reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też staram się jeść tak jak piszesz częściej i mniejsze porcje jakiejś tragedii nie ma z cukrem ale boję się że będzie skakać cukier wraz ze wzrostem dziecka bo nie raz się tak Odstawilam slodycze (a uwielbiam )i więcej warzyw wcina i chlebek graham (bez miodu i karmelu)(sprawdziłam mogę jeść)jakiś owoc serki wiejskie 3%tł lub 0 % obiady albo próbuje bez śmietany zupy albo robię sobie pierś z grilla i kasze z surówka i jest ok narazie badam produkty ;););)po grillu podwórkowym miałam skok więc nie jadam od tego momentu heh
Ja mam po zupach, z dużą ilością pokrojonych drobno warzyw, skoki. Ale po makaronach np nie. Rosioła mogę wcinać bez umiaru :D Babeczka polecała mi kasze, ale te u mnie odpadają, nie przepadam za nimi tak żeby jeść codziennie. Z owocami eksperymentuję do dzisiaj, bo mimo, że za nimi nie przepadam, to mam parcie na owoce, po arbuzie, połowie arbuza, miałam 101.
Jutro ogarnę placek na innych produktach cxyli maka ciemna za cukier cos wynajde i zobaczę co wyjdzie a potem jakicukier będzie jak skoczy to ma kto zjeść;)
Kup suche drożdże, te instant, na nich nie trzeba robić zaczynu na cukrze i mleku.

reklama
Ja właśnie miałam pierwszą wizytę położnej. Dzisiaj spisałyśmy dokumenty, powiedziała o formalnościach związanych z jej wizytami i ogólnie co trzeba załatwić po porodzie i opowiadała o 2 tematach: jeden to odżywianie w czasie ciąży i w czasie karmienia + o karmieniu ogólnie, a drugi temat to doleglisości noworodka w pierwszych dniach. Ma przyjść jeszcze chyba 2 razy, bo ona łączy 2 tematy w 1 czyli zamiast 6 spotkań są 3 [emoji14] a po porodzie ma przyjść 6 razy

A powiedz mi masz prywatnie położna czy jak?

My już po :)
Niestety nie mamy zdjęcia , bo malutka wbiła się twarzą w łożysko , Pani doktor próbowała ściągnąć trochę łożysko komputerowo i delikatnie ją ujrzeliśmy, śliczna buzia :) wszystko jest jak było , czyli zdrowiutka , przepływy, łożysko super :)
Wazy 1,313kg i dalej dziewczynka :D
Szyjka bardzo długa bo aż 4,5cm :)
A który to już u Was tydzień że dzidzia taka duża?ładna waga! I suoer szyjka. Zazdroszczę;)

Ja mam po zupach, z dużą ilością pokrojonych drobno warzyw, skoki. Ale po makaronach np nie. Rosioła mogę wcinać bez umiaru :D Babeczka polecała mi kasze, ale te u mnie odpadają, nie przepadam za nimi tak żeby jeść codziennie. Z owocami eksperymentuję do dzisiaj, bo mimo, że za nimi nie przepadam, to mam parcie na owoce, po arbuzie, połowie arbuza, miałam 101.

Kup suche drożdże, te instant, na nich nie trzeba robić zaczynu na cukrze i mleku.
Dzięki za podpowiedź co do drożdży:) ja zupe miałam w poniedziałek ale po paski dopiero szłam heh jutro ugotuje to zobaczę co będzie mówią że im dłużej warzywa gotowane tym większy indeks dlatego cukier idzie do góry (nie przepadam za gotowanymi warzywami blee)a kasze dziś robiłam gryczana wczoraj ryż brązowy akurat ja lubię :) gorzej z domownikami i im gotuje ziemniory;)

A macie może jakieś sprawdzone inhalatory ? Robię zamówienie z apteki i w ogóle jak o tym czytam o tylu rodzajach to ja nie wiem już po co ten inhalator i jaki kupić :D

reklama
Do góry