reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja etap ciuszków mam już całkowicie zamknięty, może kupię jeszcze w przyszłym miesiącu w kiku jedne buciki niechodki i to tyle. Teraz skupiam się na dekoracjach ładnych do pokoiku, bo jutro mój skręci regał i komode, to będę sobie te wszystkie ciuszki tam przenosiła, układała i już mogę zarządzić gdzie jaka dekoracja będzie postawiona :D
Tzn ja szukalam czegos na 62 i 68 bo nie mam tego duzo ;) ale i dla starszej szukalam legginsow :D Kik ma tez ciekawe promocje

reklama
Jeśli mowa o wadzie wzroku to ja miałam przed ciąża astygmatyzm jakoś -1,5 ale okulary muszę zrobić nowe i ogólnie w czerwcu na początku idziemy do vision express zrobić badanie wzroku + dobrać okulary to się okaże ile mam teraz. Jakoś pogorszenia nie czuje, ale różnie może być.
Tez mam wade i nosze okulary ;) sa dni kiedy widze slabiej..

Ale to zwykła wada wzroku nie jest wskazaniem do cc także spokojnie. Ja mam astygmatyzm i -1,5 albo i więcej już i rodziłam sn. Ogólnie mi się pogarsza wzrok ale nie wiązała bym tego z ciążą tylko z tym że nie noszę okularów bo nie lubie. Po porodzie muszę się wybrać do okulisty i zbadać wzrok na nowo.

Jeśli mowa o wadzie wzroku to ja miałam przed ciąża astygmatyzm jakoś -1,5 ale okulary muszę zrobić nowe i ogólnie w czerwcu na początku idziemy do vision express zrobić badanie wzroku + dobrać okulary to się okaże ile mam teraz. Jakoś pogorszenia nie czuje, ale różnie może być.
Ja tez mam astygmatyzm ale -6 dioptri

Ale to zwykła wada wzroku nie jest wskazaniem do cc także spokojnie. Ja mam astygmatyzm i -1,5 albo i więcej już i rodziłam sn. Ogólnie mi się pogarsza wzrok ale nie wiązała bym tego z ciążą tylko z tym że nie noszę okularów bo nie lubie. Po porodzie muszę się wybrać do okulisty i zbadać wzrok na nowo.
Na astygmatyzm nie ma okularów tylko zabieg laserowy. Ja przeszłam okulary po soczewki po ćwiczenia i nic. Nie noszę nic bo nic nie pomaga a widzę w okularach jak i bez i tylko głową mnie bolała i nabawiłam się trików nerwowych [emoji23][emoji23]

Daj znac jak ta ksiazka, niedlugo moje urodziny to sobie zazycze od kogos :D a tak malo placilas bo to uzywana?

Już na wstępie widzę, ze spis treści jest ekstra zarządzony tzn wszystko rozplanowane i powiem tak, ze nie warto od razu całej czytać przed urodzeniem dzieciaczka tylko sobie etapami czytać, bo na początek do 150 strony można przeczytać, a później to wyglada tak, ze jest każdy miesiąc dziecka wyszczególniony i do każdego są podrozdziały, także mi się już podoba.
Tak używane, jest dużo tego do 20 zł z wysyłka łącznie na Allegro także wpisz sobie, ja polecam :)

IMG_1526403371.686899.jpg
IMG_1526403393.112792.jpg
IMG_1526403426.169611.jpg

Załączniki

• IMG_1526403371.686899.jpg
    IMG_1526403371.686899.jpg
    342,9 KB · Wyświetleń: 338
  • IMG_1526403393.112792.jpg
    IMG_1526403393.112792.jpg
    374,8 KB · Wyświetleń: 334
  • IMG_1526403426.169611.jpg
    IMG_1526403426.169611.jpg
    408,5 KB · Wyświetleń: 325

No wiem wiem :) tak tylko mówię, ze ogólnie muszę skontrolować co tam z oczami, bo szczerze to sobie zaniedbałam ten rejon i na pewno już z -2 będzie i teraz jak już wydam z 600 zł na okulary to będę na bank nosiła, choćby się waliło i grzmilo, bo później z wiekiem to już coraz gorzej będzie jeśli oleje to..

Na astygmatyzm nie ma okularów tylko zabieg laserowy. Ja przeszłam okulary po soczewki po ćwiczenia i nic. Nie noszę nic bo nic nie pomaga a widzę w okularach jak i bez i tylko głową mnie bolała i nabawiłam się trików nerwowych [emoji23][emoji23]
Tez mam astygmatyzm ;) nosze okulary ale mam dobrze dobrane bo nie krecilo mi sie w glowie ;) moze mialas zle dobierane i stad te objawy? Moj maz tez ma astygmatyzm i gosciu zle mu dobral,mial podobnie jak ty..

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry