reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Każdy ma swoje zdanie na ten temat :) ja nie mówiłam o tobie .
O kombinacjach mówiłam ogólnie nie o was bo nie znam na tyle waszej sytuacji by tak mówić :) a niestety różne rzeczy widziałam nawet i u siebie w rodzinie . Każdy robi jak uważa i tak jak pisałam
Nie mam nic do tego ale swoje zdanie mieć mogę :)
Jeśli powiedziałam coś co cię uraziło to przepraszam, nie miałam tego zamiaru ;)

Nie no spokojnie ;) niczym mnie nie uraziłaś, może tak to zabrzmiało jak odpisałam, ale tak nie pomyślałam także spokojnie :)

reklama
Śliczne kolorki :) teraz przenieśliście się do dużego pokoju tak? A mała będzie w waszej dawnej sypialni? :)

Dokładnie tak jak mówisz :) w sumie to salon z aneksem kuchennym i korytarz od razu jest, ale damy radę :) narożnik mega wygodny, przytulnie coraz bardziej mamy i jeszcze dokupimy komode nowa taka z 6 szufladami plus na to półka na książki moje i nad narożnikiem w to listę miejsce taki duuuzy obraz z castoramy :)

IMG_1525626806.767396.jpg

Winko super, smakowało :D

Załączniki

• IMG_1525626806.767396.jpg
    IMG_1525626806.767396.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 482
Tylko mi wyskakuje takie coś jak chcę odpalić zdjęcia?
Forum o ciąży i dzieciach - BabyBoom - Błąd
Nie masz uprawnień do przeglądania tej strony lub dokończenia tej czynności.

Mi też to wyskakuje
Mi tak samo.

Widzę, że zmieniło się z tym becikowym. Jak rodziłam dzieci (6 i 7 lat temu) to dostawał każdy 1000zł niezależnie od dochodu, wystarczyło zanieść akt urodzenia dziecka i w ciągu kilku dni miałam pieniądze na koncie. Mąż załatwiał to sam. Drugie 1000zł becikowego należało się dla rodzin, które miały niższe dochody. Także zmiana na gorsze jak się okazuje.

Anulaa88, śliczny wózek. Też poluję na szary kolor.

Padam dziś na pysk. Byłam dziś w pracy i ledwo żyję, ta pogoda mnie wykończy. Dziś było u nas 30st. Na dodatek jak wracałam klimatyzacja w aucie mi się zepsuła, nie załącza się wogóle. Myślałam, że zdechnę w tym aucie. Jutro będę dzwonić może uda się szybko i niedrogo naprawić (marzenie ściętej głowy:biggrin2:). Nie wiem jak ja dam radę jeszcze pracować przynajmniej do lipca...ale nie mam wyjścia. Dobrze, że teściowa dziś przyjechała, umyła podłogi, poprasowała, ugotowała obiad, przygotowała nawet kolację nie to co moja mama przyjedzie posiedzi 2 godziny wypije kawę i tyle ją widziałam. Jest mi przykro jak widzę jaka dobra jest moja teściowa a własna matka taka zimna, egoistyczna. No ale cóż, nie zmienię jej, jest jaka jest. Dlatego chciałam mieć synów, bo się bałam, że z córką będę miała taki kontakt jak moja matka ze mną. Ogromnie się cieszę, że to jednak córeczka i zrobię wszystko, żeby było inaczej.

reklama
Hej, mój mąż nie ma tyle urlopu co ja, wiec nie mam auta. Poza tym 10h w aucie to niezbyt ciekawa alternatywa na częste podróże. Samolotem to raz dwa i na miejscu jeestem.

Chciałam w połowie lipca jechac do polski autem, bo moja przyjaciółka wychodzi za mąż, ale mój się boi i mówi ze już nigdzie nie będziemy jechac, bo termin 24 sierpnia. I sama nie wiem czy ma racje, żeby już nigdzie z kraju się nie ruszać czy może jednak jakies nadzieje są. Bardzo bym chciała być na jej ślubie, ale są rzeczy ważne i ważniejsze. A wy co o tym myślicie?[/QUOTE
Nie raczej w PL nie chce rodzic, Wiec już się nie będziemy ruszać z kraju.

Tez wg słyszałam, ze jakby dziecko się urodziło np w Polsce to nic na dziecko nie dostaniemy w Niemczech, co dla mnie jest głupota, bo niby dlaczego nie, skoro podatki odprowadzamy oboje w DE, tam się rozliczamy, jesteśmy ubezpieczeni. Myśle, ze to wyssane z palca jest...
Oczywiście że wyssane z palca.

Do góry