reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A mnie dziś w sklepie Pani z takim maluteńkim dzieciaczkiem chciała przepuścić, ale nie skorzystałam, bo obstawiam, że sama była pewnie bardziej zmęczona niż ja. A maluszek wyglądał na takiego max dwutygodniowego, wiec wiecie... [emoji4] małe Bobo [emoji64]
A co do wagi naszych Maluchów to pamietam jak jeszcze niedawno zachwycałam się tym, ze Synek mojej koleżanki miał już kilogram. A zaraz mój już tez będzie miał kilogram! Jak ten czas leci! Szok! :p
A na mcflurra chyba dziś pojadę tak nakręciłyście temat [emoji39]

reklama
Jestem w domu. Wypisałam się na własne żądanie. Byłam rano na badaniu i po chciałam porozmawiać ze swoim lekarzem na temat mojego stanu zdrowia, co w końcu jest z dzieckiem. Powiedział , że chce mnie zostawić bez leków na jeszcze dwa dni dla mojego spokoju. Więc poprosiłam o wypis, że ja się skontaktuje z innym szpitalem bo nie czuję się pewnie pod jego opieką. Powiedziałam , że w Kielcach ratują wcześniaki od 22 TC a , że on nie ratowal by mi dziecka w 28. Odpowiedział : może i byśmy ratowali, ale co by z tego było to on nie wie.
Myślę , że dobrze zrobiłam wypisując się..
Ruchy czuje, licze. Nie są mocne ale są.

Jestem w domu. Wypisałam się na własne żądanie. Byłam rano na badaniu i po chciałam porozmawiać ze swoim lekarzem na temat mojego stanu zdrowia, co w końcu jest z dzieckiem. Powiedział , że chce mnie zostawić bez leków na jeszcze dwa dni dla mojego spokoju. Więc poprosiłam o wypis, że ja się skontaktuje z innym szpitalem bo nie czuję się pewnie pod jego opieką. Powiedziałam , że w Kielcach ratują wcześniaki od 22 TC a , że on nie ratowal by mi dziecka w 28. Odpowiedział : może i byśmy ratowali, ale co by z tego było to on nie wie.
Po prostu nie każdy szpital ma dobry sprzęt żeby ratować takie wczesniaki. Trzeba patrzeć który ma 3 stopień referyjnosci, więc nawet gdyby chcieli go ratować to nie mieli by jak bo nie mają odpowiedniego sprzętu. Pewnie o to chodziło Twojemu lekarzowi..:) ale mógł to powiedzieć w trochę milczy sposób.

A ja nie chodzę i nie mam zamiaru[emoji4] potem pewnie położna przyjedzie jeden raz, bo tak u nas praktykuje się i podpisze się jej, że była 3 razy[emoji16] Ja to jestem osobą, która nie lubi, jak obca baba kręci się jej po domu[emoji23] może to dziwne, ale taka już jestem[emoji4]

Też nie bardzo lubię bo mieszkam w mieście gdzie się wszyscy znają i ploty rozprowadzają. Jak minkaze podpisać za trzy wizyty będąc na jednej to nie podpiszę :)

My po wizycie mała 1100 g i wszystko ok tylko stwierdził że mam cukrzycę wynik na czczo 95 po godz 151 a po 2 godz 121 stwierdził że tragedii nie ma ale do poradni mam pójść a jakie wy mialyscie wyniki???bo z 2 cora miałam podobne i nikt mnie nigdzie nie wysłał????!

Ja dzisiaj odebrałam wyniki. Na czczo 75
Po godz 176
Po dwóch 129
Wizytę mam dopiero za tydzień. Też nie wiem jak to interpretować. Podobno norma po dwóch godz jest do 140.

Dziewczyny odebrałam wyniki krzywej.
Na czczo 75
Po godz 176
Po dwóch godz 129

Wizytę mam dopiero za tydzień 9go. Nie wiem jakie są normy.

Tsh ładnie mi spadło teraz 1, 75 po miesiącu brania euthyroxu w dawce 25. Poprzedni wynik to 3.0

Normy zazwyczaj są też na wynikach podane, nie ma tam ich?

Oni cię tam trzymali bo kasę dostają po kilku dniach ;) chyba dobrze zrobiłaś. Skoro nie latali wokół ciebie non stop to pewnie wszystko jest ok. W razie co zawsze możesz zgłosić się gdzie indziej.

reklama
Ale super . Fajnie że miałaś ktg :) przynajmniej wiadomo że nie ma żadnych skurczy i wszystko dobrze ;) ja ostatnio stałam w kebabie w kolejce i mąż się śmiał żebym poszła bez jak nie mogę wytrzymać ale uznaliśmy że ludzie uznają że mój brzuch to kebab :DTeż mnie to kusi ale na szczęście mam nie po drodze do mc doland :D
Hyhy moj brzuch jest mega widoczny no ale widac ze duzo ludzi bylo bardziej glodni niz ja ;)

Do góry