reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Fajnie że masz takie zdanie. Też tak uważam.. pieniądz ważny wiadomo ale wolę żyć biedniej a mieć rodzinę w komplecie móc spędzać razem czas itp .. dla mnie to jest właśnie szczęście i cieszę się że mój mąż nie jest jakims kierownikiem co by robił po 12h dziennie i próbował wynagrodzić nam to pieniędzmi :)
No więc właśnie :)
Facet wiadomo. Ambitny, chciałby być głową rodziny. Jak najwięcej zarabiać żeby wszystko zapewnić.
Ale są rzeczy ważne i ważniejsze. No i nie te czasy że to facet zapierniczał na utrzymanie, a kobieta poświęcała się wychowaniu dzieci i prowadzeniu domu.

reklama
Dziewczyny taka piękna pogoda a ja zaleglam .. ale tak się najadłam u teściowej że bałam się że pekne..
Był mój ulubiony obiad. Kotlet z indyka i na nim ananas żurawina i ser żółty .. jakie to jest pyszne [emoji33]

Dziewczyny taka piękna pogoda a ja zaleglam .. ale tak się najadłam u teściowej że bałam się że pekne..
Był mój ulubiony obiad. Kotlet z indyka i na nim ananas żurawina i ser żółty .. jakie to jest pyszne [emoji33]
Ja też zaległam w łóżku [emoji23] ale to dlatego że pół dnia w kuchni [emoji23]
Upiekłam bułki pszenne i Pszenno- kukurydziane, zrobiłam dziecku nuggetsy ze zmielonego mięsa z fileta z kurczaka z serkiem i mlekiem, botwinkową. I mam dość. [emoji23] Tzn zaraz idę do Biedronki po śmietanę bo mam ochotę na mus czekoladowy [emoji23]

Ja też zaległam w łóżku [emoji23] ale to dlatego że pół dnia w kuchni [emoji23]
Upiekłam bułki pszenne i Pszenno- kukurydziane, zrobiłam dziecku nuggetsy ze zmielonego mięsa z fileta z kurczaka z serkiem i mlekiem, botwinkową. I mam dość. [emoji23] Tzn zaraz idę do Biedronki po śmietanę bo mam ochotę na mus czekoladowy [emoji23]
A nas rodzice zaprosili na kebaby albo lody ( ja z racji przywilejów mam sobie wybrac co wolę ) ale normalnie chyba nie mam siły :D
Podziwiam cię że ci się chce tak gotować i piec . Ja ostatnio mam takie lenistwo że albo idę do mamy na obiad albo przywożę od teściowej .. mam nadzieję że jak urodzę to się ogarnę :D

Podpisuje się pod tym co piszesz. Teraz siedziałam i zagłębiałam temat i wychodzi na to że masz rację :)

Tylko nie zgodzę się z tym że " niestety dochody się licza "
Bardzo dobrze że się liczą :) uważam że jesli jest rodzina która żyje ze wspólnych pieniędzy to dochody powinny byc liczone obojga niezależnie gdzie pracują :)
Troszkę to nie ładnie mieć wypłatę w euro, utrzymywać dziecko w Polsce i brać zasiłek z jednego państwa i drugiego tym bardziej że tak nie można .
Nienawidzę tych przekrętów wszystkich ..
Chociaż sama bym mogła skorzystać z umiejętności kombinacji i mąż mógłby brać premie i wszystkie dodatki pod stołem wtedy należało by się nam 500+ i rodzinne .. ale nie popieram jak ktoś tak robi więc sama tak nie będę robić [emoji87]
Oczywiście nie mam nic do tych co mają zdanie że państwo nasze jest okropne i trzeba drżeć ile tylko można .. to już każdego zdanie z osobna i każdy robi jak uważa [emoji14]

Hah bez przesady. Jakich przekrętów, moi dziadkowie pracowali w tym kraju, rodzice ciężko zapierniczaja, rodzice Bartka i dziadkowie tak samo, wiec chyba nie powinno to naszych urzędników interere, że ktoś jest bardziej obrotny, zna język i zapierdziela w fabryce butów i dostaje więcej niż śmieszne 1800 zł w PL. No nie przesadzajmy, a to ze liczyłam na becikowe skoro jestem Polką i rodzę w naszym pięknym kraju to chyba normalne i powinno się należeć jak psu kiełbasa. Także wypraszam sobie jakieś teksty o przekretach, bo mówię to, ze ktoś sobie radzi nie oznacza, ze kombinuje :) bo nikogo nie okradamy i ciężko obydwoje na to co mamy w młodym wieku pracujemy ;) także moim zdaniem to bardzo ładnie mieć wypłatę w euro, ja w pl, utrzymywać dziecko w Polsce, bo BA zasilam ten śmieszny pierdzidolek i za każdy produkt, który kupuje chociażby do wyprawki dziecka, która łącznie wyniesie nas 4 tysiące kupuje to w kraju tu i płace podatki za wszystko. Później nawet za to, ze te dziecko się zesra będę płacić tutaj podatki, także ja uważam, ze ten tysiąc należy się każdemu, nie powinien nikt komuś zaglądać czy to jego partner ma euro czy dolary :)

