy łóżeczko jak będzie Kamil :)
Materac włożymy ale myślę , czy pościel i baldachim też układać już ? Czy tylko nie potrzebnie się zakurzy wszystko ? Lepiej przed samym terminem ? :)
My chyba zlozymy lozeczko jak kupie materac czyli w przyszlym miesiacu ;) nic wiecej nie wloze ;) poszykuje sobie i uloze w lozeczku, pozniej pozakladam ,tak w polowie lipca ;)

reklama
Materac włożymy ale myślę , czy pościel i baldachim też układać już ? Czy tylko nie potrzebnie się zakurzy wszystko ? Lepiej przed samym terminem ? :)
Ja poczekam z tym na sam koniec, zwłaszcza ze mamy za oknem jeden wielki plac budowy i cały piach jest u nad na balkonie i parapetach

Taka lista najlepsza :) bo zazwyczaj ma się sporo pytań a siada się u lekarza i totalna pustka :D a twoja waga nie ma nic do wagi małego :) np. Nasza @oliwiapatrycja mało tyje na miesiąc a córeczka przybiera prawidłowo i to tylko jeden przykład (sorki, Oliwia :* pierwsza wpadłaś mi do głowy chudzinko) :)
:D juz teraz nie taka chudzinka
w piątek na wizycie okaze się ile doszło od ostatniego ważenia , pewnie już więcej bo teraz non stop coś bym jadła :p :)

Ja jestem żywym przykładem więc mam już w głowie wkodowane na co zwracać uwagę. Ale czasem to chwila nieuwagi że dziecko na placu zabaw wsadzi rączkę do buzi czy potrze się po oczach.
Jestem uczulona i moje dziecko nie będzie się bawić zabawkami które swobodnie leżą sobie w piaskownicy, które osiedlowe psy gryzą czy przenoszą z miejsca na miejsce. Nigdy w życiu nie popełnię tego błędu.
Sama mam psa, domowego który posiada książeczkę, jest kąpany, szczepiony, odrobaczany, nosi ochronę na pchły i kleszcze i wiem że jest "czysty". Nie puszczam go w samowolkę. Sprzątam po nim jak się załatwi. Piorę jego legowisko i kocyk. Często myję jego miskę na jedzenie i picie.

Też jestem zdania ze zamiast marudzić o zwierzęta które są częścią świata czy się chce czy nie lepiej dbać o higienę malucha ;) Też mam psiaki i dokarmiam koty wolnozyjace. Zawsze dbam o higienę gdziekolwiek jestem. Nie widzę w tym problemu.

Ja łóżeczko kupię na koniec czerwca moze ciutke szybcjej i sie wtedy już odrazu skręci a przecieradlo na materac założę jak już mała się urodzi po powrocie ze szpitala , to chwila moment i założone :)

:D juz teraz nie taka chudzinka
w piątek na wizycie okaze się ile doszło od ostatniego ważenia , pewnie już więcej bo teraz non stop coś bym jadła :p :)
Aa ja całe szczęście zastopowalam z jedzeniem... pierwszy trymestr taki miałam, bo jak nie zjadłam to mi było niedobrze, teraz jem normalnie i całe szczęście bo w pierwszym trymestrze przytyłam 8kg teraz tylko 5

@Fiorna współczuję :(
Problemy ze wzrokiem lub utrata to najgorsze co może spotkać człowieka..
Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej. :*

A mam pytanie jeśli chodzi o CC z powodu wzroku. Ja już kiedyś chyba pisałam , że od podstawówki mam problemy z bólem głowy, przy tym są wymioty i zaburzenie widzenia.
Nie wiem czym to jest spowodowane bo dzieje się nagle, nie spodziewanie.
W podstawówce zderzyłam się z innym chłopcem w głowę, zaczęłam wymiotować i nic nie widziałam. Obraz mi latał, błyski w oczach przeraźliwy ból głowy za okiem , miałam robiony tomograf i nic nie wyszło.
Kilka lat później chustalam się na rękach między pralka i stołem w kuchni i upadłam na płytki, znowu powtórka. Od tamtej pory do dziś mam takie objawy. Robiony tomograf i badania miałam już kilka razy i ciągle nic nie wychodzi.. boje się , żeby nie spotkało mnie coś takiego podczas porodu bo wyłączam się całkowicie, nie mam siły nawet mówić , nie widzę kto jest przede mną i co się dzieje. Powinnam o tym powiedzieć lekarzowi ?

Ja bym powiedziała o tym gin na wszelki wypadek. A powtarza Ci się tak jak się uderzysz w głowę tylko czy bez powodu też?

Aa ja całe szczęście zastopowalam z jedzeniem... pierwszy trymestr taki miałam, bo jak nie zjadłam to mi było niedobrze, teraz jem normalnie i całe szczęście bo w pierwszym trymestrze przytyłam 8kg teraz tylko 5
To ja na odwrót pierwszy trymestr okropne wymioty i na jedzenie nie mogłam patrzeć , później trochę zaczelam jesc ale tez tak byle jak a teraz mam taki apetyt że szok chyba nadrabiam za wszystkie tygodnie :)

reklama
@Maljan no właśnie o to mi chodziło, że to prywatny szpital z porodami na NFZ i tak myślałam, że trzeba mieć skierowanie ;) mój gin tam pracuje, więc skierowanie na pewno dostanę, jestem tylko ciekawa ile wcześniej :D @kiiinia91 super łóżeczko :D ja swoje będę składała chyba jak najbliżej porodu, żeby nie stało niepotrzebnie :p @miloscwczasachpopkultury ja mam chyba 4 książki, z tego 2 mi dała siostra i dwie zamówiłam, coś tam poprzeglądałam ale jakoś na razie nie mam czasu czytać, ale w końcu muszę się za nie zabrać :D

Do góry