reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja teraz czekam, bo Bartek wypisuje z kolega mamy jego z pracy z banku PIT niemiecki i do końca maja może jakieś 200-300 euro zwrotu będzie to akurat sobie odbijemy po tych wydatkach na dzidzie :D będzie na wyjazd nad morze.

I jedziemy po tym na ten makaron zapiekany pod serkiem żółtym z kurczakiem i brokułami a później zjemy w domku ogórkowa.
Na kolacyjke się tez poszczęściło, bo teściowa była w Chińczyku na obiedzie i przywiozła nam sajgonki i wołowinkę to będzie ma kolacje akurat :)

reklama
Ale gdyby była 6 razy to byłaby np po 30-40 min bo 1 temat na każdym spotkaniu, a tak to łączy 2 tematy i siedzi ponad 1h. A dla mnie to też na rękę, najlepiej to jakby przyszła 1 raz i opowiedziała wszystko naraz [emoji23]
Po porodzie mówiła o 6 to nie wiem.
Ale swoją drogą to jest babeczka znajoma :) więc chodzi o to żeby obydwu stronom pasował układ :p
A no to jak tak to inaczej.
Ja jestem ciętą bo mi po porodzie z synem jedną położna trochę w kulki poleciała. Na pierwszej wizycie kazała podpisać każdą wizytę. Potem przyszła trzy razy i stwierdziła, że nie ma potrzeby więcej przychodzić bo świetnie sobie radzę...
A wcale tak nie było bo miałam problemy z kp i dobrze o tym wiedziała. Bo jakbym nie podpisała wszystkiego tylko po każdej wizycie jedno spotkanie to by była wszystkie spotkania żeby dostać kasę. A tak podpisałam z góry i miała w dupie...
Tu teraz całe szczęście mam inną położna

Ja jestem ciętą bo mi po porodzie z synem jedną położna trochę w kulki poleciała. Na pierwszej wizycie kazała podpisać każdą wizytę. Potem przyszła trzy razy i stwierdziła, że nie ma potrzeby więcej przychodzić bo świetnie sobie radzę...
A wcale tak nie było bo miałam problemy z kp i dobrze o tym wiedziała. Bo jakbym nie podpisała wszystkiego tylko po każdej wizycie jedno spotkanie to by była wszystkie spotkania żeby dostać kasę. A tak podpisałam z góry i miała w dupie...
Mam do ciebie prośbę :) mogłabyś wstawić zdjęcie albo napisać model tej butelki z tommee co będziesz kupować ? Bo nie wiem o którą ci kiedyś chodziło :)

Może dlatego moje dzieci takie chude? Bo nie powiem żebym się zdrowo odżywiała w poprzednich ciążach. Przy Kubie miałam parcie na chrupki keczupowe, a z Jankiem musiałam zjeść jedną drożdżówkę dziennie, bo mnie nosiło :D

Ja dlatego nie spinam się tak bardzo z tą dietą, jem mniej, tylko pełnoziarniste pieczywo z jednej tylko piekarni, smażonego i tak nie jadam. Do tego więcej warzyw, wody, zero dżogurtów i słodkich przekąsek. Inaczej bym z głodu zmarła.

A może na mące z pełnego przemiału? Moja sąsiadka miała taką konkretną cukrzycę i robiła ciasta i inne pierdoły na pełnoziarnistych mąkach, bez cukru. Nigdy nie robiłam drożdżowego na takiej mące, ale jak się nie spróbuje to się nie wie :D

Ja zeżarłam, tak zeżarłam właśnie, pół arbuza.... Nooo, dobry był. Za godzinę zobaczymy jak mi cukier skoczy. Niech tylko spróbuje wysoko!
Ja też staram się jeść tak jak piszesz częściej i mniejsze porcje jakiejś tragedii nie ma z cukrem ale boję się że będzie skakać cukier wraz ze wzrostem dziecka bo nie raz się tak Odstawilam slodycze (a uwielbiam )i więcej warzyw wcina i chlebek graham (bez miodu i karmelu)(sprawdziłam mogę jeść)jakiś owoc serki wiejskie 3%tł lub 0 % obiady albo próbuje bez śmietany zupy albo robię sobie pierś z grilla i kasze z surówka i jest ok narazie badam produkty ;););)po grillu podwórkowym miałam skok więc nie jadam od tego momentu heh

Jutro ogarnę placek na innych produktach cxyli maka ciemna za cukier cos wynajde i zobaczę co wyjdzie a potem jakicukier będzie jak skoczy to ma kto zjeść;)

My już po :)
Niestety nie mamy zdjęcia , bo malutka wbiła się twarzą w łożysko , Pani doktor próbowała ściągnąć trochę łożysko komputerowo i delikatnie ją ujrzeliśmy, śliczna buzia :) wszystko jest jak było , czyli zdrowiutka , przepływy, łożysko super :)
Wazy 1,313kg i dalej dziewczynka :D
Szyjka bardzo długa bo aż 4,5cm :)

Ja podpisałam tylko 2 tematy dzisiaj, nie na przyszłość.
I wydaje się, że babeczka będzie w porządku i pomocna. Np przy mnie dzwoniła do niej jakaś dziewczyna, że ma problem z pępkiem u dziecka i chce jechać do szpitala, a ta położna do niej żeby się wstrzymała i jutro specjalnie do niej pojedzie zobaczyć ten pępek. Więc to nagła sytuacja i pojedzie do niej pomiędzy ustalonymi wizytami :)

Niestety nie mamy zdjęcia , bo malutka wbiła się twarzą w łożysko , Pani doktor próbowała ściągnąć trochę łożysko komputerowo i delikatnie ją ujrzeliśmy, śliczna buzia :) wszystko jest jak było , czyli zdrowiutka , przepływy, łożysko super :)
Super ze wszystko dobrze :)

reklama
Super :) w którym jesteś dokładnie tc?

Mówił Ci lekarz jak duża może się urodzić?

Do góry