reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja etap ciuszków mam już całkowicie zamknięty, może kupię jeszcze w przyszłym miesiącu w kiku jedne buciki niechodki i to tyle. Teraz skupiam się na dekoracjach ładnych do pokoiku, bo jutro mój skręci regał i komode, to będę sobie te wszystkie ciuszki tam przenosiła, układała i już mogę zarządzić gdzie jaka dekoracja będzie postawiona :D
Tzn ja szukalam czegos na 62 i 68 bo nie mam tego duzo ;) ale i dla starszej szukalam legginsow :D Kik ma tez ciekawe promocje

reklama
Jeśli mowa o wadzie wzroku to ja miałam przed ciąża astygmatyzm jakoś -1,5 ale okulary muszę zrobić nowe i ogólnie w czerwcu na początku idziemy do vision express zrobić badanie wzroku + dobrać okulary to się okaże ile mam teraz. Jakoś pogorszenia nie czuje, ale różnie może być.
Tez mam wade i nosze okulary ;) sa dni kiedy widze slabiej..

Ale to zwykła wada wzroku nie jest wskazaniem do cc także spokojnie. Ja mam astygmatyzm i -1,5 albo i więcej już i rodziłam sn. Ogólnie mi się pogarsza wzrok ale nie wiązała bym tego z ciążą tylko z tym że nie noszę okularów bo nie lubie. Po porodzie muszę się wybrać do okulisty i zbadać wzrok na nowo.

Jeśli mowa o wadzie wzroku to ja miałam przed ciąża astygmatyzm jakoś -1,5 ale okulary muszę zrobić nowe i ogólnie w czerwcu na początku idziemy do vision express zrobić badanie wzroku + dobrać okulary to się okaże ile mam teraz. Jakoś pogorszenia nie czuje, ale różnie może być.
Ja tez mam astygmatyzm ale -6 dioptri

Ale to zwykła wada wzroku nie jest wskazaniem do cc także spokojnie. Ja mam astygmatyzm i -1,5 albo i więcej już i rodziłam sn. Ogólnie mi się pogarsza wzrok ale nie wiązała bym tego z ciążą tylko z tym że nie noszę okularów bo nie lubie. Po porodzie muszę się wybrać do okulisty i zbadać wzrok na nowo.
Na astygmatyzm nie ma okularów tylko zabieg laserowy. Ja przeszłam okulary po soczewki po ćwiczenia i nic. Nie noszę nic bo nic nie pomaga a widzę w okularach jak i bez i tylko głową mnie bolała i nabawiłam się trików nerwowych [emoji23][emoji23]

Daj znac jak ta ksiazka, niedlugo moje urodziny to sobie zazycze od kogos :D a tak malo placilas bo to uzywana?

Już na wstępie widzę, ze spis treści jest ekstra zarządzony tzn wszystko rozplanowane i powiem tak, ze nie warto od razu całej czytać przed urodzeniem dzieciaczka tylko sobie etapami czytać, bo na początek do 150 strony można przeczytać, a później to wyglada tak, ze jest każdy miesiąc dziecka wyszczególniony i do każdego są podrozdziały, także mi się już podoba.
Tak używane, jest dużo tego do 20 zł z wysyłka łącznie na Allegro także wpisz sobie, ja polecam :)

IMG_1526403371.686899.jpg
IMG_1526403393.112792.jpg
IMG_1526403426.169611.jpg

Załączniki

• IMG_1526403371.686899.jpg
    IMG_1526403371.686899.jpg
    342,9 KB · Wyświetleń: 330
  • IMG_1526403393.112792.jpg
    IMG_1526403393.112792.jpg
    374,8 KB · Wyświetleń: 326
  • IMG_1526403426.169611.jpg
    IMG_1526403426.169611.jpg
    408,5 KB · Wyświetleń: 317

No wiem wiem :) tak tylko mówię, ze ogólnie muszę skontrolować co tam z oczami, bo szczerze to sobie zaniedbałam ten rejon i na pewno już z -2 będzie i teraz jak już wydam z 600 zł na okulary to będę na bank nosiła, choćby się waliło i grzmilo, bo później z wiekiem to już coraz gorzej będzie jeśli oleje to..

Na astygmatyzm nie ma okularów tylko zabieg laserowy. Ja przeszłam okulary po soczewki po ćwiczenia i nic. Nie noszę nic bo nic nie pomaga a widzę w okularach jak i bez i tylko głową mnie bolała i nabawiłam się trików nerwowych [emoji23][emoji23]
Tez mam astygmatyzm ;) nosze okulary ale mam dobrze dobrane bo nie krecilo mi sie w glowie ;) moze mialas zle dobierane i stad te objawy? Moj maz tez ma astygmatyzm i gosciu zle mu dobral,mial podobnie jak ty..

reklama
Do góry