Dokładnie, dlatego ja chciałam skorzystać z tego co myślałam, że się nam należy bez proszenia, ale jak widać ten super kraj zaskoczy nas jeszcze nieraz. I wole zrezygnować z prosznai się o 1000 zł skoro tak to ma wyglądać.

W ogóle śmiesznie, ze skoro dziecko ma nazwisko chłopaka, ledwo się urodzi to my mamy dać dokument o tym, ze on już na nie płaci alimenty hahah. Ja pierdziu, absurd.

No to niech się nażrą tymi 1000 zł, w Niemczech co miesiąc dostaniemy 800 euro.

Tfu, 800 zł hah. Ale koniec o pieniążkach. To nie najważniejsze, sama jestem skromna, ale mówię to, ze ktoś wydaje już na urodzenie dziecka w tym kraju to powinno być nagrodzone przez państwo, a nie każdy szczegół egzekwowany jak w więzieniu.

Hah bez przesady. Jakich przekrętów, moi dziadkowie pracowali w tym kraju, rodzice ciężko zapierniczaja, rodzice Bartka i dziadkowie tak samo, wiec chyba nie powinno to naszych urzędników interere, że ktoś jest bardziej obrotny, zna język i zapierdziela w fabryce butów i dostaje więcej niż śmieszne 1800 zł w PL. No nie przesadzajmy, a to ze liczyłam na becikowe skoro jestem Polką i rodzę w naszym pięknym kraju to chyba normalne i powinno się należeć jak psu kiełbasa. Także wypraszam sobie jakieś teksty o przekretach, bo mówię to, ze ktoś sobie radzi nie oznacza, ze kombinuje :) bo nikogo nie okradamy i ciężko obydwoje na to co mamy w młodym wieku pracujemy ;) także moim zdaniem to bardzo ładnie mieć wypłatę w euro, ja w pl, utrzymywać dziecko w Polsce, bo BA zasilam ten śmieszny pierdzidolek i za każdy produkt, który kupuje chociażby do wyprawki dziecka, która łącznie wyniesie nas 4 tysiące kupuje to w kraju tu i płace podatki za wszystko. Później nawet za to, ze te dziecko się zesra będę płacić tutaj podatki, także ja uważam, ze ten tysiąc należy się każdemu, nie powinien nikt komuś zaglądać czy to jego partner ma euro czy dolary :)

Dokładnie, dlatego ja chciałam skorzystać z tego co myślałam, że się nam należy bez proszenia, ale jak widać ten super kraj zaskoczy nas jeszcze nieraz. I wole zrezygnować z prosznai się o 1000 zł skoro tak to ma wyglądać.

W ogóle śmiesznie, ze skoro dziecko ma nazwisko chłopaka, ledwo się urodzi to my mamy dać dokument o tym, ze on już na nie płaci alimenty hahah. Ja pierdziu, absurd.
Każdy ma swoje zdanie na ten temat :) ja nie mówiłam o tobie .
O kombinacjach mówiłam ogólnie nie o was bo nie znam na tyle waszej sytuacji by tak mówić :) a niestety różne rzeczy widziałam nawet i u siebie w rodzinie . Każdy robi jak uważa i tak jak pisałam
Nie mam nic do tego ale swoje zdanie mieć mogę :)
Jeśli powiedziałam coś co cię uraziło to przepraszam, nie miałam tego zamiaru ;)

reklama
No i już pomalowane u nas mieszkanko. Wyglada na żywo o wiele lepiej, tak jesteśmy zadowoleni z tych kolorów i z tego jak mieszkanie nabrało nowych kolorów i energii :) ciuszki od teściowej tez wzięłam także rzeczy dla małej czekają w pokoiku spokojnie na mebelki, pranie i prasowanie :)
Zobacz załącznik 854051Zobacz załącznik 854052Zobacz załącznik 854053Zobacz załącznik 854054Zobacz załącznik 854055Zobacz załącznik 854056
Śliczne kolorki :) teraz przenieśliście się do dużego pokoju tak? A mała będzie w waszej dawnej sypialni? :)

Do góry