reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bajunia U mnie wyniki krzywej były takie i obok chyba jest skala. Wszystko mam ok
IMG_20180502_170641.jpg

Załączniki

• IMG_20180502_170641.jpg
    IMG_20180502_170641.jpg
    673,2 KB · Wyświetleń: 481
reklama
Nie są obowiązkowe chyba :* chyba że się coś zmieniło :)
No to może mi się coś pomyliło :) to przepraszam za wprowadzenie w błąd w tamim razie. Koleżanka mi mówiła (rodziła rok temu) że w szpitalu po porodzie musiała oddać 2 karteczki z informacjami o lekarzu wybranym dla dziecka i o wybranej położnej. Ale to może położna była "dla chętnych" a nie obowiązkowa :)

No to może mi się coś pomyliło :) to przepraszam za wprowadzenie w błąd w tamim razie. Koleżanka mi mówiła (rodziła rok temu) że w szpitalu po porodzie musiała oddać 2 karteczki z informacjami o lekarzu wybranym dla dziecka i o wybranej położnej. Ale to może położna była "dla chętnych" a nie obowiązkowa :)
Wiesz zawsze możesz jeszcze nie mieć wybranej [emoji23] ja położna i przychodnie wybrałam jak juz wyszłam ze szpitala :) ale to było 4 lata temu :)

Dziewczyny odebrałam wyniki krzywej.
Na czczo 75
Po godz 176
Po dwóch godz 129

Wizytę mam dopiero za tydzień 9go. Nie wiem jakie są normy.

Tsh ładnie mi spadło teraz 1, 75 po miesiącu brania euthyroxu w dawce 25. Poprzedni wynik to 3.0
Mi położna oraz lekarz powiedzieli, że po godzinie powinno być 140 a po dwóch 120, to samo usłszałam u diabetologa. Teraz mam zalecenia na czczo do 90, po godzinie/dwóch max 120.

Hejo ;) mialam dzis ktg robione ;) wg lekarza idealnie wyszlo ;) mala ma juz kilogram :D stoje teraz w ogromnej kolejce po frytki i ni chu.a nikt mnie nie przepusci [emoji23]
Zacznij gryźć po kostkach, może się nauczą hłe hłe :D

My po wizycie mała 1100 g i wszystko ok tylko stwierdził że mam cukrzycę wynik na czczo 95 po godz 151 a po 2 godz 121 stwierdził że tragedii nie ma ale do poradni mam pójść a jakie wy mialyscie wyniki???bo z 2 cora miałam podobne i nikt mnie nigdzie nie wysłał????!
ja miałam na czczo 103
po godzinie 190
po dwóch 93

Bajunia U mnie wyniki krzywej były takie i obok chyba jest skala. Wszystko mam ok
Zobacz załącznik 852787

To ja mam wyższe wyniki ale wg tych norm niby jeszcze ok.
Pamiętam w pierwszej ciąży miałam po godz coś koło 190 a po dwóch godz ok 170. Gin wtedy od razu położył mnie w szpitalu ale cukrzycy mi nie potwierdzili. Prawdopodobnie taki skok cukru może nastąpić pod wpływem stresu a wtedy w tym samym dniu jechałam na usg połówkowe i bardzo się nim denerwowałam.

reklama
Z tego co wiem po porodzie musi przyjechać przynajmniej 3 razy nie może nie przyjechac. Ja przed porodem chyba też nie czuję potrzeby ale do Dzidka po to chce żeby ktoś zaglądnął zobaczył jak pępek i czy wszystko ok. Muszę chyba podejść do ośrodka spytać co i jak.
Ja też nie miałam ochoty żeby przychodziła. Ale jak przyjedzie raz na tydzień k zbada serduszko to będę się czuła bezpieczniej i spokojniej. A jest na prawdę bardzo fajna Pani. I wytłumaczy i się posmieje. Więc żaden przymus żeby ją zaprosić :)
Do ośrodka lub do szpitala. Może tam się coś szybciej dowiesz ;*

Witajcie, ja znowu miałam dłuższą przerwę z powodu zapracowania-staram się czytać wszystko ,co piszecie, robię to zazwyczaj do poduszki,jak już kładę się spać i nawet mam ochotę coś napisać,ale zasypiam :blink: u nas znowu dzieci mają przejścia zdrowotne-młody dostał alergii na pyłki i było szczypanie oczu, swędzenie, katar-jak z tego zaczął wychodzić,to nagle okazało się,że ponownie ma jakiegoś wirusa- gorączka i bóle brzucha. Jakiś niefart,bo bliźniaki nigdy nam dużo nie chorowały a odkąd zaszłam w ciąże to mam wrażenie,że co chwilę i mnie zarażają-nigdy nie byłam tak często chora ,jak teraz w ciąży . W sobotę jedziemy nad morze-jak co roku w maju wyjeżdżamy na tydzień, oby syn. do tego czasu wyzdrowiał i nas nie zaraził :hmm: kupujecie już wózki-mi też chyba się udało,bo ktoś z rodziny napisał na FB,że ma na sprzedaż wózek 2 w 1 i od razu napisałam wiadomość,że Biorę ! Tym razem nie będę kupowałam wszystkich nowych najdroższych rzeczy,jak z bliźniętami-jestem już mądrzejsza w tych sprawach, potem te super nowiutkie Firmowe rzeczy wystawia się za bezcen albo magazynuje -bez sensu...buziaki dla Was i dużo zdrowia dla mam,które są w szpitalu!
Dziękuje :* miłego wypoczynku i dużo zdrówka dla Was !! :)
Och tak to jest w tychy szpitalach leżeć i o nic nie pytać. Trudno im poinformować pacjentke o jej stanie ale najpewniej będzie dobrze:) fajnie że chociaż dziewczyny masz fajne na sali przynajmniej nie jest ci nudno. A komunie mam dość daleko bo 460 km mam nadzieję że podołam takiej wyprawie, a jeszcze do ZUS muszę się przejść.
No to kawałek drogi. Może wysiedzisz biedna tyle czasu. A przynajmniej spędzisz miło czas :) w zusie poinformować o wyjeździe musisz tak ?

Orientuje się któraś z was jak wygląda rozmiarówka ubranek z h&m? Kiedyś słyszałam, że nawet 56 jest dość duże, chciałam tam zamówić kilka rzeczy letnich na sierpień i nie wiem czy brać 56 czy 62... ogólnie nowe ubranka kupuję 62 skoro już więcej kosztują, ale jeśli z h&m mają być duże to może lepiej 56
Jak kupowałam małej sukienkę to wzięłam 62 ale tylko dlatego , że była rozmiarowo jak 68 więc chyba są o rozmiar większe niż powinny być :)
Hejo ;) mialam dzis ktg robione ;) wg lekarza idealnie wyszlo ;) mala ma juz kilogram :D stoje teraz w ogromnej kolejce po frytki i ni chu.a nikt mnie nie przepusci [emoji23]
Gratuluję :* duża niunia ❤️❤️ ciekawe ile moja będzie ważyła 9ego :):)
Pojadlas w końcu tych frytkow? :D
Mojego T. szwagierka na dziś miała zaplanowaną cesarkę i o 12 pisałam to jeszcze miała robione badania. No i pewnie dziś moi teściowie doczekają się długo wyczekiwanego pierwszego wnuka :D
Gratuluję teściowej i Wam nowego członka rodziny :):) za niedługo u Was będzie kolejny bobasek ❤️❤️

Do góry