reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja juz po wizycie córcia ma 1150g ułożona główką w dół troche sie dziś najadlam strachu bo miałam mocne skurcze nad ranem z brzucha do krzyża .Lekarz mnie dziś z trzy razy badał żeby sprawdzic co i jak i stwierdził że mała mi tak napiera na szyjke i dlatego te bóle a szyjka ma 3 cm wiec jest prawidłowa.
Ekstra! W którym tygodniu jesteś że dzieciaczki już taki okazały?

reklama
@Fiorna to na pewno zmęczenie też wpłynęło na to. Odpocznij kochana![emoji8]

@Augusta89 jak dobrze, że trafiłaś na kompetentnego i fajnego lekarza. Mam nadzieję, że ten do którego trafisz następnym razem też będzie ok!

O kurde..kleszcz..Tego boję się od dziecka, bo je dosłownie przyciągałam[emoji852]
Zresztą jestem na bieżąco z boreliozę, bo mój mąż niestety choruje i mimo walki antybiotykowej jest bez zmian. Więc z tym nie na żartów [emoji852]
Trzymam kciuki, żebyś się szybko dostała do lekarza i żeby wszystko było ok!!!!! [emoji8]

Z tego co wiem to różne są zasady rekrutacji do żłobków i przedszkoli ;) ja na pewno rok będę siedziała na urlopie macierzyńskim, a potem zobaczymy jak to będzie ;) umowę mam do końca sierpnia, więc i tak będę musiała szukać pracy :) ja za godzinę mam wizytę u dentysty, na szczęście ostatnią i już się stresuję, nienawidzę chodzić do dentysty..a Wy już zrobiłyście porządek ze swoimi ząbkami? :D

Ja w czerwcu mam aż 3 wizyty, 18-26-28 czerwca, wiec pójdzie około 600 zł. Plus idę tez do vision express zrobić badanie wzroku i nowe okulary trzeba kupić to tez około 400-500 zł, wiec wydatki same..[emoji16][emoji85]

Oj dokładnie w domu można oszaleć. Boje się nawet tego roku siedzenia w domu że będę taka mamuśka nieuczesana , nieubrana , nieumalowana :D mam nadzieję że tak nie będzie [emoji14]

Ja właśnie wiem, że mimo wszystko będziemy miały co do roboty, no przynajmniej ja to widzę tak, tutaj karmienie dzidziusia, tutaj chore zakochane wpatrywanie się w niego przez 20 minut na godzinę haha, tutaj 4 razy wyjść z psem, tutaj prysznic, tutaj przewinąć 8-10 razy dziennie dziecko, tutaj nakarmić co 3-4 h. Tutaj ogarnąć jakieś śniadanie dla siebie, obiad zrobić, pranie wstawic, rozwiesić, wyprasować, pozbierać. Umyć naczynia i tak w kółko. I tez zamierzam na luzie sobie po domu chodzic bez makijażu i nieogar może być, ale sama dla siebie i dla Faceta żeby poczuć się dobrze tak z 3 razy w tyg postaram się wymalować ładnie, ubrać i chociażby żeby na spacerkach z dzidzia się prezentować : ) ale wiadomo to nie najważniejsze, jednak dla psychiki jest ważne :)

Czasami tak moze byc chyba ze ulozysz sobie rytm dnia ;)

Ja właśnie teraz mam w miarę ogarnięty rytm dnia, wiec tak jak pisałam post wcześniej ja wszystko zamierzam pogodzić i wiem, ze dam radę. Jasne, zdarzą się gorsze i słabsze dni, że nic nie zrobię oprócz umycia się, ogarnięcia dzidzi i spacerków z nią i pieskiem na dwór, ale tez od czegoś mamy facetów, ja wiem, ze mój będzie przez tej miesiąc do będzie na urlopie to pomagał jak tylko może [emoji5] także wiem, ze i nawet na książkę znajdę czas 2 razy w tyg. Nie można dać się zwariować w sensie takim, że macierzyństwo to będzie nasze jedyne zajęcie i hobby. Później może być ciężko ze stanem głowy, jak sobie tak ktoś wkręci.

A
Ja mam fajny wozek ,duze kola.. czarny w pomaranczowe kwiaty,podobna konstrukcje mialam u corki i bylam zadowolona :p kosztowal mnie 230zl 3w1 uzywka ;) Zobacz załącznik 854542
A to mój wóziu :-) IMG_20180326_151713.jpg

Załączniki

• IMG_20180326_151713.jpg
    IMG_20180326_151713.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 89
Ja na szczęście nie musiałam[emoji16] tylko czyszczenie z kamienia mnie czekało [emoji16] Ja mam fioła na punkcie zębów i raz na pół roku jestem na kontroli. Fakt, że od 4 lat tylko czyszczę zęby u dentysty[emoji39]

Czyszczenie zębów także zapobiega próchnicy więc dobrze robisz ;) przynajmniej długo swoje zęby będziesz miała. Ja już dziurki pokazałam jakiś czas temu. Chciałabym je jeszcze trochę naprostować ale do tego muszę ósemkę jedną jeszcze usunąć, więc po porodzie dopiero.

Ja w czerwcu mam aż 3 wizyty, 18-26-28 czerwca, wiec pójdzie około 600 zł. Plus idę tez do vision express zrobić badanie wzroku i nowe okulary trzeba kupić to tez około 400-500 zł, wiec wydatki same..[emoji16][emoji85]
Teraz VE są jakieś promocje, też muszę tam podejść, bo starszemu wzrok troszkę poszedł i okulary ma do wymiany, kolejny wydatek :/ no ale oczy są kurde ważne.

reklama
Czyszczenie zębów także zapobiega próchnicy więc dobrze robisz ;) przynajmniej długo swoje zęby będziesz miała. Ja już dziurki pokazałam jakiś czas temu. Chciałabym je jeszcze trochę naprostować ale do tego muszę ósemkę jedną jeszcze usunąć, więc po porodzie dopiero.
Oj.. Też mi się marzy aparat.. Ale musiałabym wyciąć dwie ósemki z dołu i to mnie przeraża.... chociaż już się umawiałam na zabieg trzy razy[emoji23]

Do góry