reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tez sie zastanawiam nad rozmowa z ginem o okuliscie, bo noszę okulary i od dluzszego czasu wada stała w miejscu a w trakcie ciazy mam wrazenie ze strasznie mi sie pogorszyło. Jak oglądam film na laptopie lub w tv to calkiem mi sie napisy rozmywaja, jadac autem nie widze nazw ulic na znakach. Jeszcze wczoraj czytalam o objawach stanu przedrzucawkowego :/

Lepiej zgłosić i to sprawdzić dla Twojego dobra :) ja bym na Twoim miejscu na najbliższej wizycie to zgłosiła

reklama
No wiem wiem :) tak tylko mówię, ze ogólnie muszę skontrolować co tam z oczami, bo szczerze to sobie zaniedbałam ten rejon i na pewno już z -2 będzie i teraz jak już wydam z 600 zł na okulary to będę na bank nosiła, choćby się waliło i grzmilo, bo później z wiekiem to już coraz gorzej będzie jeśli oleje to..
Do okularow idzie sie przyzwyczaic..ja tez nie nosilam kilkanascie lat temu tzn nosilam sporadycznie.. a teraz praktycznie po wstaniu z lozka zakladam bo kiepsko widze :p

Tez mam astygmatyzm ;) nosze okulary ale mam dobrze dobrane bo nie krecilo mi sie w glowie ;) moze mialas zle dobierane i stad te objawy? Moj maz tez ma astygmatyzm i gosciu zle mu dobral,mial podobnie jak ty..

Pierwsze słyszę. Ja na astygmatyzm normalnie nosiłam okulary i widziałam lepiej, bez okularów tez widzę super, ale jednak jak założę okulary dobrane do mojej wady to jest wyraźniejsze wszystko :)

Tez mam astygmatyzm ;) nosze okulary ale mam dobrze dobrane bo nie krecilo mi sie w glowie ;) moze mialas zle dobierane i stad te objawy? Moj maz tez ma astygmatyzm i gosciu zle mu dobral,mial podobnie jak ty..
Dobierane miałam godzinę chyba i teraz jakieś dwa lata temu też i nie ma szkieł dla mnie tak okulistka powiedziała

Pierwsze słyszę. Ja na astygmatyzm normalnie nosiłam okulary i widziałam lepiej, bez okularów tez widzę super, ale jednak jak założę okulary dobrane do mojej wady to jest wyraźniejsze wszystko :)
No ja tez dobrze widze bo mam dobrze dobrane ;) a mojemu spierdzielili i zawyzyli czy zanizyli astygmatyzm i pierdzielilo mu sie w glowie.. a on ma duza wade wzroku

Dobierane miałam godzinę chyba i teraz jakieś dwa lata temu też i nie ma szkieł dla mnie tak okulistka powiedziała
Dziwne.. polecilabym ci optometryka dobrego ale to w moim regionie.. ogol ie optyk jest od wzroku i wad wzroku.. optometrysta od okularow itd poszukaj optometrysty ;) serio.. tu akurat jestem pewna tego co mowie ;)

Do okularow idzie sie przyzwyczaic..ja tez nie nosilam kilkanascie lat temu tzn nosilam sporadycznie.. a teraz praktycznie po wstaniu z lozka zakladam bo kiepsko widze :p

Jasne, ja teraz odkąd jestem w ciąży to jestem zdania, ze skoro tak dużo zmian w życiu nadeszło to i do okularów się przyzwyczaję migiem :) żeby lepiej widzieć moja słodką dzidzie haha

reklama
Do góry